Herkes Huzursuzluğa Memnun

Herkes Huzursuzluğa Memnun
  • 1
    0
    0
    0
  • Huzur aranan mutluluktan ibaret olan imgedir . Huzursuzluk ise bilinçaltımızın yaşadığı travmatik olayların ete kemiğe bürünüp karşımıza canlanıp karşımıza çıkmasıdır. Travmatik olaylar genellikle hafızamıza kötü yer edinir . Kötü yer edinmesinin sebebi o an yaşanılan acıların ayna gibi yansılmasıdır.

    İnsanoğlu huzur istedikçe bilinçaltının karanlığı ruhumuzu huzursuzluğa doğru itiyor. Yaşanılan korkunç olaylar  etki alanı büyüyor. Sanki çocuk iken denize taş attığımızda o bölgede noktada yayılan dalga misali gibidir . Gün geçtikçe bu evre değişim geçiriyor . Huzursuzluk steril bir şekilde sebep olmaktan öteye geçiyordu . Düşünce sistemimizi bile etkileniyordu . Çünkü travmatik olaylar silsile şeklinde zihnimizde canlanıp durmaktadır. Kötü anılar olmaya başlıyor . İşte kötü anılar ruhumuzda huzursuzluğun verdiği etkiyle acıları körüklüyor . Bu acıların körüklenmesi ruhumuzu duygusal ruh haline büründürüyor. Huzur bu sefer kötü ve acı travmatik olaylardan etkilenip huzursuzlaşmaya başlıyor . Huzursuzlaşma vicdanımızda litost duygusunu harekete geçiyordu . Litost vicdanı yoran azaptan farksızdır. Bilinçaltımız aklımızı manipüle ederek kötü olayları gözlerimize yansıtıp duygusal hale geliyordu . Duygusallığımız huzur istiyordu . Bu işte ruhumuza ağlama hissiyatına sürüklüyordu . Sanki umudun huzur şehrini terk-i diyar etmesi gibiydi. Umut bile huzur şehrinde huzursuzluk yaşıyordu. Bu istek biz insanoğlunun gökyüzünün maviliğine bakmaya itiyor . Çünkü saf ruhların huzur bulma yeridir gökyüzü. Huzursuzluktan kaçmanın en iyi seni anlayan gökyüzüne bakmaktır . Bir nevi gökyüzü huzursuzluğu çözmede kurtarıcı gibiydi . Huzursuz insanlar genellikle psikolojisi unutmak istediği halde unutmaması yaşadığı acılarla dolu olaylardır . Kaç yaşına gelsen bile bu duygu hep yıpratıcı olmuştur . Yıpranan ruh son isteği bu dünyada değil ahirette sevdiklerine kavuşmasıdır . Huzursuzluk başlangıç noktası burada başlıyor .

    Kimse seni anlamadı ama  gökyüzü anladı seni . Gökyüzü sana umut ve huzur kelimelerini öğretti . Gökyüzü insanlığın özgürlüğüdür . Gökyüzü insanlığın huzur arama yeridir . Çünkü huzursuzluk ruhumuzun diplerini yaşatan döngüdür. Fight Clup filminde şöyle bir replik vardı . Tyler şöyle diyordu " dibi görmeden özgür olmazsın " demişti .  İşte huzursuzlukta böyle dipler yaşatır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.