Düşünmekten Uyuyamadığınız Gecelerde Size Eşlik Edecek Şarkılar

Düşünmekten Uyuyamadığınız Gecelerde Size Eşlik Edecek Şarkılar
  • 3
    0
    0
    0
  • Uykunun en büyük düşmanlarından olan kafaya takma hali yüzünden illa ki gözünüze uyku girmeyen zamanlar olmuştur. Böyle zamanlarda kafamızı biraz da olsa dağıtacak bir şeyler ararız. İşte müzik de tam burada devreye giriyor. Düşünmekten uyuyamadığınız gecelerde size eşlik edecek şarkıları derledik. Keyifli dinlemeler!   İngiliz pop-folk şarkıcısı Tanita Tikaram, henüz 19 yaşındayken çıkardığı ilk albümü Ancient Heart ile tüm dünyada adını duyurmuştur, bu albümden çıkan "Twist In My Sobriety" adlı şarkıyla da 80'lere başarılı bir hit kazandırmıştır.

    "Look my eyes are just holograms Look your love has drawn red from my hands From my hands you know you'll never be More than twist in my sobriety"

      Avustralyalı şarkıcı ve söz yazarı Chet Faker ile Avustralyalı yapımcı ve DJ Flume iş birliği, "This Song Is Not About A Girl", 2013 çıkışlı Lockjaw adlı üç şarkılık projelerinden iyi ki birlikte çalışmışlar dedirten bir parça.

    "Cocaine heart is broken, time to retire Head won't listen to the words I decide on Meet this, this is from a point of arrival Preach it from another human devour"

      London Grammar, Hannah Reid, Dan Rothman ve Dominic 'Dot' Major üçlüsünden oluşan İngiliz grup, 2013'te çıkan If You Wait adlı albümleriyle tanınmaya başlamıştır. "Wasting My Young Years", "Shyer", "Nightcall" ve "Hey Now" gibi parçalar, albümün en dikkat çeken parçaları olmuştur.

    "Hey now, Letters burning by my bed for you Hey now, I can feel my instincts here for you Hey now By my bed for you, hey now, Hey now"

      Jasper Maekelberg, Sep François, Sander Verstraete, Ruben Vanhoutte ve Dienne Bogaerts beşlisi Faces On Tv, 2016 yılında çıkardıkları ve "Love / Dead", "Run Against The Stream", "Traveling Blind" gibi başarılı şarkılarının yer aldığı ilk EP albümleri Traveling Blind ile müzik kariyerlerine başladılar. Oldukça başarılı olan grup maalesef hak ettiği değeri görememiştir.

    "You know, there are things I want to show you But you insist on traveling blind For so long you walked this road now You're hiding from whatever is yet to come"

      Nina Miranda, Mark Brown ve Chris Franck üçlüsünden oluşan Smoke City, 90’lı yıllarda aktif olmuş İngiliz gruptur. 1997’de Michel Gondry tarafından yönetilen Mermaids adlı Levi’s reklamında kullanıldıktan sonra çok tutulmuş "Underwater Love" şarkılarıyla tanınırlar.

    "This must be underwater love The way I feel it slipping all over me This must be underwater love The way I feel it"

      R&B tarzın en kaliteli temsilcilerinden biri olan Frank Ocean Channel Orange adlı albümünden sonra 2016 yılında piyasaya sürdüğü Blonde albümüyle R&B sevenlere hiç eskimeyecek bir albüm bırakmıştır. Birçok başarılı şarkıya sahip albümdeki tüm şarkıları da dinlemenizi öneririm.

    "These bitches want Nikes They looking for a check Tell em it ain't likely Said she need a ring like Carmelo Must be on that white like Othello"

      Londralı kuzenler, Mike Sharp ve Joel Roberts’dan oluşan Otzeki ikilisi 2018 yılında, içinde en popüler şarkılarından biri olan "True Love" ı barındıran Binary Childhood adlı albümü çıkardılar. Bu albümle topluma ve kendimize karşı yarattığımız farkındalığın bir yansımasını bize sunmuşlardır.

    "We're back to haunt you forever true love will never leave you alone We're back to haunt you forever true love will never leave you alone"

      Karanlık ve etkileyici tarzını hiç bozmadan yıllardır kendine has işler ortaya koyan Banks, 2014 çıkışlı Goddess albümüyle olumlu eleştiriler almıştır. "Waiting Game" ve "Drowning" gibi başarılı şarkılara sahip albümde, "This Is What It Feels Like" da en dikkat çeken parçalardan olmuştur.

    "I hang on everything that you say You know I can see all the things that imply you secretly are in love And finally when I let myself fall hard for you I See you trying to pretend like I'm making it up This is what it feels like"

      Kanye West'in 2008'de çıkardığı 808's & Heartbreak albümünden bir parça olan "Love Lockdown" maalesef hak ettiği değeri görmemiş Kanye West şarkılarından biri olmuştur.

    "I'm not loving you, the way I wanted to What I had to do, had to run from you I'm in love with you, but the vibe is wrong And that haunted me, all the way home"

      Gwil Sainsbury, Joe Newman, Gus Unger-Hamilton ve Thom Green üçlüsünden oluşan İngiliz indie rock grubu Alt-J, 2017'de çıkan Relaxer adlı albümünden bir parça olan "Adeline" ile yine tarzlarını bozmamış ve bizlere tam bir Alt-J klasiği dinletmişlerdir.

    "Oh, my Adeline I watch your morning swim again Oh, cold from the blue sky Strokes from passing mopeds My sweet Adeline"


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.