Wannart Keşif #3

Wannart Keşif #3
  • 1
    0
    0
    0
  • Wannart Keşif kapsamında Nisan 2021'de tanışma fırsatı bulduğumuz farklı disiplinlerde sanatsal üretim yapan yeni yaratıcılar ve kendi kelimeleriyle çalışmaları.


    Görsele tıklayarak sanatçıların diğer çalışmalarına ulaşabilirsiniz!

    Muhammet Kutgi

    “Gözüme çarpan şeyleri çekiyorum, belirli bi alanım yok. Genelde doğaya dair şeylere çarptırıyor gözüme ruhum.”

    Nur Çağla Polat

    “Sanat ve Kültür Yönetimi ikinci sınıf öğrencisiyim, üç senedir fotoğraf ile ilgileniyorum. Kendimi bildim bileli resim çizdiğim bir sürecin ardından artık farklı şeyler de deneme arzusuyla neredeyse üç sene önce fotoğraf çekmeye başladım. Dinamik renkler ve melankoli ögeleri olmazsa olmazım ve işlerimin büyük çoğunluğunda bunu yansıtmaya çalışıyorum. Sokak fotoğrafçılığı ile başlayan sürecim araya pandemi girmesi nedeniyle bende de herkes gibi ‘Evimde ne yapabilirim?’ sorusuna cevap aramamı sağladı ve böylelikle odamda çeşitli ışık kaynakları kullanarak portreler de çekmeye başladım. Bu süreçte fütürist sinema en büyük ilham kaynağım.”

    Duhan Tarhan

    “Psikoloji lisansı yapmaktayım. Mart 2020’de dijital resim ile uğraşmaya başladım. Bu süre boyunca resim, akıl sağlığımı koruyan şeylerden birisi oldu.”

    Ogün Yücel

    "1989 Kırklareli doğumludur. 2007 yılında Lüleburgaz Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun oldu. 2011 Lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bir çok ulusal ve uluslararası sergiye katılan sanatçı resmin yanı sıra heykel, illüstrasyon ve sinema alanlarında da iş üretmektedir. 2010 yılından bu yana otobiyografi resmi üzerine çalışan sanatçı, çalışmalarına Çanakkale’de ki kişisel atölyesinde devam etmektedir."

    Selin Oldaç

    "Gazetecilik bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 2 yıldır müzik dinlerken hayallerime yansıyan görüntüleri kendi çekmiş olduğum veya hazır bulunan fotoğraflarla birleştirmeye çalışıyorum. Müzikten ilham alarak ürettiğim işlerde kendimi buluyorum ve aidiyet hissediyorum."

    Azra Lale

    “17 yaşında ve resim öğrencisiyim.2 senedir fotoğrafla ilgileniyorum ve konuları genelde tarzım gereği belirlediğim karanlık kelimeler veya travmalar,kabus/rüyalar üzerine ilerliyor.Bunu yapmanın bana kendi iç dünyamı anlatmama yardımcı olması bir yana insanlara da amaç sorgulatması ve estetik bir algının iç açmaktansa daraltmasını sağlaması farkındalık yarattığımı düşündürüyor.Umarım bunu başarabiliyorumdur,uzun bir yolum var.”

    Ayşegül Nacu

    “Kolaj çalışmaları yapıyorum ve bundan çok keyif alıyorum. İçeriklerimin temelini rastgele edebiyat dergilerinden seçtiğim resim ve yazılar oluşturuyor. Yola çıktığım özel bir imge olabiliyor fakat kolajlarımı genellikle anlık esinlenmeler sayesinde sürdürüyorum.”

    Murat Ülker

    “Kısa süre içerisinde üniversiteden mezun olacak bir sanat öğrencisiyim. İllüstrasyon, animasyon ve çizgi roman ilgilendiğim konular. Genellikle dijital çizimler üretiyorum. Çizimlerimde renk kullanmıyorum. Kullandığım bol tarama çizgileriyle çizimlerime boyut katmayı seviyorum.”

    Lukas Şarklı

    “23 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum, Beykent Üniversitesinde Tekstil ve Moda Tasarımı 4. sınıf öğrencisiyim. Çok yönlü biriyim, tek bir alanla değil bir çok alanda çalışmayı seviyorum tek kriterim yaratıcılığımı gösterebileceğim işler olması.
    Çalışmalarımdan bahsetmek gerekirse, 13 yaşından beri yarı zamanlı olarak Kapalıçarşı’da zanaat ve sanatı öğreniyorum, el işçiliğimi orada geliştirdim, daha sonrasında çizime yetenekli olduğumu fark edince tasarıma yönelmeye karar verdim. Grafiti işlerinden deri kapağına, aksesuar tasarımından illüstrasyon çalışmalarına kadar bir çok iş yaptım.”

    Beyza Gök

    “Karakalemden yağlı boyaya, tüm resimlerim belirli bir dönemimi temsil ediyor. Yaşadığım herhangi bir olay, iyi veya kötü, bana ilham veriyor. Özellikle çok üzgün olduğum zamanlarda çok güzel işler çıkartabiliyorum. Resim yapmak, duygularımı dışarıya vurmam için en etkili yöntem.”

    Rümeysa Sürücüoğlu

    “Sanatın her dalıyla içli dışlı olmayı benimsiyorum. Çiziyorum, çekiyorum, boyuyorum, kesip biçip, yeni oluşumlar meydana getiriyorum. Genel olarak digital ve gelenekseli birleştirerek oluşturuyorum. Tarz olarak kendimi sınırlamayıp, özgünlüğü her çalışmama taşımaya çabalıyorum.”

    Asena Doğan

    “22 yaşında bir resim öğretmeniyim. Aynı zamanda freelance tasarım yapıyorum. Anadolu Üniversitesi Resim-İş öğretmenliği bölümü mezunuyum. Seyahat etmeyi ve yeni yerler görmeyi çok severim. Bu tarz çalışmamda da bunun etkisi oldukça fazla.
    Şehirlerin kalabalığını en soyuta indirmek benim illüstrasyonlarımın temelini oluşturuyor. Gözün onu geometrik şekillerden ziyade binaların kendisi olarak görmesini sağlamaya çalışıyorum. Görünenin ardındaki karmaşa aslında bir nebze. Yaptığım binalar ana mimari dışında bir kaç kareden başka bir şey değil gibi duruyor. Ama bütünde göz onu tamamlıyor.”

    Görkem Aygel

    “Çocukluğumdan beri resim yapmayı çok seviyorum, Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olduktan sonra resim öğretmenliği okuyarak resim eğitimimi tamamladım. Şu an yüksek lisans yapmaktayım. Hem dijital hem de kağıt üzerine markerla çalışmaktan çok keyif alıyorum. Budizmden, mistisizmden ve doğadan beslendiğim çok oluyor aynı zamanda uzay ve yıldızlar da ilgimi çekiyor, aslında hepsi birbiri ile bağlantılı konular yani carl Sagan’ın dediği gibi ‘Hepimiz yıldız tozuyuz.’ Resimlerimde, birbirimizden farkımızın olmadığını, doğayla ve evrenle bir bütün olduğumuzu anlatmaya çalışıyorum.”

    Eda Duru Çetin

    “Resimlerimi yaparken duygularımdan besleniyorum ve çizgilerimin nasıl dans ettiğini izlerken kendimi kaybolmuş halde buluyorum.”

    Ciganski

    “Resimlerimde genel olarak soyut figüratif anlayışı benimseyerek portreler çiziyorum. Portrelerin içinde kullandığım body primseler ile soyut olan portrelerde gerçek ten izleri bırakıyorum.”

    Dilan Atasayar

    “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nde yüksek lisansımı yapmaktayım. Birey olarak bulunduğum bu toplumun yaşam ritüelleri, sembolleri ve kültürel mitleri ilgi odağımı oluşturmakta. Çalışmalarımda geleneksel çini tekniklerini kullanarak geçmiş ve günümüz arasındaki bağı çini motifleri, yeni formlar ve sembollerle tekrardan yorumluyorum.”

    Zeynep Nil Köse

    “Günümüzde hayatlarımızın hızlılığına rağmen durup hayatı fotoğraflamak bana mutluluk veriyor. Fotoğrafların ansızın çekilmesinin onu daha da büyülü hale getirdiğine inanıyorum. Bu yüzden de herkes koştururken ben onları fotoğraflıyorum.”

    Büşra Aydagün

    “Farklı zamanlarda gözlemlediğim ve incelediğim ağaç dallarını, zihnimde ve atölyemde topluyorum. İşlerimi, topladığım dallarla tek bir yüzeyde kendi iç dünyamı da dahil ederek bir ritim oluşturma yolunda ilerletiyorum. Bunu yaparken, plastik açıdan yeni ağaç yüzeyi çözümlemeleri bulabilmek adına farklı malzemelerle deneysel işler üretiyorum. Yansıtmaya çalıştığım duyguyu da göz önünde bulundurarak, resim yüzeyinde çeşitlilik yaratmak için farklı malzemelerle doku denemeleri yapıyorum.”

    Mehmet Ali Yıldız

    "Çalışmalarımı oluştururken doğal süreçler ve dönüşümlerden yararlanmaktayım. Sanat üretimi benim için insan doğasını destekleyen bir oluş halidir. Eylemlerimi gerçekleştirirken diğer canlılar ve doğa ile iletişimimi sıklıkla kullanmaktayım. Doğa ve organizmalarla aramızdaki politik, ontolojik ve tümleşik ilişkiler nesnelerin oluşumundaki tanımlarla oynamaya fırsat vermektedir. İşlerimde bitki, ateş, hazır nesne gibi malzemeleri anti mekân süreçleriyle bi araya getirerek, gelişen ve dönüşen işler meydana getirmekteyim."

    Betül Bilici

    “Kendimi bildim bileli fotoğrafla ilgiliyim. Hayattaki basit sandığımız bazı an'ların aslında o kadar basit olmadıklarını, ne kadar anlamlı, değerli olduklarını ve evrenin bize anlatmak istediği çok fazla şeyin var olduğunu düşünüyorum, bu anları benim gözümden başkalarının görmelerini, farketmelerini, o an'ları sorgulamalarını, özümsemelerini ve daha sonrasında gerçekten yaşamalarını istiyorum. Çektiğim o an'larda aslında insanları sorgulamaya, düşünmeye davet ediyorum. Umuyorum ki başarılı oluyorumdur. Eskilerin de dediği gibi bir kare bin sözden evladır.”

    Hacer Aksoy

    “Kendi kadrajımdan görebildiğim kadarıyla estetik açıdan beni doyuran fotoğraflar çekmek bana keyif veriyor. Herkesin rutin hayatında belki de her gün gördükleri fakat dikkat etmedikleri açısal detayların peşinden gidiyorum. Çektiğim karelerdeki kasveti ruhumdan besliyorum.”

    Hakan Uğur

    "10 yaşında Kapalıçarşı’da çıraklığını yaparak başladığım, tombak, kalemkârlık ve geleneksel tarzda metal sanatını ustalarımdan öğrendiklerimin dışında kendimi hep geliştirerek ilerledim. Gerek kendi özgün tasarımlarımı, çizimlerimi kullanarak. Gerektiği yerde de tarihin en önemli eserlerini yeniden, gelenekselliğe uygun şekilde elektronik cihazlar kullanmadan sıfırdan üretiyorum. Yaptığım eserlerden örnek vermem gerekirse, Uzay biliminde ve coğrafyada, matematik ve ölçüm cihazı olarak kullanılan dünyanın ilk bilgisayarı olarak sayılan Usturlab’ı, günümüzde geleneksel tarzda teknoloji kullanmadan tekrardan yaptım. Eserlerimde genelde İslami desenler çizimler ve anlatımlar kullanıyorum gerektiği yerde de Rococo dediğimiz Avrupa desenleri ya da günümüze uygun modern eserler üretmeye devam ediyorum."

    Sude Çatal

    "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Felsefe bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Hayatım boyunca duygularını uçlarda yaşayan bir insan oldum. Çizimlerimde de bu güçlü hissiyatları temel alarak imgelemler oluşturmaya çalışıyorum. En basit duygulardan yüzyıllarca oluşturulmuş kalıplara kadar takındığım provokatif tavrı gerçek dışılık ile beslemeyi seviyorum. Renklerin parlaklığını ve zıtlığına da bu yolda hizmet etmesi için kullanıyorum."

    Nazlıcan Özer

    "Fotoğrafa ve sokağa olan tutkum, film fotoğrafçılığı ile birleşince anlatılmaya değer çok fazla hikaye olduğunu fark ettim. Fotoğraf yoluyla insanlarla iletişim kurabiliyorum ve bu etki her seferinde beni büyülüyor. İzlediğim filmleri ve çektiğim fotoğrafları sinematografik açıdan yorumluyorum ve her seferinde üzerine bir şeyler koyarak ilerliyorum. Soft doku ve canlı renkler olmazsa olmazım. Teknik unsurlardan ziyade, insanların duygularını harekete geçirmek benim için daha önemli. Anlatılacak çok hikaye var."

    Sinan Sensev

    "Annemin gardırobunda bulduğum, bebekliğimden itibaren albümlerimizi dolduran ufak analog makine ile kendimi sokağa attığım günden beri 35mm filmin dokusuna kapılarak sokağın bayat görüntülerini vizörümden yakalamaya çalışıyorum."

    Tuğçe Durmaz

    "Yakaladığım her kare benim için farklı bir hikayeyi yansıtıyor. Mimari yapılar, sokaklar en önemlisi ''İnsan'' benim vazgeçilmezim. Detayları çok seviyorum, onlarla oynamayı da. Yakaladığım her detay farklı bir dünya benim için. O anı hissediyorum ve çok farklı bir dünya içinde buluyorum kendimi. Geriye sadece o anı yakalayıp ölümsüzleştirmek kalıyor. Sonuç olarak gördüklerim değil detaylandırdıklarım ölümsüzleşiyor."

    Deniz Zor

    "İşlerim genelde okumalar zinciri diyebilirim, insan personasını iplerle göklere taşırken bazen de bir karıncanın ince bacaklarında aramaktadır. Bazen merdivenler çıkarken bazen uçurumdan atılmaktadır. Doğada kendi habitatını bulma arayışındadır. İnsan hızla değişen imgelerin düzenli krizini geçirmektedir. İdealler değişmekte, hayvan habitata uyum sağlamak, organizma şiddetle çoğalma peşindedir. Gözlemlerimi belgeliyorum."

    Wannart Keşif çağrımıza katılmak için;


    İllüstrasyon, fotoğraf, heykel, video/film, kolaj gibi farklı alanlarda ürettiğiniz çalışmaları, kısaca kendinizden ve çalışmalarınızdan bahsettiğiniz bir yazıyla birlikte info@wannart.com adresine Wannart Keşif başlığı ile gönderebilirsiniz. Mail içerisine (kullanıyorsanız) instagram ve twitter hesaplarınızı eklemeyi unutmayın! 

     

    Sevgiler!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.