Şeytan Marka Giyer Filminden İlham Alın

Şeytan Marka Giyer Filminden İlham Alın
  • 3
    0
    0
    0
  • Baktım ki bu kadar zamandır moda üzerine olsun olmasın çoğu kurgu karakterin stilini sizlerle paylaşmışım ama şunu fark ettim ki en ikonik olanları atlamışım! Tabi ki ‘Şeytan Marka Giyer’ filminin bütün görünümlerini o eşsiz havasını ve izledikten sonra hepimizin editör olmak istediği bu filmi nasıl sizlerle paylaşmamışım kendime hayret ettim. Eh bugünkü konumuz belli. E hazırsanız başlayalım!

    Şimdi kraliçe ile başlamasam olmazdı. Filmi henüz izlemeyenler için çok spoiler vermeden devam etmek istiyorum. Kendisi Miranda Priestly ve moda dünyası kendisinden soruluyor. Şimdilik bu kadar bilgi tüm moda severler için yeter diye düşünüyorum. Miranda’yı filmde her haliyle görmek mümkün. Gerek buradaki gibi maskülen gerekse feminen. Fakat kostüm tasarımcısı Patricia Field ise karşınızda basit bir siyah takımı renkli boncuk takılar ve matadorları andıran kırmızı bir kemer ile kombinlemek sizin için çocuk oyuncağı oluyor.

    Yine spoiler vermek istemiyorum ancak tahmin ederseniz ki moda dergisinde çalışan birisi olup da iş yerine her gün sıkıcı renk bir kazak ve ona uydurulmuş bir pantolon ile gitmeniz pek olası değil (!). En azından kurgu karakterler için böyle. Filmin ana karakterlerinden biri olan Andy de bir süre sonra o sıkıcı kıyafetlerinden bir şekilde kurtulup çeşit çeşit görünümlerle izleyen herkesi hem küçük bir afallatıyor o şok durumu geçtikten sonrada aynı kombini üzerinizde gördüğünüzü hayal ettiriyor. Bakıldığı zaman her parçanın birbirinden tamamen bağımsız olmasını geçtim elinde tuttuğu örgü çanta bile anlamsız olsa da bu kombini giyip en kısa zamanda insan bir yerlerde salına salına yürümek istiyor (malum korona).

    Filmin 2006’da çıktığını kabul edersek belki şapkayı görmezden gelebiliriz. Gerçekten şapka ben 2006 yılında kaldım diye bağırıyor. Fakat omzu açık kazakları günümüzde de kombinlemek için beyaz gömlekleri yeniden gün yüzüne çıkarabilirmişiz gibi geliyor. Kolyelerden pek emin değilim üzerinden binlerce ‘Chanel’ sembolü varsa neden olmasın?

    Bu gerçekten en sevdiğim Andy görünümü olabilir. Az önce filmin 2006 yılında çıktığını söylemiştim ancak 2021’de de olsak bu görünüme sahip olan birinin havalı görünmemesi sizce mümkün mü? Renklerden ve desenlerden korkmayanların günlük kışlık kombini olabilecekken dış giyimde renkli giyinmeyenlerin korkulu rüyası olabilir. Ancak daha öncede bahsettiğim gibi bu yıl hem kendimize hem de sahip olduğumuz her şeye renk getirme yılı o yüzden hiçbir bahane kabul edilemez!

    Gerçekten bu bombeli şapkalar yerine son 2 senedir kasket şapkaların moda olmasına çok seviniyorum. Büyük ihtimalle birkaç sene sonra bu modelini henüz bilmediğimiz şapkaların peşinden yine koşacağız ancak şimdilik bizden uzak durabilirler. Hala dış giyimde siyah giyeceğim mi diyorsunuz?

    Eh Andy’nin ilhamı kim sanıyorsunuz? Tabi ki Nigel. Filmi izlerken herkes onun gibi bi stlist arkadaşı olsun istiyor fakat tabi ki fani dünyalarımızda bu biraz zor. Andy’nin üzerindeki etkilerini az çok gördüğümüz bu harika stilistin kendine has bir tarzı olmaması mümkün mü? 2006 yılında lacivert ekoseli takım giymek herkesin harcı değildir?

    Renkli renkli dedim ama hep renkli olmaz bunu ben de biliyorum. Arada Andy gibi ‘basic’ ve klasik kombinlere de çokça yer var hayatımızda. Bir dönem kazak içine, süveter içine gömlek giyinmek oldukça modaydı gerçi şu sıralarda moda olsa da demode bulan tarafta azımsanmayacak kadar fazla. Ancak Andy burada siyah mini elbisenin içinde yakaları detaylı beyaz bir gömlek giymeyi tercih etmiş. Yakışmış mı? Yakışmış. Çok güzel ilham olur mu biz fanilere? Bence çok güzel ilham olur.

    Yazıyı bitirmeden önce biraz daha Miranda’nın asaletinden bahsetmek istiyorum. Sağ tarafta üzerinde sadece kadife bir elbise var ancak saçı, kıyafetine tamamen zıt bir halka küpe ve mavi yüzük? Bir araya gelince Miranda kadar havalı olur muyuz bilemem ancak basic ve biraz da ağır parçaları daha gündelik aksesuarlar ile desteklemek belki de günümüzü kurtaracak iyi fikirlerden biridir?

    Belki en güzel before/after değil ancak Andy’nin moda dergisinden önce ve sonraki hali birbirinden oldukça farklı. Bir moda ikonu gibi oradan oraya dolaşırken sıradan bir Amerikalı gibi giyinmeyi tercih eden Andy’nin şimdiden yolu açık olsun. Acaba biraz daha mı ders alsaydı n’apsaydı bu kız? Sizce? 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.