Türk Dizilerinin En Sevilen 10 Kötü Karakteri

Türk Dizilerinin En Sevilen 10 Kötü Karakteri
  • 7
    0
    2
    1
  • Televizyonun en çok dikkat çeken yapımlarının büyük bir kısmında başroller iyi ve masum karakterlerden oluşur. Nitekim işin normaline bakacak olursak eğer izleyicinin genellikle bu tarz sevecen tiplerden hoşlanıp itici tipleri dışladığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak ekranlarda hatrı sayılır kitlelere ulaşan bazı dizilerimizin öylesine beğenilen kötü karakterleri var ki onları anmadan geçersek hata etmiş oluruz. Bu nedenle adını dizi tarihine altın harflerle yazdıran bu “sevilen kötülerimizi” sizin için listeledik, keyifli okumalar dileriz. 

     

    10) Kürşat / YILAN HİKAYESİ

    Yayın hayatına 1999 yılında başlayıp 2002'de final yapan Yılan Hikayesi, her yönüyle fenomen ve akılda kalan bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Yer yer güldürüp yer yer dram dolu hikayesiyle ağlatan bu efsanevi yapımla birlikte "E be köylü kızı! E be köylü kızı!" gibi pek çok kalıplaşmış replik de lugatımıza girmişti. Bunun yanı sıra kötü karakterlerinin saykoluğu ile de seviliyordu dizi. Mesela bu güne kadar gördüğümüz bütün psikopatlara nal toplatacak kadar gaddar olan Kürşat'ı ilk sırada sayabiliriz!

    O; asıl adı Hakan olmasına rağmen kendine Kürşat ismini vererek yeraltı dünyasının sayılı katilleri arasına girmeyi başarmıştı. Hedeflerine giden yolda en az kendisi kadar kötü olan hanım ağa Gülsüm'ü (Neriman Uğur) seviyor, onunla beraber çeşit çeşit suçlar işliyordu. Polise düşmandı ve bu noktada en büyük kâbusu da dizinin baş karakteri olan Memoli (Mehmet Ali Alabora) idi.

    Kürşat; ciddi yüz ifadesi, ilginç sakal stili ve uzun kumral saçlarıyla süslediği bön bakışlarıyla beraber adeta yeni bir tarz yaratmıştı. Döneminde kendisinden fazlasıyla nefret edilmesine rağmen yaptığı akıl dolu hamleleriyle de seviliyordu bir yandan. Dizinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala daha sahneleri keyifle izleniyor.

     

    9) Dicle / ASMALI KONAK

    11 Mart 2002 tarihinde ATV’de yayın hayatına başlayıp 54 bölüm süren Asmalı Konak, döneminde fırtınalar estiren ve reyting rekorlarına imza atan oldukça başarılı bir diziydi. İçerisinde pek çok yıldızı barındırmakla beraber özellikle İpek Tuzcuoğlu’nun hayat verdiği “Dicle” karakteri ile de fazlasıyla dikkat çekecekti. 

    Seymen’in (Özcan Deniz) küçük yaşta tek gecelik bir birliktelik yaşayarak çocuk sahibi olduğu ama asla kendisine yaklaştırmadığı Dicle, konağın hizmetçilerinden biriydi. Apar topar evlendirildiği Haydar’dan nefret ediyor, bir başkasına aşık olan Seymen’i derin bir tutkuyla seviyordu. Ona çeşitli büyüler yapıp karısından ayırmaya çalışsa da asla başarılı olamayacaktı.

    Kıyıda köşede bekleyen yaralı bir kadın olarak yeri geldiğinde Seymen’in mayına bastığı ve kaybolduğu yeri rüyasında görüp bulacak, yeri geldiğinde sırf Seymen Bahar’a (Nurgül Yeşilçay) delicesine aşık diye Seymen’i öldürmeye kalkacak, yeri geldiğinde oğlunun Seymen’den olduğunu anlatıp ortalığın karışmasına sebep olacaktı. Ancak dizinin finaline doğru kendini toparlayan Dicle, Bahar’la dost olarak onun hastalığında kızına sahip çıkmış ve izleyiciye güzel bir şekilde veda etmişti.

     

    8) Yasemin / KARA MELEK

     

    1997 yılında yayın hayatına başlayıp 2000 yılında ekrana veda eden Kara Melek, adeta bir yıldızlar karmasından oluşuyordu. Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora, Halit Ergenç, Tuba Ünsal, Şenay Gürler ve Rutkay Aziz gibi önemli isimlerin yer aldığı bu dizinin en dikkat çekici karakteri ise hiç şüphe yok ki Sanem Çelik’in hayat verdiği “Yasemin” idi.

    En yakın arkadaşının evli ve zengin babasını ayartarak onunla evlenen Yasemin, tam da dizinin hakkını verircesine kara bir melek gibi davranıyordu. Birtakım hassasiyetleri ve gerçekten sevdiği insanlar olsa bile kendi çıkarları uğruna harcayamayacağı hiç kimse yoktu onun. Yaşlı kocasının evli oğluyla yasak aşk yaşamasının yanı sıra tehdit, şantaj ve adam yaralama gibi suçlardan da asla çekinmiyordu. Siyah saçları, yeşil gözleri ve çevirdiği sayısız entrika ile beraber şeytani bir cazibe oluşturan bu güzel kadın; dizinin yayınlandığı dönem izleyici tarafından fazlasıyla sevildi.

     

    7) Ferhunde / YAPRAK DÖKÜMÜ

    Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından televizyona uyarlanan Yaprak Dökümü’nün ilk bölümü, 2005 yılında Kanal D ekranlarında yayınlandı ve devamında 5 sezon sürdü. Bir devre damga vurup bütün dengeleri alt üst eden bu efsane dizi, sektöre kazandırdığı yetenekli oyuncularla da dikkatleri üzerine çekecekti. Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır, Tolga Karel, Deniz Çakır, Kıvanç Kasabalı ve Caner Cindoruk’un bu yapımla beraber parladığını söyleyebiliriz.

    Yaprak Dökümü denilince insanların aklına gelen pek çok karakterden birisi de şüphesiz ki Deniz Çakır’ın canlandırdığı “Ferhunde” olacaktır. Ferhunde, Trabzon’dan İstanbul’a taşınan muhafazakar Tekin ailesi için adeta eve düşen yıldırım misali bir tipti. Evli olmasına rağmen Şevket’le yasak bir ilişki yaşayarak köşke gelin olmak için elinden geleni yapacaktı. Evlendikten sonra ise beklediği zenginliği bulamamasından ötürü akıl almaz entrikalara imza atmıştı.

    Şevket’i kışkırtıp çalıştığı bankayı dolandırmasını sağlaması, Oğuz’u tehdit ederek para koparması, hapse giren Şevket’i patronuyla aldatması, kovulduğu evin hanımı olabilmek adına hiç sevmediği bir adamla evlenmesi ve onu da Şevket’le aldatması gibi sayısız zararlı faaliyete imza attı kendisi. Fakat bütün bunlara rağmen onun da derinlerde bir yerlerde sakladığı yaraları vardı ve finale doğru özellikle Ali Rıza Bey’e karşı olan samimi tavırları nedeniyle izleyici tarafından sevilmişti.

     

    6) Orkun / MEDCEZİR

    Gençlik dizilerinin piri niteliğinde bir yapım olan Medcezir, 2013 yılında Star TV ekranlarında yayın hayatına başlayıp 2015’e gelindiğinde final yaptı. Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy’un bugünkü popülaritelerine ulaşmasında çok büyük bir payı olan bu dizi, içerisinde barındırdığı pek çok karakterle de dikkatleri üzerine çekecekti.

    İyi ve eğlenceli arkadaş grubunun yanı sıra Mira’ya (Serenay Sarıkaya) saplantılı bir şekilde aşık olan Orkun’un (Metin Dülger) hikayesi de oldukça enteresan görünüyordu. Mira’yı çok sevmesine rağmen onu ortak tanıdıklarından birisiyle aldatıyordu Orkun. Zengin, yakışıklı, özgüvenli ve istediği her şeyi elde etmeye alışmış bir insan olan bu havalı arkadaşımız, Yaman (Çağatay Ulusoy) ortaya çıktıktan sonra ise saplantılarına adeta boyut atlatacaktı. Kendisine ait olan bir şeyi kaptırmanın acısıyla hareket eden çocuklar gibi yapmadığı pislik ve çevirmediği dolap kalmamıştı. Ama yine de onun o deli halleri izleyici tarafından bir şekilde sevilip kabul görüyordu. Nitekim finalde Yaman’ı bıçakladıktan sonra akıl hastanesine kapatılacak ve Türk dizi tarihinde ilginç bir yer edinecekti Orkun.

     

    5) Merve Aksak / UFAK TEFEK CİNAYETLER

    2017 yılında yayınlanan Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile hayatımıza giren Merve Aksak (Aslıhan Gürbüz); aslında kimine göre kurnaz, kimine göre zeki, kimine göre takıntılı hatta kimine göre iyi bir karakter olarak bile kabul edilebilir.

    Kendisi aşırı kontrol manyağı, liderliği ve gösterişi çok seven, her alanda ön planda olmak isteyen, gereğinden fazla özgüvenli ve egoist bir karakterdi… Hedefe giden yolda hiç kimseyi tanımaz, çıkarları için istisnasız herkesi harcayabilirdi. Daha lisedeyken Oya’ya (Gökçe Bahadır) attığı iffetsizlik iftirası ve sonucunda sebep olduğu yıkım bile tüyleri diken diken eden cinstendi. Arkadaş kavramı konusunda da listeyi işine yarayanlar ve işine yaramayanlar olarak ikiye ayırıyordu.  

    Bütün bunların yanı sıra kocasına delicesine aşık bir kadın olarak kızına da fazlasıyla değer veriyordu entrika kraliçesi. Sanırım onu suçlayamayacağımız en önemli noktalardan birisi de burası... Başrol dediğimiz iyi karakter(!) Oya'nın, Merve Aksak’ın kocasının metresi olması ise yine Merve Aksak'ın yanında duracağımız konulardan bir tanesi olarak göze çarpıyor. Nitekim bu sebepten dolayı izleyiciden büyük bir destek görecekti Merve Aksak. “Helal olsun, daha fazlasını yap!” minvalinde olumlu tepkiler bile aldı. Ayrıca her zaman her koşulda bakımlı olup dik duruşu, lafını kimseden esirgemeyişi ve kurduğu planların hiçbirisinin birbirine dolanmadan tıkır tıkır işlemesiyle de fazlasıyla etkiledi insanları.

     

    4) Emir Kozcuoğlu / KARA SEVDA

    Emmy ödüllü dizimiz Kara Sevda, 2015 yılında başladığı ekran yolculuğunu 2017 yılında tamamladı. Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’ün başrollerini paylaştığı bu dizinin en az onlar kadar hatta belki de onlardan daha fazla dikkat çeken bir karakteri vardı: Kaan Urgancıoğlu’nun hayat verdiği Emir Kozcuoğlu!

    İlk bölümden itibaren sevdiği kadın uğruna neler yapabileceğini izleyiciye gösteren Emir Kozcuoğlu, Nihan (Neslihan Atagül) onu sevmese dahi sırf yanında kalsın ve başkasıyla birlikte olmasın diye kardeşine cinayet işleterek ona şantaj yapacaktı. Bu şekilde Nihan’la evlenmesine rağmen asla onun kalbine girmeyi başaramadı.

    Özgüveni yüksek, zengin ve fazlasıyla zeki bir karakterdi. Çocukları çok sevmesinin yanı sıra karşısına çıkan herkesle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor, sık sık iğneleme yaparak adeta insanlarla alay ediyordu. Sevdiği kadının başkasından olan çocuğunu sahiplenebilecek kadar sıcak bir kalbi olmasına rağmen, Nihan’ı kardeşinin eşi ile aldatıyordu. Her zaman için kendisine düşman olarak gördüğü Kemal (Burak Özçivit) tarafından mağlup edildiğinde ise, hem onu hem de kendisini mayınla patlatarak “Bu dünyadan bir Emir Kozcuoğlu geçti!” repliğini hafızalarımıza kazıyacaktı.

     

    3) Şahika / YASAK ELMA

    2018 yılında Fox ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yasak Elma, adından sıkça söz ettiren geniş bir kadroya sahip. Senaryosu defalarca değişmesine rağmen değişmeyen tek bir şey var: Entrika!

    Özellikle kadın karakterler etrafında dönen dizimizde herkes kıyısından köşesinden bir miktar kötü aslında. Fakat içlerinden bütün bu kötülere had bildirip şeytana pabucunu ters giydirecek nitelikte birini seçmemiz gerekirse eğer bu kesinlikle Nesrin Cavadzade’nin canlandırdığı Şahika olur. O, genellikle hedefe giden yolda işlediği minik(!) cinayetlerle ünlü... Güzel yüzünün ve ukala gülümsemesinin ardına sığdırdığı şeytani zekasıyla beraber alt edemeyeceği hiç kimse yok! 

    İlk kocasını zehirleyip mirasına konduktan sonra evli Halit’le (Talat Bulut) nişanlanması, Yıldız’ın (Eda Ece) bebeğini doğar doğmaz bir başka bebekle değiştirmesi, Nadir’i (Hakan Karahan) öldürerek sahte nikahla şirketini ele geçirmesi, Ender (Şevval Sam) ve Kaya’yı (Barış Kılıç) boşatması ve Kerim’i (Gökhan Alkan) hapse attırması gibi pek çok kötülüğünü sayabiliriz Şahika’nın.

    Onun başaramayacağı veya isteyip de alamayacağı bir şeyin olduğunu pek sanmıyoruz. Keza ince esprileri, etkileyici ses tonu, muhteşem fiziği ve gamsız tavırları nedeniyle de fazlasıyla sevildi kendisi.

     

    2) Kenan Birkan / EZEL

    Türk televizyonlarına boyut atlatan bambaşka bir diziydi Ezel... Gerek hikayesi, gerek karakterleri, gerek oyuncu performansları ve gerek iz bırakan replikleriyle birlikte başka seviye bir yapım olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugünkü zengin holding sahibi erkek ile fakir asistan kız aşklarının yer aldığı senaryoların hepsine had bildirecek cinsten, pek çok ihanet ve yarayla yüzleştiriyordu bizi.

    Bu yaralardan birini en derinlerinde saklayan karakterlerden birisi ise hiç şüphe yok ki Kenan Birkan'dı! Gençliğinde Ramiz Dayı'yla (Tuncel Kurtiz) birlikte yol alıp memleketin altını üstüne getirmişti Kenan Birkan. Fakat bu sırada dayı evli ve çocuklu olmasına rağmen Kenan'ın sevdiği kadına yani Selma'ya aşık olmuş ve ikili arasında savaşa dönüşen bu olay sonucunda Kenan, hem Selma hem de Ramiz dayı tarafından ihanete uğrayarak kazıkların en büyüğünü yemişti. Yıllar içerisinde de kendisine yaşatılanları asla unutmayarak intikam yeminleri etmiş, çok daha acımasız ve çok daha güçlü bir adama dönüşmüştü.

    Haluk Bilginer gibi usta bir oyuncunun hafızalarımıza kazıdığı bu karakter; son derece karizmatik, kültürlü ve zengin bir İstanbul beyefendisiydi. İşlediği cinayetler ve kurduğu planlarla birlikte psikopatlığın kitabını yazmış olmasına rağmen kibardı da. Ayrıca zekası ile de her zaman bir adım önde idi.

    Dizi biteli yıllar olmasına rağmen izleyici tarafından hala daha güzel hatırlanıyor Kenan Birkan.

     

    1) Ercüment Çözer / BEHZAT Ç.

    2010 yılında yayın hayatına başlayan Behzat Ç. dizisi, Türk televizyon tarihinde her anlamda iz bırakmış bir yapım. Erdal Beşikçioğlu'nun hayat verdiği başrol karakterinin yanı sıra dizideki yan rollerin de fazlasıyla ilgi çektiğini görüyoruz. Bunlardan bir tanesi ve belki de en önemlisiydi Ercüment Çözer.

    Kendisi hem suç örgütü lideri, hem acımasız bir katil, hem de kibar ve karizmatik bir iş insanıydı. Bu hayatta asla affetmeyeceği tek bir şey vardı o da; saygısızlık! Bir psikopat olmasına rağmen muhatabına her zaman saygı gösterirdi. Aynı karşılığı alamadığında ise durumu kendi yöntemleriyle(!) hallederdi. Behzat amirimizin en büyük düşmanlarından birisi olarak da göze çarpıyordu. Saklanması gerektiği zamanlarda değiştirdiği kılığıyla ve yumurta sarısına boyattığı saçlarıyla bile yakışıklıydı Ercüment Çözer. Sivri zekası ve espri yeteneği ise onu en sevilen kötü karakterler arasında başka bir seviyeye taşıyacaktı. Hatta o kadar sevildi ki, 2020 yılında "Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi" çekildi Blu TV tarafından.

     


    Yorumlar (2)
    • emir kozcuoglu asktır..orkunu da ayrı severim

      • Favorim Emir Kozcuoğlu, adamın telefon zil sesi bile karanlıktı !😅

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.