Moda Tasarım Alanında Yararlanabileceğiniz Kaynaklar #1

Moda Tasarım Alanında Yararlanabileceğiniz Kaynaklar #1
  • 2
    0
    1
    0
  • Fashionary Bag Design

        İçeriğinde çanta üretimi, çantanın gelişimi, çanta temizliği/bakımı ve kullanıldığı malzemeler gibi bilgileri sunan Fashionary, çanta tasarımcıları ve çanta severler için yardımcı bir el kitabıdır.  Baskı dilinin İngilizce olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

     

     

    Moda Tasarımı Temelleri Seti 

        Set olarak veya ayrı ayrı alabileceğiniz bu kitaplar, tekstil tasarımı, moda çizim tekniklerine ait teorik ve uygulamalı açıklamalar bulunduran,  moda endüstrisinde araştırma ve moda imgesi yaratma süreci ile ilgili konuları içermektedir. Bu yedi adet kitaptan oluşan sette bulunan kitaplar; "Moda Tasarımında Araştırma ve Tasarım" - "Moda Tasarımında Tekstil"- "Moda Tasarımında Koleksiyon Geliştirme" - "Moda Tasarımında Stil Yaratmak" -"Moda Tasarımında Teknik Çizim"- "Moda Tasarımında Aksesuar Tasarımı" - "Moda Tasarımında Giysi" Teknikleri bulunmaktadır.

     

     

    Burda Dergisi

        Eğer dikiş dikiyorsanız veya merakınız varsa ve kalıp çıkartmakta zorluk yaşıyorsanız, burda dergisi size yardımcı olabilir. Her ay yayımlanan bu dergide mankenlerin üzerinde gördüğünüz modelleri, derginin eki üzerinden hazır kalıpları çıkarabilir ve dikmeye başlayabilirsiniz. Burda dergisi " Burda Vintage" ve " Burda Büyük Beden" olarak iki ayrı dergi de ek olarak yayımlamaktadır. Dilerseniz sahaflarda geçmiş yıllara ait dergileri de bulabilirsiniz.

     

     

     

    Modanın Tarihi 1900'den Bugüne

        2014 yılında "Cally Blackman" tarafından yazılıp, yayımlanan 1900'lü yıllardan günümüze kadar olan moda değişiminin serüvenini kitapta 400 fotoğrafa yer vererek bizlere aktarıyor. Farklı dönemleri içerisinde barındıran bu kitapta kadınların giyim tarzındaki değişimi yakından incelemek mümkün. Ayrıca Blackman, Londra'da çeşitli okullarda moda tarihi dersleri vermektedir. 

     

     

     

    Moda Tasarımında Teknik Çizim 

        Basia Szkutnicka tarafından yazılan bu eserde teknik çizime dair püf noktalar anlatılırken, bilgisayar destekli veya el ile çizenler için ortak bir dille yazılmıştır. Üç boyutlu çizim ile iki boyutlu çizim arasındaki ilişkiyi daha kolay kavramamıza yardımcı olmaktadır. Kitabın yanında verilen CD, figür şablonları ve temel giysi biçimlerinin çizimlerini bulundurmaktadır. 

     

     

       Sizler için derlediğim bu kitapları internet sitelerinden, sahaflardan ve çeşitli kitabevlerinden temin edebilirsiniz. Haliyle herkes bu kitapları mutlaka almalı demiyorum fakat moda tasarım alanına merakı olan ve kariyer yapmak isteyenlere yönelik faydalı olduğunu düşündüğüm kaynakları sizin için derledim. Umarım bana faydası dokunduğu kadar sizlere de yardımcı olur. Moda tasarım alanına dair okumuş olduğunuz bir kitap varsa yorumlarda benimle paylaşmanızı çok isterim.

    Keyifli okumalar dilerim. 

     


    Yorumlar (1)
    • Süper! Ayrıca şu site var takip ettiğim: https://www.cultbeauty.co.uk

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.