Tanıyabileceğiniz 8 Güçlü Kurgusal Kadın Karakter

Tanıyabileceğiniz 8 Güçlü Kurgusal Kadın Karakter
  • 5
    0
    2
    0
  • Hayat hepimiz için oldukça zor. Fakat kabul etmek gerekir ki dünya üzerinde yaşayan her ‘kadın’ için hayatın getirdiği pek çok farklı zorunluluklar ve zorluklar da bir o kadar fazla. Her geçen gün toplumlar bu konuda bilinçlenmeye çalışsa bile kadının toplum içerisindeki yeri hala bir tartışma konusu olarak gündem olabiliyor. Bugün sizleri bu konuda kafa yormaya değil de gerçek güçlü kadınların bizlere ilham olduğu dünyanın yanında kurgu ve bir o kadar da bu kurgunun içinde bile bizlere yaşattıkları duygularla ‘vay be’ dedirten o güçlü kadın karakterle tekrardan buluşmaya hazır mısınız? E hazırsanız hayatınızda size ilham olacak 8 güçlü kurgusal kadın karakter ile tekrardan buluşma vakti!

    8 – Anne Shirley 

    Anne’i bu liste içerisinde görenler eminim ki ikiye ayrılacaklardır. Fakat hikayesinin bize verdiği şeyler öyle sıcak ve samimi ki izlediğiniz zaman her ne kadar çocuk ve genç kız olarak içimizde bir yerlerde onu ‘küçük’ görsek de aslında o hayata çok sonradan başlamış ve gerçekten sevgi eksikliği hisseden bunu ise en iyi şekilde gidermeye çalışan en güçlü kadın karakterlerden biri. Anne'nin hayata olan sevgisi canlandırıcı ve ilham verici.

    7 – Yurdanur Eroğlu

    Biliyorum bu listede belki de en son beklediğiniz başka bir isim de Yurdanur! Ama düşündüm de Türk dizilerinde dönem olaylarının işlendiği her dizide mutlaka güçlü bir kadın karakter oluyor. Her birini yazsam sanırım yazı sabaha kadar bitmezdi. Fakat içlerinde en naif, gerçekten güçlü ve sevgiye aşka en çok değer veren Yurdanur’a yer vermek istedim. Zengin bir fabrikatörün üniversiteli biricik kızı Yurdanur dönemde yaşanan isyanlar sonucu ile hayatının aşkı ile tanışıyor ve bize yansıttığı karakteri ile sadece aşkının sevgisinin gücünü değil hayatına dokunduğu her insanda emeğin ve inancın bıraktığı izleri bizlere gösteriyor.

    6 – Oya Toksöz

    Her ne kadar 4 kadının hikayesini yakından izlesek de içlerinde en çok yara alan ve zorbalığa uğrayan tek kadın Oya idi. Fakat Oya küçük yaşında başına gelen bütün kötü olaylara rağmen başta peş etmiş olsa da sonrasında kendine kurduğu hayatı ile diğer arkadaşlarının kurduğu sahte hayata bomba gibi düşmüştü. Çünkü kimse düşürdüğü kadının bir daha ayağa kalkabileceği ihtimaline kafasında yer vermezken Oya bütün bu ezberlediğimiz kalıpları tek tek bozan ve her seferinde intikam için yanıp tutuşsa bile bunu bütün soğukkanlılığı ile başarmaya çalışan en güçlü kadın karakterlerden biriydi!

    5 - Sophia Amoruso

    Google’a adını yazdığınız zaman Nasty Gal’in kurucusu olarak karışımıza çıksa da Netflix’in yapımlardan biri olan Girlboss dizisine hayat olmuş karakterlerden de biri aslında. Diziyi izlediğiniz zaman bir kadının kendi işini kurarken yaşadığı zorlukların yanı sıra bu işe harcadığı özveri ve emeğin her saniyesine şahit oluyorsunuz. Fakat Sophia’yı güçlü kılan şey bu zorlukların yanında kendisine destek olduğunu düşündüğü ve en yakınlarından biri olan erkek arkadaşı ile verdiği mücadele. Kimseye fazla güvenmemek gerek!

    4- Katniss Everdeen

    Açlık Oyunları kitap serisi hangi kafa ile yazıldı bilmiyorum fakat iyi ki bizi Katniss ile tanıştırmış. İster kitabını okuyun ister filmini izleyin. Bir kadının yapabileceği her fedakarlığı yapan ve bunun yanında çelik gibi güçlü duran inanılmaz bir karakter Katniss. Merhameti, sadakati, dürüstlüğü ve sayamadığı daha pek çok özelliği olan bu şahane kadın her seferinde gerçekten bu kadar özelliğin tek bir insanda toplanmasının mümkün olup olmadığını insana düşündürüyor.

    3 – Afet Güçverir

    Affet değil! Afet! Tek ‘f’ ile. Afet ‘öğretmen’ (hoca camide), Türk dizi tarihinde görüp görebileceğimiz en güçlü kadın karakterlerden sadece biri. Ailesinden aldığı eğitim, hayatın ona yaşattığı bütün zorluklar, kalp kırıklıkları ve bunların yanında yetiştirdiği pırlanta gibi öğrenciler ile harmanlanmış bir hayata sahip Afet öğretmen. Kendi hayatını inşa ederken kardeşi için yaptığı fedakarlıklar ve ona vermek istediği temiz ve düzgün hayat için yaşadığı mücadelenin üstünden sadece Afet öğretmen gelebilirdi.

    2 – Arya Stark

    Arya Stark son dönemin en ama en güçlü kurgusal kadın karakterlerinden biri olabilir. Öyle ki herkesin göz bebeği konumunda. Arya dizi boyunca sevdiği ve güvendiği herkesi tek tek kaybederken uğruna vereceği savaş için oldukça kendini hazırlamıştı. Öyle ki bu onu artık ister istemez güçlü kılmış ve yenilmez olmayı arzulaması kaçınılmaz bir son olmuştu onun için!

    1- Hermione Granger

    Büyücülük dünyasının en zeki ve en cesur cadısını unutacağımı mı sandınız? Oldukça yanıldınız. Bahsettiğim bütün güçlü kadınlar kendi hikayelerinin kahramanı fakat Hermione sanki bütün bu güçlü kadın karakterlerin kahramanı gibi. Zekasının yanında sahip olduğu cesareti ve arkadaşlarına duyduğu sevgi ve sadakat ile Hermonie, kendisinin bile belki de hiç yapamam dediği bütün maceralara arkadaşları ile birlikte en önde atıldı. Ne demiş ünlü düşünür Ron Weasley ‘Hermione olmadan 2 gün bile hayatta kalamayız.’

    Hollywood's 50 Favorite Female Characters


    Yorumlar (2)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.