Kaotik Zihin

Kaotik Zihin
  • 0
    0
    0
    0
  • Ruhların yaratıldığı vakit defterlerin üzerinde kalemler bütün insanlığın kaderini yazıyordu . Ruhlar kendilerine verilen bedeni sahiplendi . Ruhlar birer fanusun içine konulmuştu. Tanrıların şekilsiz halini fark etti . Onları bedene hapsetti . Sonra ruhlar bir bedene hapsedilip o fanusa konuldu. 

    Kalemler o kadar hızlıydı ki gelecek ve geçmiş birbirinin yüzüne bakar gibi davrandı. Kalemler Tanrı'nın emri doğrultusunda hareket ediyor. Nesillerin ömrü hatta nasıl yozlaşacağına kadar. Çünkü iblis nasıl yozlaştıracağını çok iyi biliyordu . Fakat Tanrıdan bir söz alması lazımdı.  O sözü almak için Gabriel ile konuştu. Gabriel , Tanrı’nın en yüce meleğiydi . Gabriel ikna etti iblis . İblis , Gabriel sayesinde konuşma fırsatı doğmuştu . Gabriel bu Tanrı’ya iletti . Tanrı konuşmayı kabul etti. İblis , Tanrı’nın katına çıktı. İblis , Tanrı’nın karşısına geldi . Ondan yarattığı insan ile savaşmak için izin istedi .Tanrı ve iblis arasında şöyle diyalog geçti. İlk önce Tanrı konuşmaya başladı .

    -“İblis benden ne istiyorsun . İçindeki kibir yüzünden bana karşı geldin. Sen meleklerin üstünde biriydin. Yarattığım insan yüzünden benim emrime uymadın. Şimdi Gabriel sayesinde benim yanıma geldin . Gabriel bana anlattı durumu. Fakat ben senin yaptığın her hareketi ve davranışı biliyorum . Gabriel sadece arabulcu oldu. Sen nefsinin kibrine uydun. Kendini en rezil duruma düşürdün . Şimdi benden ne istiyorsun.” Dedi . Tanrı o anda susma hakkını kullandı. İblis , Tanrı’nın bu sözleri karşısında donukladı. Kendini biraz toparladı. Derin nefes aldı. Çünkü onu yaratanı karşısında bile kibrini korur gibi oldu. Fakat bilinçaltında yatan intikam hırsıyla söze girdi.

    -“İnsanı yarattın. Ben ondan üstünüm. O topraktan yaratıldı. Ben ise  ateşten yarattın. Bundan dolayı kibrim üstün geldi . Senden bir hak istiyorum. Kıyamete kadar insanoğlunu senin yolunu terk ettirebilirim. Çoğunu karanlığa çekmeye niyetliyim. “ iblis konuşmasını bitirdi . Tanrı biraz düşündü . İblise cevap verdi.

    -“Tamam İblis . Tek bir şartla benim takvalı kullarıma dokunmayacaksın. Dünyaya göndereceğim peygamberler dahil.” konuşma bitmişti. Tanrı’dan söz alan iblis artık özgürdü.Şimdiyse dünyamızda iki zıtlık vardı . Karanlık ve aydınlık . Bu iki taraf bilhassa savaş alanı sanki kolezyumdan farksızdı. Aydınlığın ve karanlığın savaşı bu konuşmadan sonra başladı. Karanlığın rengi siyah ve ateştendi. Aydınlığın rengi ise beyaz ve ışıktandı. İnsanlığımız savaşını cennetten kovulduğunda başladı. İblis bile kovuldu. İnsanlığımız iblisin manipülesiyle yalan ve doğru arasında tercihlere zorlandı.

    Aydınlık için vicdan ayna görevini yaparken karanlık ise kuru vesveseler etkilidir. İnsanlığımız kaderin anı defterinde seçimlerinde hep ikilemde kalır. Kaderin ne yazacağını gelecek zamanın döngüsü etkiliydi. İnsanoğlu artık iblisle savaşmayı kabul eder. Tek farkla ne kadar inanca sahip olacağına bağlıdır. Zihnimizin kaotik evreninde herkesin belli şansı vardır. Zihnimiz nebula tozlarıyla dolu fanuslardan ibarettir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.