Wannart Keşif #1

Wannart Keşif #1
  • 5
    0
    0
    0
  • Wannart Keşif kapsamında Şubat 2021'de tanışma fırsatı bulduğumuz farklı disiplinlerde sanatsal üretim yapan yeni yaratıcılar ve kendi kelimeleriyle çalışmaları.

    Görsele tıklayarak sanatçıların diğer çalışmalarına ulaşabilirsiniz!

    Işılsu Canbulan

    "Kült mimari yapılar ve typeface'leri bağdaştırarak tasarıma döktüğüm çalışmalarım. Fikir aklıma ilk olarak Pisa kulesinden geldi birden puzzle gibi kafamda Pisa, Italy, Italic diye birleşmeye başladı ve hemen bunu bir tasarıma dökmeliyim dedim. Her typeface'in bir karakteri olduğu gibi her mimari yapının da bir karakteri var. Bir font'un her formu farklı bir anlam hissettirebilir. Sanat kelimesini bold yazarsanız bu onu iddialı ve sert gösterir ama Italic yazarsanız eğer, size daha naif, klasik ve farklı hissettirecektir. Mimari yapılar da tıpkı tipografi gibi birbirinden farklı karakterleri olan ve içinde yaşayabildiğimiz devasa heykellerdir benim gözümde."

    Nefise Gül Özulucan

    "Psikoloji eğitimi alıyor olmamın sanat hayatım üzerinde etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir dışavurumu olarak her ne kadar bu eksenli çalışmalarım olsa da klasik realist, kübik minimalist ya da toplumsal sanattan kopmuş değilim."

    Tayis Karakütük

    “Fotoğraf çekerken hiçbir zaman teknik önceliğimde olmadı. Beni asıl etkileyen şey; fotoğrafın, hayatta değişen her anın oluşturduğu rastlantısal kompozisyonları ölümsüz kılabilmesi.”

    Beyza Kocaoğlu

    “Sıradan duran nesnelerin çağrışımlarıyla üretiyorum çalışmalarımı. Anlamın fazlasını aramak bireysel bir sürece dönüşüyor, herkesin kendi hayatı içindeki anlam arayışını; nesneler üzerinden basit olanı karmaşık olgular içinde değerlendirerek çizimler üzerinden bir anlam arayışını yorumluyorum. Sabit duran bir nesnenin, devinim halindeki dünyada kendi içinde değişip var olan ama yolunda istikrarlı olan özgürlük, benlik, kimlik gibi konuları duygular üzerinden yeniden yorumlayıp eserlerime yansıdığına inanıyorum.”

    Elif Mercan

    “Hüzün varlığınızda ne kadar derin bir oyuk açarsa, sevincinize o kadar yer açılır.”

    Aysu Dokur

    "Sürüklenirken unut'un içine düşmüş insana ağrısını hatırlatmak gibi...”

    Sinem Şentürk

    “Yaratım bir dert edinmeyle başlıyor, üretirken hiçbir şey düşünmeden çalıştım desem de içinde benim bile bilmediğim hikayeler, dertler, duygular barındırıyor işlerim. Renkler yanıltıcı olabiliyor. Ama şu kesin ki sanat, mutluluktan doğmuyor. Dolayısıyla renk ve şekillerle kendimce dertleri işliyorum hem dışavurumcu hem grafiksel diyebilirim özellikle son dönem ki çalışmalarım için.”

    Nisa Aygın

    “Standart bir normal yoktur. Normal özneldir. Bu gezende normalin yedi milyar versiyonu bulunuyor.”

    Öykü Eda Özdeniz

    "Yaşadığım anları çizgilerimle ölümsüzleştirmeye çalışıyorum."

    Tolga Akmermer

    “Ben içeriklerimi tamamen buluntu fotoğraflar ile üretiyorum. Genel olarak yaptığım iş kolaj olarak geçse de ben farklı olarak doğrudan orjinal fotoğraf üzerinde çalışıyorum. Fotoğrafları seçerken belli gruplar ağır basıyor benim için. Aile, çocuk, asker ve karı-koca fotoğrafları dert edindiğim gruplar. Bunun dışında tekli fotoğraflar ile daha çok güncel birey sorunlarını anlatmaya çalışıyorum. Tabi bunlar bana göre yorumladığım sorunlar. Mesela insanın ruhsal yalnızlığı ve nesneleşmesi çok üzerinde durduğum bir konu. Bunları yapmaya çalışırken sahaflara eskicilere satılmış ve görevini tamamlamış fotoğrafları kullanıyorum. Güncel sorunlarımı geçmişten kalan insan fotoğrafları ile anlatmaya çalışıyorum.”

    Ahmet Ağıllı

    “Sanat çalışmalarıma yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli sergi ve etkinliklerle devam etmekteyim. İşlerimde yoğunlukla yalnızlık, bilinçaltı ve hayal gücünün dışavurumu, hayatın anlamsızlığı ve popüler kültür temalarına ağırlık vermekteyim. Pop art tekniği, kolaj, mural, sokak sanatı tarzında işler üretmekteyim. Soyutla gerçeğin buluştuğu detaylardan esinleniyorum. İlgi duyduğum bütün deneyimlerin beni bütüne yani kendime daha çok yaklaştırdığına inandığım için her birine ayrı ayrı ve farklı zamanlarda yoğunlaşıyor, kendimi merak edip tanımaya devam ediyorum.“

    Yağmur Doğan

    “Üretimlerimin büyük bir kısmını oluşturan resimlerim; benlik ve kimlik sorunlarından yola çıkarak, kişilerin yüzlerinin ardındaki karmaşık benlik durumlarına odaklanmaktadır. Erving Goffman’ın benlik sunumuna referansla, bireyin sürekli değişen çok katmanlı ve değişken benliğine bakış anı sunmayı amaçlar. Kavram olarak farklılık gösteren üretimlerim arasında enstalasyon ve kolaj çalışmalarımda yer almaktadır. Üretimlerim; yaptığım okumalar, gözlemlerim, değişen ve sürekli yeniden şekillenen düşüncelerim doğrultusunda disiplinlerarası bir üretim deneyimine açıktır.”

    Alara Çiloğlu

    “Genel olarak karikatürize ve renkli bir tarzım var diyebilirim. Çoğu zaman atılgan ve pervasız karakterler tasarlıyorum. Çizim stilimi Weird Fantasy ya da Low Fantasy konseptleri ile birleştirmeyi seviyorum.”

    Şimal Gürkan

    "Kendimi bulma yolunda sırt çantama koydukların ve hali hazırda benimle varolanları sergiliyorum."

    Tarık Uslu

    “İsviçre'de minik bir kasabada doğduktan sonra kendisini İstanbul'un kaotik metropol hayatında buluverdi. İllüstrasyonlarında Japon etkileri görülmekle birlikte, kendisini atmosferin yoğun olduğu şiirsel bir illüstrasyon dili oluşturmaya adadı. İlk dönem işlerindeki sadelik zamanla karmaşık ve detaycı bir şekle büründü - halen duyguları en yoğun aktarabileceği bir yol aramakta.”

    Onur Burak Yıldırım

    “Hayatım boyunca vasat olmaktan korktum. Bazen hiç denemedim, bazen ise başlayıp bıraktım. Bir şeyi iyi yapabileceğimin ihtimali, onu hayata geçirmekten hep daha tatlı geldi. Kendime rağmen çizmeye çalışıyorum, benimkisi vasatlığa bir övgü.”

    Görkem Aygün

    “Çizimlerimde aslında kendi benliğimden esinleniyorum. Fütüristik bir zaman dilimindeki yansımalarını resmetmekten keyif alıyorum.”

    Eylül Öner

    ‘’Çocukluğumdan beri mitolojiye düşkünüm. Gerçek olmayana karşı özlemimi resimle gideriyorum kendimi bildim bileli. Görmek istediklerimi yaşamda bulamadığımda kaleme sarılıyorum, var olmasını istediklerimi resmediyorum. Yaptığım portrelerde de masalsı temayı devam ettiriyorum.”

    Taylan Demirbiler

    "Resimlerimde gravür tekniğini kullanıyorum, çoğunlukla. Bu gri bir nokta. Ana rahminde bembeyaz bir sayfayla başlayıp ölüme doğru giden yaşam süresini ele alıyorum. Düşünme sürecim bu şekilde ilerliyor. Her işin kendi içinde ayrı bir hikayesi; bütününde başka bir hikayeyi tamamlayan bir parçası var. Resmi daha naif bir şekilde yapmaktansa plakaya doğrudan temas ederek, işleyerek ve kuru kazı tekniği kullanarak malzemeyle daha sert bir şekilde oynuyorum. Bu bir kusma gibi oluyor, aslında. Malzemeyle savaş. İnsan zihni, mağaralar ve katmanlar."

    Ayşegül Dündar

    “Evde uzaktan okurken ne yapabilirim diye düşünürken aklıma neden sanat eserlerini dikmiyorum, onları ipleri doğru seçerek ilmek ilmek işlemiyorum dedim ve böyle bir işe giriştim. Çok yeni youtube kanalı bile açmış bulundum. Sandro Botticelli, Van Gogh, Gustav Klimt, Rene Magritte gibi birçok sanatçının eserini broş haline getirdim çoğuda tablo şeklinde ve daha nice eseri dikeceğim.”

    Nur Demirbağ

    “Tüm kötülüklerin anası daima diğer olasılıkların dilediğin olduğunu düşünmektedir. Şu an içinde bulunduğun kişiyi kabullenmelisin ve sen bu kişiden başka biri olamazsın.”

    Vildan Hoşbak

    "Gündelik yaşamda karşılaştığımız mekanlar,nesneler birer anımsama figürü olmakla birlikte kimliğin okunabildiği cansız şeyler olarak kendilerine değer atfederler. Bu mekanlar,nesneler çoğumuzun içinde derinde biryerlerde karşılaşmış olduğumuz şeylerdir. Kişisel bellekten yola çıkarak birçok kişinin ortak hikayesi olabilecek bu dondurulmuş anları izleyiciye hatırlama kavramını destekleyecek şekilde işliyorum. Böylelikle izleyiciyi onlara yeniden bakmaya,anımsatmaya ve yeni bir diyalog kurmaya davet ediyorum." 

    İlyas Yıldız

    "Daha çok siyah içinde kalmış grileri ayıklamayı seviyorum. Dışarıdan aşırı siyah ve melankoli gibi görünebilir, fakat ben aslında insanın normalde gördüğü dünyayı yakalamaya çalışıyorum. Fotoğrafsal kompozisyonlar oluşturmayı severim. Fotoğraflarımı bir öykü gibi düşünerek çekmeye çalışırım."

    Wannart Keşif çağrımıza katılmak için;

    İllüstrasyon, fotoğraf, heykel, video/film, kolaj gibi farklı alanlarda ürettiğiniz çalışmaları, kısaca kendinizden ve çalışmalarınızdan bahsettiğiniz bir yazıyla birlikte info@wannart.com adresine Wannart Keşif başlığı ile gönderebilirsiniz. Mail içerisine (kullanıyorsanız) instagram ve twitter hesaplarınızı eklemeyi unutmayın! 

    Sevgiler.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.