Yükselişe Geçen Bir Ses: Summer Walker

Yükselişe Geçen Bir Ses: Summer Walker
  • 0
    0
    0
    0
  • 11 Nisan 1996 doğumlu Summer Marjani Walker, 15 yaşında şarkı söylemeye başladı. Atlanta'lı şarkıcı ve söz yazarı, Erykah Badu, Amy Winehouse ve Marvin Gaye gibi isimlerden esinleniyor. Youtube'da çalışmalarını paylaşmadan önce Vine'a klipler yükleyen şarkıcı rahat ve yaratıcı olduğunu düşündüğü hobisini kariyer hedefine dönüştürme aşamasını ise 19 Ekim 2018'de çıkardığı ilk stüdyo albümü "Last Day Of Summer" ile gerçekleştirdi. 13 parçadan oluşan "Last Day Of Summer" albümünden "Girls Need Love" adlı parçası oldukça dikkat çekti. Aşk hakkındaki düşüncelerini, şüphelerini ve kadınlığı konu aldığı albümü ile R&B müziğine farklı bir dokunuş gerçekleştirdi ve kariyeri bu aşamada yükselişe geçmeye başladı.

    2018'in sonlarında 6LACK ile East Atlanta With Love adlı turneye çıktı. Albümün başarısının ardından Apple Music, Newest Up Next Artist kategorisinde Summer Walker'ı gösterdi ve Apple Music'te dünya çapında 8 numaralı R&B sanatçısı olarak yerini aldı. Girls Need Love parçasının başarısını CPR, Deep ve Karma parçaları da takip etti. Albüm övgüler almaya devam ederken o yeni projesi üstünde çalışıyordu ve çok geçmeden yeni bir işle karşımıza çıktı.

    25 Ocak 2019'da dört akustik kayıttan oluşan "Clear" adlı ilk EP albümünü yayınladı. Caz merkezli EP, Walker’ın bu tür için hissettiği takdirin yanı sıra, melodilerin, enstrümanların ve prodüksiyonun senkronizasyonunu deneyerek sürekli farklı yolları keşfettiğini ve üslup sınırlarını kırarak sıradana bağlı kalmadığını açıkça belli ediyor. Günümüzde çoğu sanatçı kendi müziğine caz müziği uyarlamıyor ve dahil etmiyor bu da Walker'ı canlandırıcı bir sanatçı olarak gözler önüne seriyor. Walker, caz unsurlarını kullanarak şarkılarına alt yapı sağlıyor, enstrümanların şarkıyı ele geçirmesine izin veriyor ve kusursuz, modern bir R&B, soul ve caz müziği karışımı oluşturuyor.

    27 Şubat 2019'da Drake ile birlikte "Girls Need Love" adlı şarkısının remix versiyonunu piyasaya sürdü. 23 Ağustos 2019'da ise gelecek albümünden "Playing Games" adlı şarkısını yayınladı. 4 Ekim'de yayınlanacağını söylediği albümü "Over It" geçtiğimiz günlerde LVRN/Interscope aracılığıyla yayınladı. Turnesine çıkmaya hazırlanan Walker son albümüyle de dinleyenlerini tatmin etmişe benziyor.

    Walker'ın, otantik sözleri kadınlara adeta ayna tutuyor, karmaşık ilişkilerle ilgili samimi endişelerini ve bugünün modern dünyasındaki ilişkilerin zorluklarını samimi bir şekilde ifade ediyor. Kendisini kısıtlamadan ifade edebildiği lirik kabiliyeti ile de müziğini kendine has bir şekilde sunuyor. Müzik piyasasında yükselişine devam eden Walker'ın yeni işlerini ve iş birliklerini merakla bekliyor olacağız.

    Last Day Of Summer ve Over It albümlerinin tamamını dinlemek isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Keyifli dinlemeler!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.