Buhran,insanların bilinçaltında yaşadığı kayıplarının sonucunda oluşan gerilimin ruha etkisidir . Bu sorunu genellikle sevdiklerimizi kaybettiğimiz zaman yaşamaya başlarız .O anda insanın bilinçaltında dipler yaşanmaya başlar . Karanlık dip o kadar kötüdür ki aklın bile yoğun bakımlık duruma gelir . Aklımız o anlarda kaybettiklerimizle birlikte yaşadığımız küçük anları geri getirir . Bu anda maneviyatımız çöküntüyü yaşar. Çöküntüyü yaşatan buhran zihnimizi garip duygular yaşatmaya meyilli hale gelir . Sevdiğimiz insanın ölümünün hatırlatılması gibi acı tecrübe yaşatır . Akıl buna tepki olarak gözlerimize gönderdiği uyarıyla gözyaşı ortaya çıkmasına neden olur . Her hatırlatılma birer yıkımdan farksızdır .
Yani zihin geçmişteki iyi ya da kötü hatıraları tekrar tekrar aklımıza getirir . Bu bilinçaltının zihnimize ayna gibi yansılmasıdır . Ayna gibi yansıtılması olayın yaşatan sorun aklını bile devre dışı bırakır . Herkesten ayrılıp en kuytu köşede ağlamak istersin . Bu ağlama ruhunun buhranlardan kurtulma isteğini tetikler . Kurtulma isteği bilinçaltında sessizliğin intiharına dönüşür . Hatta yalnızlığın inzivasında huzur arama başlarsın . Huzur aradıkça buhran ruhunu daraltır . Bazen şarhoş olmak istersin . Çünkü gözlerinin önünden sevdiklerinle yaşadığın anılar film şeridi gibi geçer . Bu film şeridinin adı buhran olur . Her insanın kaderinde yaşadığı buhranın kesitleri vardır . Bu kesitleri hatırlatmak için dinlediğin müzik bile etki eder . Rastgele radyoda açtığın müziğin etkisi ruhunu hüzünlendirir . Zaman o anda durur sanki aklın başka boyuta geçer . Bilinçaltın yaşanan buhran karşısında karmaşık labirent haline bürünür . Karmaşık labirentte sevdiklerin aramaya çalışırsın . Bu arayış içinde bulunduğun sevdiklerinin hayalet hallerini görürsün . O an hayalet halleri seninle yaşanan anıları gösterir . Bir anda duraklarsın buhran zihnine yeni anılar bulur . Bilinçaltın iyice hissizleşir . Hissizleşen bilinçaltın duyguları silikleşir . Bu silikleşme iyice ruhunu karanlığa sürükler . Karanlığa sürüklendikçe bilinçaltın depresyona girer. Bu depresyonun en kötü yanı sessizlik denilen pasif intihar şekline bürünür . Çocuk ya da yetişkin ol ruhun bunaltıcı buhranı yaşarsın. Çünkü her kalbin hassas hali vardır . Hassas kalplerin yaşadığı buhran cehennemden farksızdır . Bir arkadaşının yanlışlıkla konuştuğu konu senin canını yakar . Büyük acılar insanın kabuk bağlayan yaralarıdır. Unutma...! Hassas kalpler her zaman derin ruha ve acılara sahiptir .
Kader bir anı defteridir . Kalemini ise insanoğlu tutar ve yazmaya başlar. Buhran bilinçaltının ruhsal trajedisidir. Kaybettiklerimiz anlamlandırdığımız trajedidir .
Yorum Bırakın