Rap'in Alışılmadık İsmi: Princess Nokia

Rap'in Alışılmadık İsmi: Princess Nokia
  • 0
    0
    0
    0
  • Destiny Nicole Frasqueri, sahne adıyla Princess Nokia, 14 Haziran 1992 doğumlu, Porto Riko kökenli rapçidir. İki yaşında annesini kaybeden Frasqueri, 9 yaşında koruyucu aileye verildi. Koruyucu ailede geçirdiği süre boyunca, annesi ona psikolojik baskılar uyguluyordu. 16 yaşında Koruyucu aileden ayrıldıktan sonra, büyükannesiyle birlikte yaşamaya başladı. O sırada New York East Harlem'de yaşayan Frasqueri, rhyme yazmaya başladı. Biseksüel sanatçı New York şehrinin queer topluluğunun yakınında büyüdü. Müzikal kariyerinin ilk aşamalarında eşcinsel kulüplerinde sahne almaya başladı ve gece hayatı sahnesinde popülerlik kazandı.

    Frasqueri, 2010 yılında ilk şarkısı "Destiny"yi kaydetti ve 2012 yılının ortalarında SoundCloud sayfasında ve YouTube kanalında "Wavy Spice" adıyla yayınladı. Büyük ölçüde otobiyografikti ve parça mütevazı bir popülerlik kazandı. Daha sonra, "Bitch I'm Posh" adlı ikinci parçasını çıkardı. Parça viral oldu ve Aralık 2017'den itibaren SoundCloud'da 110.000 çalmaya ulaştı. Frasqueri daha sonra "YAYA"yı (Yaya bir Taino kelimesidir) sömürge tarihine ilişkin algıların bir yorumu olarak yayınladı.

    "Dragons", "Honeysuckle" ve "Vicki Gotti" gibi teklileri sahne adını Princess Nokia olarak değiştirene kadar yayınlamaya devam etti. Mixtape'i 1992'de Soundcloud'da yayınladı ve tura başladı.

    Frasqueri, Prenses Nokia’nın onun alter egosu olduğuna inanıyor. "Nokia" parçasında da buna yer veriyor. 12 Mayıs 2014 tarihinde "Metallic Butterfly "adlı bir albüm çıkardı ve Vice and Soundcloud'da yayınladı.

    8 Eylül 2017'de, 1992 mixtape'inin genişletilmiş bir versiyonu olan ilk stüdyo albümü "1992 Deluxe"ü çıkardı. Billboard Heatseekers listesinde 25 numaraya ulaştı. NME, 2017'nin 32. en iyi albümü olarak sıraladı.

    Nokia, sağlıklı yaşam ve feminizmi tartıştığı bir podcast olan Smart Girls Club'ı kurdu ayrıca 18 Şubat 2018'de Apple's Beats 1 Radio'da yeni bir radyo şovu başlattı. Bölümler her Pazar günü yayınlanıyordu ve dinleyicilerin Nokia'nın aklındaki işleyişini tanımalarını sağlıyordu. "Prenses Nokia'yla Kafamdaki Sesler." adı altında tam altı bölüm yayınlandı.

    Müzik kariyeri bir yana yarattığı sansasyonlarla da adından söz ettiren Nokia, Şubat 2017'de Cambridge Üniversitesi'ndeki bir yardım konserinde seyircilerden birinin ona "bana göğüslerini göster" dediğini iddia ettiğinden dolayı sahneden inerek seyirciye vurdu ve kalabalığa dönüp "beyaz bir çocuk sana saygısızlık ettiğinde işte yapman gereken bu" dedi. Bunu söylediği iddia edilen öğrenci ise durumu yalanladı.

    Ekim 2017'de ise Frasqueri, Brooklyn'e giden bir metro yolculuğunda bir adamın yüzüne sıcak çorba fırlatırken viral bir video ile tekrar gündeme geldi. Rapçi, bir adamın bir grup gence ırkçı hakaretler bağırdığını duydu ve adamı tokatlayarak ve sıcak çorbasını üzerine atarak ırkçı açıklamalara karşı bu şekilde tepki verdi.

    Son olarak, 1992 Deluxe albümünden "Mine" adlı parçasının Ariana Grande'nin "7 Rings" adlı parçasıyla olan benzerliğine takılan ve Grande'yi parçasını çalmakla suçladığı tweetleriyle gündeme gelen Nokia, bakalım başka hangi işler ve sansasyonlarla karşımıza çıkacak. Princess Nokia'nın tüm albümlerini dinlemek isterseniz aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Keyifli dinlemeler!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.