Sertab Erener 30 Şarkılık "her Dem Yeşil" Albümünü Duyurdu

Sertab Erener 30 Şarkılık "her Dem Yeşil" Albümünü Duyurdu
  • 2
    0
    0
    0
  • Sanat hayatının 30. yılına yaklaşan Sertab Erener, klasikleşmiş şarkılarının yeni düzenlemelerinden oluşan albümünü duyurdu. 

    Son dönemde başta küresel müzik piyasası olmak üzere sanatçıların eski albümlerini günümüze uyarlamalarıyla sıkça karşılaşıyoruz. Sertab Erener'in müziği elbette zamansız olsa da bu yenilenme fikriyle hem şahane şarkıların günümüz adaptasyonlarına şahit olacağız hem de yeni kuşak müzik dinleyicisinden -sanmıyorum ama- Sertab'ı hâlâ yakalayamamış olan varsa keşif şansı doğmuş olacak.

    Sertab, "Her Dem Yeşil" albümünü şu şekilde açıklıyor:

    "Tanıştığımız ilk günden bugüne,
    30 yıl boyunca birikmiş onca şarkıdan
    ‘Her dem yeşil’ kalır dediğiniz
    30 şarkıyı bir araya getiren albüm…
    Umarım ‘Her Dem Yeşil’ albümü şarkıları, bizi birbirimize bağlayan en güzel anılarımızı tazeleyecek ve onlara yenilerini ekleyecek..."

    Kariyerinin başlangıcına değinen Erener, ilk göz ağrısı "Sakin Ol" ve sonrasında gelişen sürece dair hislerini şu şekilde aktarıyor:

    "‘İlk göz ağrısı’ deyimi, bir sanatçının, onun ilk işinin yapım sürecindeki varoluşsal sancılarını ne güzel anlatıyor değil mi?
    Kendini anlamlandırmak, tanımlamak, sesini bulmak ne kadar zormuş meğer. İyileşmeyen kolitime rağmen başlamıştı albüm kayıtları. Konservatuvarda öğrenciydim, kendi grubumun solistiydim, reklam müziklerinin sesiydim ve Sezen ile beraber onun vokalisti olarak sahneye çıkıyordum.
    Ailenin alkışlanan şarkıcısı, vokalisti, öğrencisi olarak öyle bir yük yüklemiştim ki omuzlarıma, albümün sonunu getiremeden hastanelik oldum bir kere daha.
    Şimdi geriye dönüp baktığımda ilk albümümün adının 'Sakin Ol' olması baya ironikmiş aslında.

    Beni dinleyecek olanlara sesimi ispat etmem, ailemin gurur duyacağı bir albüm yapmam, öğretmenlerime şarkıcılığımı beğendirebilmem ve başarılı olmam... Bunların hepsi beni hiç de sakin biri yapmıyordu o zamanlarda.  
    Bugün ilk albüme ait arşiv görüntülerini tekrar seyrettiğimde kendime, o kız çocuğuna bakıyorum ve teşekkür ediyorum beni ben yapan herkese ve her şeye…"

    Pandemide albüm yayımlama cesaretini gösteren Erener, 2020'nin ortalarında yayımladığı "Ben Yaşarım" albümüyle büyük beğeni toplamıştı.

    Yine 2021'in başında canlı kayıtlardan oluşan "Ah Şişede Lâl (Canlı '94)" albümüyle de sevilen albüme yeniden bağlanmamızı sağlamıştı.

    Konsept seven, her sene kendini yenileyen, tazelenmiş hâliyle müziğini sunan Sertab'ın, 30 şarkılık "yenilenmiş" albümünü sanat hayatının 30. yıl dönümünde yayımlaması öngörülüyor. Albümden duyacağımız ilk şarkı "Sakin Ol" ise 28 Mayıs'ta yayımlanacak.  

    Döneminin çok ilerisinde, harika müzisyenlerin güç birleştirdiği albümlerin, 30 yıllık tecrübeyle yeniden hayat bulacak olması fikriyle alakalı Sertab şöyle diyor:

    "Soru: 30 yıllık bu şarkıya nasıl bir düzenleme yapmalıydık veya ben nasıl söylemeliydim?

    Cevap: Besteye ve söze, yaşadığımız zamanın rengini, tonlarını, tavrını ve bu çağın müziğinin soluğunu koymalıydık. 

    Zaten;
    Sezen “Her Dem Yeşil“ şarkılar yapar bunu hepimiz biliyoruz.

    Şimdi;
    Uzay yaşasaydı şarkıya aynı bu şekilde yaklaşırdı, ruhu şad olsun, onu çok özlüyorum."

    Her ay albümden bir şarkıyı yepyeni hâliyle yayımlayacak olan Erener, her şarkının özdeşleştiği bir bitkinin olacağını, dinleyicilerin belirleyeceği temsili bitkilerin de albüm kapağını oluşturacağını ekledi. Albümün ilk yeşili olan "Sakin Ol", zeytin ağacı simgeliyor. 

    Siz bu albümde mutlaka hangi şarkının yeni düzenlemesini görmek istersiniz? (Yorum olarak bırakabilirsiniz)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.