Nalan İpekoğlu : Camdaki Kız Mı? İngiliz Prensesi Mi?

Nalan İpekoğlu : Camdaki Kız Mı? İngiliz Prensesi Mi?
  • 4
    1
    0
    0
  • Ay kız resmen Türkiye’nin Prenses Diana’sı gibi bir şey! diyor Selma Ergeç repliğinde.  Bu repliği duyduğumdan beri kimmiş bu Türkiye’nin Prenses Diana’sı diye bir bölüm oturup şu sıralar popüler olan Camdaki Kız’ı izledim. Diziyi izlemeye devam eder miyim bilemem fakat sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla Nalan’ın ve Lady Diana’nın hayatlarında bazı benzer noktalar var ve sanırım bu noktalar bariz bir şekilde görülmüş olacak ki Nalan’ı Lady Diana’nın bazı kombinlerine benzer şekilde giydirmişler. E hazırsanız şu sıralar çok popüler olan banyodaki ay pardon Camdaki Kız Nalan’ın stilindeki parçalara yakından bakalım!

    Nalan karakteri ve ailesi gereği genellikle biraz daha kapalı kıyafetler tercih etse de yine de stilini konuşturan bir karakter. İkon olur mu orasını bilemem fakat stilindeki parçalar günlük hayatımızda biz fanilere ilham verecek parçaları da içerisinde bulunduruyor.

    Dizi başlamadan ‘Nalan’ı Beyoğlu’nda cam bir fanusun içinde (evet cam fanus) tanıtım filminde görmüştük. Burcu Biricik’in duru güzelliği ve Hakan Yıldırım imzalı bu bebek mavisine yakın tasarım elbiseyi sanırım aramızda beğenmeyen yoktur. Görsel açıdan inanılmaz güzel olan bu tanıtımın, hikayesini öğrenmek sonradan benim biraz canımı sıksa da bu haliyle moda dergisi çekimlerini aratmayacak ölçüde inanılmaz başarılı.

    Prenses Diana dedik hem kaderini hem tarzını benzettik. Bakalım Royal stilini gerçekten andırıyor mu Nalan’ın tarzı?

    Nalan’ın belinde kuşak detayı olan zarif beyaz özel dikim elbisesini Bago marka sedefli bir çanta ve taşlı küpeler ile tamamlamıştı. Bu kıyafeti Nalan’ın idolü olan (bence idolü olabilir) Lady Diana’nın 1986 yılında Kraliyet turunda Kanada’da giydiği ve incilerle tamamladığı beyaz elbisesi ile oldukça benzerlik gösteriyor. 

    Eh Lady Diana dediysek de kızımız hep Lady Diana’yı kendisine örnek almamış. Arada sırada Lady Diana’nın izinden gittiğini düşünsek de Kraliyetin kurallarına sıkı sıkıya bağlı olan geleceğin Kraliçesi Kate Middleton’ı da kendisine örnek almış diyebiliriz. Nişan töreninde Nalan’ın tercih ettiği elbise modeli ve renk tonları açısından Kate Middleton’ın 2017 yılında 7. Trooping the Colour Parade töreninde (İngilizlerin her yıl haziran ayında kendi orduları içerisindeki birliği göstermek için yapmış oldukları etkinlik) giydiği pembe elbisesi ile oldukça benzerlik gösteriyor. Acaba Nalan’da mı şapka taksaydı? (neyse abartmayalım)

    Yani Kate pembe giydiyse giydi mavi giyince Nalan da giyinmesin mi? Tabi ki giyinsin. Her ne kadar elbiseler birbirini andırsa da her iki stilinde verdiği ‘kasvet’ havası bence oldukça aynı ☹

    Nalan tabi ki Kraliyet Ailesinin Instagram adresini sürekli stalklamıyor arada sırada kendi dolabından da bir şey giyinip kendi soft tarzını da bizlere gösteriyor. Beyaz Ekol marka kabanı ve Zara bebek mavisi trikosu ile biz fanilere bir dahaki kış mevsimi için güzel ilham olacak bir kombin yapmış mesela. Benzer bir kombini farklı bir bölümde Birelin marka ekru paltosu ve yine Zara markasına ait pudra pembe tonlarında giydiği hırka ile yapmıştı. 

    Nalan stilini biz faniler kendi hayatımıza çok uyduramayız çünkü malum durumlardan dolayı bu kadar zarif ve özel olmamızı gerektiren durumlar olduğunu düşünmüyorum (ben kimsem) fakat günlük stili bize ilham olacak nitelikte. Özellikle pek çok başka yerli dizinin stylinginde de kullanılan siyah beyaz çizgili Mango hırkası ve içerisine giydiği aynı tonlarda boğazlı trikosu ile Nalan gerçekten inanılmaz sade ve bir o kadar da stil duruyor. Yine benzer ‘casual’ başka kombininde ise Barbour marka yeşil ceket ve Nine West çizmeleri ile kolayca bir araya getirebileceğimiz parçaların birlikte de çok ‘cool’ ve yine özenli duracağını bizlere gösteriyor.

    Nalan’ın hafif Kırmızı Oda Boncuk triplerine girdiği bu rüya sahnelerindeki rüya gibi elbise tabi ki de Tuvanam imzalı. Yaratılan atmosferi ve Nalan’ı prensese çevirebilecek tek tasarım tabi ki Tuvanam olabilirdi. Nalan’ın stilini biraz kötülesem de bu elbise için bile yine de sınıfı geçer! (yazar abarttı)

    Dizide sadece Kraliyet Ailesinin stili değil aynı zamanda bazı benzer sahnelere ve diyaloglara da yer verildiği söylenebilir. Geçtiğimiz yıl yayınlanan The Crown dizisinin dördüncü sezonunda yer alan Lady Diana ve Prens Philip sahnesinin ‘benzeri’ Camdaki Kız’da Nalan ve Rafet Koroğlu’nun ‘birbirini tanıma’ aşamasındaki sahnesi ile oldukça benzerlik gösteriyor (ben yorumcuların yalancısıyım hahaha). 

    Konumuz stildi. Nalan’ın üzerinde koyu renkleri ve açık renkleri dengeli bir şekilde görebilirsiniz. Fakat Nalan’ın stilindeki değişmeyen tek şey saçı ve kıyafetlerindeki kapalılık oranı. Renkler ne kadar bir stilin önemli parçası olsa da tek düzeliğin içinde renkler de bir yere kadar sizi idare edebiliyor. Siz siz olun Nalan’ın stilinden sadeliği ve zarafeti ilham alın geri kalanları ise Nalan’a bırakın!

    Camdaki Kız'da Burcu Biricik'in Nalan Karakterinin Stil Kodları

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.