Moodboard Nasıl Oluşturulur ?

Moodboard Nasıl Oluşturulur ?
  • 3
    0
    0
    0
  •  

    MOODBOARD

     

    PEKİ NEDİR BU MOODBOARD?

             Türkçeye uygun çevirmek gerekirse ruh hali, duygu durum tahtası olarak adlandırılır. Marka kimliğinizi oluşturmada veya yeni projelerinizin tasarım ve oluşturma sürecinde ilham alacağınız kolaja benzer panolardır. Başlıkta da belirttiğim kadar renkli ve eğlenceli olan üzerine yazı, görsel veya çizimlerinizi ekleyebileceğiniz tamamen size ilham verecek materyallerden oluşur. 

     

     

           NEDEN MOODBOARD OLUŞTURULUR? 

            Diyelim ki aklınızda bir fikir var parçaları birleştirmekte zorluk yaşıyorsunuz, ilhama ihtiyacınız var veya işinizin sürecini takip etmek istiyorsunuz oluşturacağınız moodboardlar kontrolü elinizde tutmanıza ve fikirleri görselleştirmenize fayda sağlar. Oluşturması yaratıcılığınızı desteklerken sonuç size büyük bir motivasyon kaynağı olur. Kullandığınız materyallerin birbirine olan uyumluluğu ile hedefinizden sıyrılmanızı engeller. Moodboard oluşturmak kendinizi ve yaratıcılığınızı keşfetmenize yardımcı olur.  Hiç bir kelime sarf etmeden fikrinizi ve tarzınızı karşı tarafa açıklamak... 

     

     

    NASIL OLUŞTURULUR ?

             Aslında bunun farklı yolları mevcut. İsterseniz panonuza uygun gördüğünüz size ilham verecek materyalleri ekleyip oluşturun, dilerseniz de dijital ortamda  oluşturabilirsiniz. Aslında şahsen ben işin biraz daha zahmetli görülen tarafındayım. Dergiler, gazetelerden elde ettiğim görselleri yapıştırıcı yardımıyla birleştiriyorum, yazı kupürlerini de ekledikten sonra , "Ta-daa! Eğlenceli bir aktivite". Fikrinize ait anahtar kelimeleri bulmanız ve bu kelimelerin üzerinde çalışmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Fakat ekleyeceğiniz materyaller fikrinize ve panonuza uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekmekte. Dilerseniz materyallerinizi farklı yönlerde de birleştirebilirsiniz, tamamiyle size kalmış. Fikirleriniz kadar fikrinizi yansıtacak panoda çılgın olsun değil mi?

     

          

     

     

            "Tasarımcılar kullanmıyor mu? İyi de ben tasarımcı değilim." derseniz ki cevabım "Hayır, Herkes kullanabilir." En çok tasarımcıların kullandığı kalıplaşmış olsa da ben bu kalıbı yıkmak istiyorum. Örneğin resim yaparken veya bir yazı yazarken size ilham olabilir. Hatta dersiniz için bir proje hazırlarken bile... Mesela dergilerden beğendiğim uyumlu görselleri birleştirip kolaj haline getiriyorum. Dikiş yaparken bana ilham verirken, duvarlarım için şık bir dekor bile olabiliyor. 

    Yazımda da örnek görselleri sizlerle paylaştım. Dilerseniz oluşturduğunuz moodboardları mesaj aracılığı ile benimle paylaşabilirsiniz. Harika bir etkileşim olur. Fikirlerinizde ilham olması ve eğlenceli vakit geçirmeniz dileğiyle... 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.