Son Dönemin En Popüler İki Kraliyet Düğünü Arasındaki Farklar

Son Dönemin En Popüler İki Kraliyet Düğünü Arasındaki Farklar
  • 4
    0
    0
    0
  • Prens William ve Kate Middleton geçtiğimiz günlerde evliliklerinin 10.yılını kutladılar. 2011 yılında evlenen çift dünya tatlısı 3 tane (geleceğin kralları kraliçelerine de yoldan geçen çocukmuş gibi dünya tatlısı demek ne kadar doğruysa) çocuk ile evliliklerini taçlandırdılar. Bütün bu klişe deyimlerden sonra hepimizin en çok sevdiği şeylerden biri olan tabi ki de bu düğünleri konuşmaya sıra geldi. Fakat bu sefer tek bir düğün değil Meghan kasırgasının etkisi ile bu ikonik düğünler arasında nasıl farklar varmış daha yakından bakacağız. E hazırsanız başlayalım!

    Gelinlik

    Tabi ki olayımız düğünlerden ziyade her biri özenle ayrı ayrı tasarımcılara günlerce hatta hafta ve aylarca hazırlatılmış olan gelinlikler! Favorimi en sona sakladığım için önce resmi olanlar ile başlayalım. Kate Middleton 2011 yılında Prens William ile evlenirken Sarah Burton tarafından tasarlanmış bir Alexander McQueen marka gelinlik tercih etmişti. Evet etek kısmı gerçekten harikaydı fakat Kraliyet kuralları gereği uygun V yakası bile dantel kollar ile kapanmıştı. Ülkemizde yapılan düğünlerde tercih edilen gelinliklere göre bir Düşes gelinliği olmak için oldukça sade fakat dedim işte kurallar! Duvağı ise Kraliyet Ailesi içinde seçilen gelinliklerde en kısa duvaklardan biri olabilir. Ne de olsa Lady Diana’nın gelini, o da biraz farkını konuştursun değil mi ama!

    Meghan Markle ise resmi törende Kate Middeleton’ın gelinliğinden bile daha sade bir gelinlik tercih etmişti. Claire Waight Keller imzalı Givenchy marka gelinliği ile süzülen Meghan’ın duvağı Kraliçe II. Elizabeth’in saray ömrü kadar oldukça uzundu. Meghan da Kate Middleton gibi saray kurallarına uygun olacak şekilde bir omuz dekoltesi ile gelinliğine hava katmaya çalışsa da ı ıh hiç hayallerimizdeki gibi prenses etkisi yaratmamıştı. 

    Makyaj

    ‘Düğün’ makyajı demek hepimiz için korkulu bir rüya olsa da son dönemlerde abartılı gelinliklere artık daha fresh ve daha sade makyajlar eşlik etmeye başladı (benim gözlemlerim bu yönde) Kate Middleton ve Meghan Markle da Düşes unvanı alsalar da minimalistlikleri ve sadeliklerinden asla ödün vermedi. Kate Middleton’ın ‘düğün’ makyajını kendi yaptığı söyleniyor fakat ben buna pek inanmak istemiyorum. Makyaj muhteşem olduğu için değil o heyecan ve stresle nasıl da eli ayağı tutmuş ve makyaj yapmış gerçekten yazarken bile insanı derin düşünceler sarıyor (şaka). 

    Meghan Markle ise Kate Middleton gibi oldukça sade sadece gözlerinin belirgin olduğu bir makyaj tercih etmişti. Makyajını kendisi değil (kendisinin yapacağını söylemesine rağmen) arkadaşı Daniel Martin yapmıştı. Her iki makyajda birbiri ile oldukça benzer ve gösterişten oldukça uzak. Hatta o kadar doğallar ki sosyal sorumluluk projelerine giderken bile daha özenli duruyolar (yazar sinirlendi, devam edelim).

    Saç

    Eh gelinler bu kadar sadelikten yana olunca saçta da abartı beklemek pek doğru olmazdı. Kate Middleton Kraliçe II.Elizabeth’e ait elmaslarla süslü Cartier Halo Scroll tacını yarım topladığı dalga saçlarına takarken. Meghan Markle Audrey Hepburn esintili topuzuna Kraliçe Mary’e ait 1932 yılından kalma pırlantalı tacı takmıştı. Favorim ise Meghan Markle’ın saçı ve tacı kesinlikle.

    Yüzükler

    Gelelim yüzüklereeee. Bu yüzük mevzusu Lady Diana’nın Kraliyet Ailesi içindeki yaptığı değişikliklerden biriydi. Hatırlamayanlar için Lady Diana o dönemde aile yadigarı bir yüzük değil de Kraliyet Ailesi ‘kuyumcusu’nun sunmuş olduğu 18 ayar safir bir yüzük seçerek Prens Charles ile nişanlanmıştı. Eh tahmin ederseniz ki yüzük tabi ki geleceğin Kraliçesi olacak olan Kate Middleton’a verildi. Sevgili Meghan Markle ise 14 ayar elmas bir nişan yüzüğü taşıyor. Ancak yüzük Lady Diana’nın koleksiyonunda yer alan mücevherlerden iki elmas kullanılarak tasarlandı.

    Kutlama Elbisesi

    İşte yazının en favori kısmına sonunda geldim. Kate Middleton’u hemen anlatıp Meghan Markle’a geçmek istiyorum çünkü Kate Middleton’ın bu kıyafetini görmeye dayanamıyorum. 29 Nisan 2011’de düğünlerinin ardından kutlama için Buckingham Sarayı’na giden Düşes yine Sarah Burton imzalı Alexander McQueen marka V yaka bu korkunç elbiseyi tercih etti. Üzerindeki o tüylü boleroya girmek bile istemiyorum (hiç kimse mi uyarmadı, neyse belki bende zevk yoktur?). 

    Meghan Markle ise 2018 yılında resmi törenden sonra bu muhteşem sade ama onu bir o kadar havalı gösteren Stella McCartney tasarımını tercih etti. Özellikle Prens Harry ile birlikte arabalarına doğru yürüdükleri ve yine arabadan basına selam verdikleri o havalı anları unutamıyorum. Çünkü taşıdığı en güzel kutlama elbiselerinden biri olabilir! Boşuna Meghan kasırgası demiyorlar!

    Throwback: The differences between Kate Middleton and Meghan Markle’s Royal Weddings


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.