Britney Spears : Hayatımı Geri İstiyorum!

Britney Spears : Hayatımı Geri İstiyorum!
  • 4
    0
    0
    0
  • Ünlü pop yıldızı Britney Spears’ın davasında sular durulmuyor! 23 Haziranda gerçekleşen duruşmada Britney bu sefer her şeyi tüm açıklığı ile anlattı ve üzerinde kurulmuş olan bu ‘yalan’ vasiliğin son bulmasını hakimden istedi! Ancak Britney Spears’ın açıklamaları öyle sarsıcı ve üzücüydü ki tüm dünya şarkıcı için tekrardan #FreeBritney etiketi altında birleşti.

    Britney Spears 23 Haziran’da yaptığı açıklamalarında, babasının vasiliği altında kendi hayatını yaşayamadığını ve onun kararları doğrultusunda çevresine ve hayranlarına her zaman mutlu gözükmeye çalıştığını söyledi. Ancak bu vasiliğin artık kendisine yarardan çok zarar verdiğini evlenip tekrardan çocuk sahibi olmak istediğini dile getirirken babasının çocuk sahibi olma konusunda bile kendisine engel olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Bunun yanı sıra vasiliği boyunca pek çok fiziksel ve psikolojik istismara uğradığını söyleyen ve bunlara rağmen akıl sağlığını korumaya çalıştığını ve artık bu vasiliğin devam etmemesi gerektiğini (en sonunda) dile getirdi Spears. 

    Spears’ın bu açıklamaları üzerine ise gözler mahkemeye çevrildi ve kararı son derece merak ile beklendi. Hayranlarının yanı sıra ünlü isimlerin de destek verdiği Britney Spears’ın bu defa bu iğrenç baskıdan kurtulacağı kesin gözüyle bakılırken maalesef bu samimi ve gerçek açıklamalara rağmen mahkeme Spears’ın talebini reddettiğini açıkladı! Spears’ın avukatı Samuel Ingham’ın başlattığı ve özellikle sosyal medyada ve tabloid basınında gündem olan bu gelişme sonrasında mahkeme baba Jamie Spears’ın, milyonlarca dolarlık varlığı kontrol etmesine devam etmesi kararı aldığını duyurdu. Bu korkunç karar sonrası ise tabi ki herkes büyük bir yıkım yaşadı. Şimdi gözler bu davanın devamında neler olacağına çevrilmiş durumda. 39 yaşında ve tüm dünyanın önünde kendi hayatını yaşamak isteyen bir kadına yapılan bu baskı gerçekten 21.yüzyılda mı yaşıyoruz biz? dedirtiyor insana.

    Peki neler olmuştu?

    Britney Spears kariyerinin zirvesinde çok başarılı bir şarkıcı iken 2007 yılında yaşadığı bunalım nedeniyle oldukça zor günler geçirmeye başlamıştı. Magazinin özel hayatına saygı duymadığı, hakkında sürekli yalan haberlerin yapıldığı ve bu haberler dolayısıyla oldukça baskı altına girdiği bir döneme girmişti. Bütün bu olayların akabinde hepimizin aşikar olduğu o görüntülerin yaşandığı malum olaylar oldu. Saçlarını kazıtan ve artık onu delirten magazincilere saldıran Spears bu dönemde bir rehabilitasyon merkezine tedavi olmak için yatmıştı.

    Her ne olduysa Spears’ın bu zayıf döneminde oldu ve babası Jamie Spears, Britney’in bütün mal varlığına ve haklarını sahip olmak ve kullanmak üzere vasi olarak atandı. 1 yılın ardından kendisini toparlamayı başaran Britney eski düzenine dönmeye çalışıyor yeni albüm çalışmaları ve konser hazırlıkları yaparken bir yandan da artık bu vasiliğin son bulması için babasına bir dava açmıştı. Babasının vasiliği eline aldığı ilk günden beri bu görevi kötüye kullandığını ve zaten artık durumunun iyiye gitmesinden ötürü ona ihtiyacı olmadığını söylüyordu. Britney Spears'ın o zamandan beri devam eden hukuk mücadelesi The New York Times tarafından hazırlanan, geçtiğimiz günlerde ABD'de bir dijital platformda yayına giren ve yayınlanır yayınlanmaz büyük ses getiren "Framing Britney Spears" belgeseline de konu oldu. 

    Ünlü şarkıcı geçtiğimiz yıl artık babasından oldukça fazla derecede korktuğunu ve kontrolünde artık kariyerini devam ettiremeyeceğini dile getirdi. Avukatlar Britney adına verdikleri dilekçede vasilik görevinin şarkıcının menajeri Jodi Montgomery’ye verilmesini talep etti. Avukatları ayrıca Jamie Spears vasilikten alınmazsa Britney'nin müziği bırakacağını da öne sürdü. Kasım ayında Jamie Spears’ın tamamen vasilikten alınma talebi reddedildi ancak Bessemer Trust’ı ortak vasi olarak atayan yargıç Jamie Spears’ın hakimiyetini biraz da olsa elinden aldı.

    Ancak hala vasiliği aktif bir şekilde devam eden Jamie Spears pek çok kararı ve hakkı hala elinde bulundurmasından kaynaklı olarak Britney’nin aldığı nefese bile karışır durumda. ‘Britney bir yarış atı ve o şekilde yönetilmeli’ şeklinde bir düşünceye sahip olan bir insanın vasiliğinden bahsediyoruz.

    Ah Britney üzümlü kekim. Tüm dünya senin yanında umarım en kısa zamanda bu korkunç esaretten kurutulursun ve mutlu, güzel günlerini hep birlikte görürüz!

    Kaynak 1,2,3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.