Wannart Keşif #4

Wannart Keşif #4
  • 1
    0
    0
    0
  • Wannart Keşif kapsamında Mayıs 2021'de tanışma fırsatı bulduğumuz farklı disiplinlerde sanatsal üretim yapan yeni yaratıcılar ve kendi kelimeleriyle çalışmaları.

     

    Görsele tıklayarak sanatçıların diğer çalışmalarına ulaşabilirsiniz!

     

    İlay Karabay

    "En büyük esin kaynağım 'yaratılış ve yaratıcı' kavramları. Evrenimizin başlangıcı, galaksiler ve yıldızların oluşumu, sonsuzluk kavramı, fizik teorileri, din ve bilim ilişkisi, doğanın eşsiz düzeni beni etkileyen ve her daim araştırma/öğrenme hissi uyandıran başlıklardan birkaçı. İçimdeki bu hayranlığı tablolarıma ve fırça darbelerime yansıtarak insanlara ulaşmak ve benimle aynı merakı taşıyan kişilere sanatımı ulaştırmak hayattaki en büyük gayelerimden biridir. Kompozisyon, renk ahengi ve detaylar tablolarımda önem verdiğim en önemli 3 bileşendir. Son eserim olan 'Earth' doğamıza olan hayranlığımın tablolarıma yansımış bir kısmını oluşturmaktadır."

    Buse Erdağı

    "Atatürk Üniversitesi'nde resim öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Böceklerden ve onların renklerinden ilham alarak oluşturduğum bir seriyi paylaşmak istedim.
    Çocukluğumdan beri renkler her zaman ilgimi çekmiştir. Kendimi geliştirme sürecinde resim yapmak ve bu alanda ilerlemek için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırdım. Şimdi bu yolda ilerlerken hayallerime adım adım yaklaşırken, özgün çalışmalar ortaya çıkarmaya ve bunlarla insanlara ulaşmaya, belki bir nebze de olsa ilham kaynağı olmaya çalışıyorum. Renklerin gücüne ve sevgiye inanıyorum."

    Naz Ökesli

    "Günlük hayatın hızında gözümüzden kaçan anların hepsinin anlatılmaya değer bir hikayesi var. O karmaşada durup fotoğraf çekmek ve o anı kalıcı hale getirmek bana mutluluk veriyor."

    Nesibe Ağkaş

    "Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümü son sınıf öğrencisiyim. Çalışmalarımda geçici mutluluğu aradığımız hazır tüketim nesnelerine, gıda markalarına ve kapitalist reklam sektörünün dayatmalarına atıfta bulunuyorum."

    Alben Karaaslan

    “Merhaba ben Alben, hatırı sayılır bir süredir analog fotoğrafçılık yapıyorum. Benim için analog fotoğrafçılığı vazgeçilmez yapan şey, fotoğrafı çekerken tek bir hakkın olması. Dijitalde istediğin pozu yakalayana kadar fotoğrafı çekmek gibi bir hakkın varken analog için böyle bir şansın yok. Filmin içindeki her kare çok değerli ve maliyetli. Bundan dolayı tek pozda istediğiniz kareyi yakalamak için gereğinden fazla çabayı göstermelisiniz. Her ne kadar çektiğiniz fotoğraflarda mükemmeliyetçi olsanız da bu tutumunuz her zaman sonuca yansımıyor. Nasıl fotoğraflar çektiğinizden bir haber fotoğrafçı olmanız bu işin cazibesi.”

    Buse Nur Çelik

    "Son iki yıldır daha çok üzerine düşmüş olsam da kendimi bildim bileli resim yapmak benim için bir terapi. Şimdilik sulu boya ve akrilik çalışıyorum, ileride yağlı boya çalışabilmeyi de arzuluyorum."

    Baharcan Türkmen

    “See You Ceramic Studio adıyla kurduğum bir seramik markam var. Pandemi döneminde kendime terapi yöntemi seçmiştim seramik yapmayı. Mesleğim psikolojik danışmanlık olduğu için çoğu insanın görülmeye ihtiyacı olduğunu anladım yıllar içinde. Onlara, sizi görebiliyorum, duyabiliyorum, sizinleyim diyebilmek için markamın adını See You koydum. Bir fincan kahveyle ne düzelmez ki diye düşünüp, çoğu zaman kahve kupalarıyla insanlara bunu göstermeye çalıştım. Hayatta olduğu gibi, seramik sürecimde de en büyük ilham kaynağım müzik ve doğa oldu. İşte bu yüzden, sevdiğim sanatçıların şarkı sözlerini kupalarıma nakış gibi işledim. Matisse’in doğa figürleriyle resime hiç yatkın olmayan ellerimi zorladım. Özellikle The Smiths dinleyicileriyle hayatımızda bir ışık olduğu, o ışığın hiç gitmeyeceği noktasında buluştuk. İnsanlara müzik ve seramik yoluyla ulaşmaya çalıştıkça seramik markam kendi kendine büyüdü. Özellikle pandemi döneminde müzikten başka dayanak noktamız çok az değil mi zaten? Kendime terapi yöntemim, ilham kaynaklarımla birleşti işte böylece. Şimdi, See You üzerinden tanıştığım çoğu bireyle arkadaş oluyor ve birlikte, işlediğim şarkıları dinlerken See You kupalarımızdan kahve içmenin hayalini kuruyorum. Bir parça toprağın, hem kendi hayatımı hem de insanları nasıl etkilediğini gördükçe şaşırıyor.”

    Zehra Bezirci

    “23 yaşında Görsel İletişim Tasarımı öğrencisiyim. Farklı görselleri bir araya getirip kendi tarzımda kolajlar oluşturuyorum.”

    Nisa Nur Kurt

    "Doğadan giderek kopan ve doğaya dair her şeye yabancılaşan insanın, kendi yaratımı olan kent yaşamında farkına bile varılmayan ve her gün çeşitliliğini kaybeden böcekleri, görünür kılmayı amaçlıyorum. Toplumun görmek istemediklerini daha büyük ölçeklerde yansıtarak küçük ve dikkatten kaçan böcekleri daha detaylı inceleme fırsatı veriyorum. İnsanın kendine yabancı olan türlere olan ön yargısının, giderek korkuya dönüşmesi ve korkunun ise yok etmeye varması kırmaya çalıştığım bir algı. Bu algıyı kırmanın yolu olarak böceklerin estetiğine odaklanıyorum ve üretimimin merkezine insan dışını, insan olmayanı koyuyorum."

    Oğuzhan Akkök

    “21 yaşında Yıldız'da bir Grafik Tasarımı öğrencisiyim. Aynı zamanda freelance olarak illüstrasyonlar yapıyorum. Dijital sanatlarda kendimi geliştirirken, geleneksel bağımı da kopartmamaya gayret ediyorum. Renklerin hayata bakış açımızda, hayatı anlamada büyük bir rol oynadığını düşünüyorum. Görme faktörünün önemli bir oyuncusu bence. Bakmaktan farklı olan görme durumunu kastediyorum burada tabii. İlüstrasyon çalışmalarımda da farklı renklerin armonilerini yansıtarak, biraz izlenimci biraz da pop-art bir yaklaşım sergileyerek yeni ve farklı bir pencereden bakış açısı sunmaya çalışıyorum. Ancak arayışım da gelişim sürecim de halen devam etmekte. Umarım her daim de devam eder. Zira öğrenmenin uçsuz bucaksız okyanusunda yüzmekten çokça haz duyuyorum. Umarım ki insanlarda işlerime baktıklarında bu hazzı bir nebze de olsa hissedebilirler. O zaman amacıma ulaşmış olurum.”

    Sezgi Sarol Durmaz

    “Küçük yaşlardan itibaren kendimi sanat ile ifade etmeye çalışıyorum. Liseden itibaren güzel sanatlar eğitimi almaya başladım ve Dokuz Eylül resim öğretmenliği grafik tasarım anasanat dalından mezun oldum. Kendimi farklı tekniklerle ifade etmeyi seviyorum ruhumu keşfetmemi sağlıyor.”

    Asya Koç

    “Anadolu Üniversitesi, Resim Bölümünde 4. Sınıf öğrencisiyim. Genel olarak kolaj ve dijital çalışmalar üretiyorum. Üretim alanlarım başlıca düşüncenin özgürleştirilmesi fikrinden beslenir. Bana göre toplum, aile, iktidar gibi bireyin üzerinde oluşturulmuş tüm baskılardan kurtulmak düşünceyi özgürleştirebilmekten geçer. Bireysel kaygılarımın kendimde oluşturduğu baskıdan yola çıktığım bu çalışmalarımda, kaygının merkezine koyduğum konfor alanını irdeliyorum. Ancak o konfor alanı genişletildikçe, kişinin özgürlüğe ulaşacağını düşünüyorum. Düşünceyi özgürleştirmek ise kişilere dayatılan mevcut düşünce, ‘her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumudur.”

    Betül Günder

    "Görsel İletişim Tasarımı öğrencisiyim. Analog fotoğrafçılık ile uzun yıllardır yakinen ilgileniyorum. Son iki yıldır çift pozlama üzerine deneysel çalışmalar gerçekleştiriyorum."

    Pelin Yağmur Olşen

    "Kocaeli Üniversitesi Resim Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Çizim yapmaya başlayalı 2.5 sene kadar oldu, kendimi iktisadi idari bilimler fakültesinde sıkıntıdan patlarken keşfettim, benim için resim yapmak bazen görsel ifadenin heyecanı bazen de kafamın içinden kurtulma planı oldu."

    Wannart Keşif çağrımıza katılmak için;

     

    İllüstrasyon, fotoğraf, heykel, video/film, kolaj gibi farklı alanlarda ürettiğiniz çalışmaları, kısaca kendinizden ve çalışmalarınızdan bahsettiğiniz bir yazıyla birlikte info@wannart.com adresine Wannart Keşif başlığı ile gönderebilirsiniz. Mail içerisine (kullanıyorsanız) instagram ve twitter hesaplarınızı eklemeyi unutmayın! 

     

    Sevgiler!

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.