Sessizlik

Sessizlik
  • 2
    0
    0
    0
  • Sessizlik, insanların duygularının pasif şekilde intihar etme tarzıdır. Sessizliği en çok yaşayan insanlar içedönük yapıyı sahip kişilerdir . Sessiz insanlar zihinlerinde çok gürültülü ortama sahiptir.

    Bu olay içedönüklerin ruhsal yapısında daha belirgindir . Sessizlik bir nevi gereksiz muhabbetlere tepkisiz davranma gözükse bile insanların uzaklaşma isteğidir.  İnsanlar aklı sessizlik yüzünden kolezyumdan farksızdır. Bu kolezyumda büyük savaşlar verir. Savaşlar o kadar acımasızca geçer. O cengin kılıç , kalkan ve akan kan sesleri bilinçaltında hissedersin . Bilinçaltı buna fazla tepki vermez. O anda ruhun bilinçaltından tepki yüzünden çığlık atarcasına intihar etmek ister. Sessizlik genellikle travma yaşayan insanlarda görülür. Mesela bir askerin sıkıntılı bölgeden askerlik yaptıktan sonra terhis alıp eve geldiğinde ruhunda hissettiği mermi sesleri büyük etki gösterir. Bu olay en az bir ya da iki ay sürer. Trafik kazası geçiren insanın yaşadığı travma aynısı geçerlidir. Travmanın etkisi iyileştikten sonra ortaya çıkar. Arabasıyla yola çıktıktan biraz sessizleşir. Çünkü o an adrenalin seviyesi yükselir . Korkusu tekrar eder. Aklına gelir yaşadığı korkunç olay. İnsan için sessizleşme gerçekten başlar. Günümüzde sessizlik ; yalnızlık ya sıkıntı olarak adlandırılıyor. İnsanlar için en yanlış düşüncedir. Sessizlik zihnin labirentlerinde kaybolma tekniğidir. Gürültü dönemde yaşayan insanoğlu için sessizlik kurtuluş ya da kaçmadır. Ünlü Filozof Erling Kagge’nin şöyle aforizma vardır ."Gürültü çağında yaşıyoruz. Sessizliğin neredeyse soyu tükenmiş" diyerek cümlesini bitirir . Ünlü Bilim Adamı Stephan Hawking bu aforizmaya ekleme yapar ve şöyle der .” Sessiz insanlar en gürültülü zihinlere sahiptir.” cümlesini devamını getirir. Ünlü Rapçi Allame Savaş albümünün Varsayım şarkısında sessizliğe farklı bakış açısıyla bakmıştır. Kullandığı aforizma ise ”Sessizlik bilinen en steril intihar, yüksek irtifa” der ve bitirir.  Bu insanlar gördükleri ve yaşadıkları çevreden etkilenip böyle aforizmalar söylemiştir . Sessizlik, insanlar , gürültü ve tiz seslerden bıkıp kaçma yoludur. Sessiz insanların beyni daha gelişmiştir. Çünkü beyin hücreleri kendini yeniler. Yenilen beyin hücreleri yeni fikirler bulmaya müsait durumdadır.  Sessizlik ruhunun kendisiyle tartışmasıdır. Buna yeni anlamlandırma yapalım. İnsanlar sessizlikten inziva çekilme dürtüsüne sahiptir. Bu inzivaya en çok içedönük insanlara rastlanır. İçedönük insanlar bu ritüeli tek başına yapmayı sever. Sessizlik, huzursuzluktan nefret etme şeklidir. Huzur arayan insanlar sessizlikten manevi haz bulurlar . Bu huzur insanı daha dinç eder. Akıl süzgecini daha temiz duyguları vermeye çalışır. Akıl , kötü duyguları kusmayı tercih eder. Fakat aklın fıtratı mideye benzemez. Akıl kusmayı bilmez ama mide kusar. Sessizlik, kalbin ve aklın Tanrıya yaklaşma aracıdır. Sessiz insanlar biraz daha hassas ruha sahiptir. Ruhları sessiz iken cehennemi yaşar. Yaşadıkları ise travmatik olayların bıraktığı etkidir. 

    Sessiz insanların ruhu huzuru ister. Huzur istediği için sessizliği tepki olarak kullanır. İnsanlığımız sessizliği pek umursamaz ama sessizlik maneviyatı farkına varma yoludur. Sessizlik bilinçaltında her olasılığı düşündüren yapısı sahiptir. Sessizlik insanlığımızın anlamdırmaya çalıştığı mottodur. Lütfen…! Sessiz insanların sesine kulak verelim. Çünkü sessizliğin gözüne bakmayı deneyin . O an ruhunuz intihar etmeyi seçer.  


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.