Sertab Erener, Yeni Albümü "her Dem Yeşil"in İlk Şarkısını Yayımladı

Sertab Erener, Yeni Albümü "her Dem Yeşil"in İlk Şarkısını Yayımladı
  • 1
    0
    0
    0
  • Sanat hayatının 30. yılına yaklaşan Sertab Erener, geçtiğimiz hafta 30 şarkılık “Her Dem Yeşil” albümünü duyurmuştu. Klasikleşen şarkılarının günümüze uyarlanmış hâllerinin yer alacağı bu enfes albümün ilk şarkısı “Sakin Ol – Her Dem Yeşil” yayımlandı.

    “Her Dem Yeşil”, sükûneti çağrıştırdığı için şarkının yeni düzenlemesi dinleyicilerde ters köşe etkisi yaratabilir. 1992’de yayımlanan orijinal versiyon, başarılı düzenlemesiyle, Uzay Heparı ve Sezen Aksu’nun ortak dokunuşuyla, Sertab’ın güçlü vokaliyle 90’lar Türk pop müziğinin günümüze taşınan simgelerindendi. Yeni versiyon ise daha açılışıyla birlikte 2020’lerdeki Sertab çağının bambaşka olacağını gösteriyor. Eurovision macerasından da gördüğümüz gibi Sertab’ın rap müziğe olan ilgisi, yeni versiyona boyut atlatan özellik olmuş. Ozan Yılmaz’ın nefis düzenlemesiyle, Sertab’ın daha asi bir tondan sükûnete daveti birleşince şarkı loop etkisi yaratıyor.

    Şarkının müzik videosu ise 30 Mayıs saat 15:00 itibariyle Sertab Erener’in YouTube kanalında!

    Ters köşe meselesine gelecek olursak, Sertab’ın 2019 itibariyle verdiği açıkhava konserlerine gidenler aslında şarkının bu versiyonuna aşina. Çok kaliteli bir videoya erişemediğim için eklemedim ancak şarkının yeni versiyonunun sahne performansını izlemek isteyenler YouTube üzerinden ulaşabilir. 

    Ek bilgilendirme: Albümde her şarkının özdeşleştiği bir bitki olacak ve dinleyicilerin belirleyeceği temsili bitkiler de albümün kapağını oluşturacak. Albümün ilk yeşili olan "Sakin Ol" ise zeytin ağacını simgeliyor. 

    Albümün hikâyesini Sertab'ın ağzından dinlemek isterseniz;

    Siz bu albümde mutlaka hangi şarkının yeni düzenlemesini görmek istersiniz ve Sakin Ol'un yeni versiyonunu nasıl buldunuz? (Yorum olarak bırakabilirsiniz)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.