Hayalinizdeki Evi Tasarlamanızda Yardımcı Olacak Elemanlar.

Hayalinizdeki Evi Tasarlamanızda Yardımcı Olacak Elemanlar.
  • 1
    0
    0
    0
  • İnternette gezinirken çeşitli internet sitelerinde veya sosyal medyada gördüğünüz ve ‘’Ah keşke ben de böyle bir evde otursam.’’ dediğiniz evler eminim vardır.

    Bazıları gerçekten çok yüksek maliyetlerle üretilmiş ve tasarlanmış evlerken bazılarına ulaşmak aslında düşünülen kadar maliyetli değil.

    Birkaç tane düşük maliyetli ve kolay müdahale ile evinizi çok farklı gösterebilir ve hayalinizdeki eve biraz daha yaklaştırabilirsiniz.

    Gelin bu bahsettiğim müdahaleler nelermiş bakalım;

     

    1 – SÜPÜRGELİKLER 

     Süpürgelikler bana göre evin görünmez kahramanları. Yaşadığımız evde o kadar da dikkatimizi çekmemesine rağmen aslında bulunduğumuz mekanda tahmin edilemez etkisi olan bir eleman. Formu, kalınlığı, uzunluğu veya rengi ile kişiselleştirilebilen ve kişiselleştirildiğinde bulunduğunuz mekanda farklılık yaratabilecek bir tasarım elemanı.

     

    Yukarıdaki fotoğrafta süpürgelik açık duvarsa koyu renk olarak kullanılmış ve süpürgelik kapı pervazlarıyla aynı renk seçilmiş. Böylelikle süpürgelikler zemini duvardan ayıran ve tüm evi dolaşan bir çizgi gibi görünüyor. Denemeye değer !

    2 – CESUR RENKLERDE DUVAR BOYALARI

    Türkiye'de genellikle evlerin iç mekanlarında açık renk beyaz,kırık beyaz veya krem rengi duvarlar görüyoruz. Fakat sahip olduğumuz tek renkler bunlar değil, insan gözünün 16 milyon rengi görebildiğini ve teknolojinin ilerlemesiyle boya markalarının on binlerce renkte boya üretebildiğini unutmayalım. İç mekanda kullanılan renklerin insan psikolojisinde etkileri vardır fakat bu çok uzun bir konu temel olarak birkaç ufak ip ucu vermek gerekirse renklerin parlak hallerini kullanmak hoş sonuçlar vermeyebilir, örnek olarak kırmızının, sarının veya mavinin saf hallerini. Daha pastel ve göz yormayan renkler elde etmek için boyamak istediğimiz rengi gri renk ile karıştırmalıyız.

    Tüm duvarları aynı renge boyamak zorunda değiliz. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, Beyaz duvarların arasında bir duvarı sizin zevkinize göre seçtiğiniz bir mavi renge boyayabilirsiniz. 

    Duvarlarınızı tek bir renge boyamak zorunda da değilsiniz. Farklı geometrik şekiller çizip bunların üzerlerini farklı renklere de boyayabilirsiniz. 

    Örnek olarak bu fotoğrafa baktığımızda burada bulunan sarı şerit hem bir kontrast hem de üzerine televizyonu koymamız için bir alan oluşturuyor.

     

     

    3 – ÖZENLE SEÇİLMİŞ TABLOLAR

     Özenle seçilmiş çerçeveli veya çerçevesiz duvar resimleri tahmin ettiğinizden çok daha fazla iç mekana etki eden tasarım elemanlarıdır. Bir önceki başlıkta örnek olarak verdiğim fotoğrafta da göründüğü gibi koyu renk bir yüzeyin üzerinde açık renk tablolar kontrast yaratacaktır. İnsan gözü daima zıtlıkları görmeye meyillidir insan beyni ise bulunduğu iç mekandaki zıtlıklarla kendini rahat hisseder. Tablo hem güzel görünen hem de bu zıtlığı yaratabileceğimiz en kolay eleman.

    Örnek olarak bu fotoğrafta sarı yüzeyin ortasına konumlandırılmış mavi tonlarında bir tablo hepimizin içini rahatlatmıştır. Küçük bir tablo olmasına rağmen epeyce etkili görünüyor. İşte bunu sağlayan şey ise kontrast.

    Bu fotoğrafta göreceğiniz büyük boy(oversize) bir tane tablo ise mekanı tek başına farklı bir boyuta taşıyacaktır. Duvar boyanız ve mobilyalarınızlar uyumlu(buradaki uyumdan kastım yakın renkler değil zıtlıkta bir uyum tarifler) seçeceğiniz bir tablo sizi o mekanda bulunmak için heveslendirecektir.

    4 – KENDI DUVARINIZI BAŞTAN TASARLAYIN

    Evinizde ön plana çıkması için seçtiğiniz bir tane duvarın üzerine ahşap çıtalar yardımıyla dilediğiniz geometride tasarımları oluşturabilirsiniz. Bunun için gerekenler basit bir şekilde duvarda bulunmasını istediğiniz şekle karar vermek daha sonra yapı marketlerden bu iş için uygun strafor almak ya da ahşap çıta kestirmek, ve bunları uygun yapıştırıcıyla duvarınıza yapıştırmak. Son olarak da dilediğiniz renkte duvarınızı boyuyorsunuz ve ortaya aşağıdaki görsele yakın bir sonuç çıkıyor.

    Bu uygulamayı sadece oturma odası salon gibi bölümlerde veya tüm duvara uygulamak zorunda değilsiniz dilerseniz koridora dilerseniz de yerden 110 140 cm yüksekliğinde olacak şekilde lambri gibi uygulayabilirsiniz.

    Ve 4. Maddeyle beraber bu serimizin sonuna geldik diyelim ve sonraki serilerde devam edelim.

    Kaynaklar

    https://www.pinterest.es/pin/538602436690056095/
    https://tr.pinterest.com/pin/336644140899851141/
    https://in.pinterest.com/pin/170573904625359195/
    https://tr.pinterest.com/pin/814940495064570940/
    https://tr.pinterest.com/pin/721842646524900615/
    https://tr.pinterest.com/pin/683632418431637157/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.