Advertisement Tracker

Sinema Tarihinin En Moda 12 Filmi

Sinema Tarihinin En Moda 12 Filmi
  • 3
    0
    2
    0
  • Haftanız çok yoğun geçmiş ve moda adına hayatınıza ne yeni ne de eski hiçbir şey girmediyse o zaman bu yazıya hafifçe bir göz atarak hafta sonunuzu moda ile doldurabilirsiniz. Hazırsanız hep birlikte sinema tarihinin en moda filmi olarak kabul edilen filmlerine daha yakından bakalım!

    1. Heathers (1989)

    80lerin gençlik filmlerinden biri olan Heathers, son moda bir film olarak anılmasının sebebi film içerisinde birçok stili kullanılması. Dizin hemen üzerinde biten pileli etekler, vatkalı blazerlar ve tabi ki bu old school görüntüyü tamamlayacak çoraplar. Eh herkesin stiline hayran kaldığı bu filme bir hafta sonu şans verilebilir?

    2. Carol (2005)

    Giysilerin bize karakterlerin kim olduğunu anlattığı film! Tabi bu başarı 15 kez Akademi Ödüllerine aday gösterilen ve 3 kere bu ödülü kazanan Sandy Powell’a ait! 1952 yılında geçen filmde bolca o döneme ait lüks geniş omuzlu kabanlar, ipek eşarplar ve büyük mücevher kaplı broşların yanı sıra bazen de oldukça sıradan hatta biraz da pasaklı olarak nitelendirebileceğimiz tarzda karakterlerin uyumu söz konusu.

    3. Muhteşem Gatsby (1974)

    Hayır henüz Leonardo DiCaprio buralardan değilken de bizim bir Gatsby’miz varmış! Yine en şık en zarif haliyle. 1920lerin modasını oldukça doğru yansıtan filmde kostüm tasarımcısı olarak yer alan Theoni V. Aldredge, Akademi Ödülü’nü kazanmış. Zengin, coşkulu ve oldukça ‘flapper’ tarza yer verilen bu filmde tahmin ederseniz ki erkek modası neredeyse yeniden yazılmış. Keskin smokinler, omuzların üzerine atılmış kaşmir kazaklar, mükemmel dikilmiş gömlekler ve tabi ki cep mendilleri…

    4. A Single Man (2009)

    Hepimizin medya üzerinden yakından bildiği ünlü tasarımcı Tom Ford’un ilk yönetmenlin deneyimi olan A Single Man filmi, 7 milyon dolarlık bir servet harcanınca bazı kesimler eleştiriler almış. Ancak hem filmin kostüm tasarımı hem de Colin Firth’in performansı ile film sonrasında pek çok olumlu eleştiri almış. Sessiz ve nötrlüğe odaklı olan filmde, 1960ların stili ön planda tutulmuş. Cep mendilleri, altın kaplamalı kravat iğnesi derken aynı zamanda yapılan flashbackler ile karakterinde geçmişinde sahip olduğu old school tarzı da görmek mümkün olabiliyor.

    5. Marie Antoinette (2006)

    Ah bu filmi yazmadan geçmek sanırım mümkün olmazdı! Filmi izlememiş olsanız bile mutlaka bir fotoğrafına ya da herhangi bir yazısına denk gelmiş olmanız büyük ihtimal. Sofia Coppola'nın üçüncü uzun metrajlı filmi, tatlı, açık pembe ve deniz mavisi renk temalarını ve sinematografiyi tamamlayan aşırı stilize, karmaşık, pastel renkli dönem kostümleri içeriyordu. Filmin estetiği (ve kıyafetleri) bir karakter olan Kirsten Dunst'ı Vogue'un kapağına bile çıkardı.

    6. Annie Hall (1977)

    Woody Allen'ın yönettiği film büyük ölçüde bir klasik olarak kabul ediliyor, çünkü çoğunlukla Diane Keaton inanılmaz bir performans sergiliyor ve filmin baş karakteri olarak sinematik bir stil ikonu olarak statüsünü sağlamlaştırıyor. Annie Hall’un erkek giyiminden kadın giyimine yaptığı yolculukta giydiği çoğu kıyafetin kendisini canlandıran Diane Keaton’a ait olmasıymış.

    7. Sex And The City (2008)

    Ne desem boş ne desem yarım. Her bir karakter üzerine ayrıca stil analiz yapabileceğim tek baş yapıt bu film/dizi serisi olabilir. Dizinin ve filmin kostüm tasarımcısı karakter ile öyle bütünlemiş ki her bir karakterin kendi bir stili varken normal hayatta bu stiller içerisinde kendini sınıflandırmış insanlar görebilmeniz mümkün olabiliyor. Ama onlar kurgusal karakter değil miydi? Bu nasıl mümkün olabilir?

    8. The Devil Wears Prada (2006)

    Hem gününüzü hem de haftanızı neşelendirecek gerçekten muhteşem bir moda ikonu filmi. Eğer kendinizi biraz da olsa Andy gibi hissediyorsanız ya da içinizde bir yerlerde bir Andy olduğunu düşünüyorsanız işte stilinize yön verecek harika bir film karşınızda sizi bekliyor.

    9. Clueless (1995)

    Yine her yerde videosunu ve mutlaka bir fotoğrafını gördüğümüz başka kült moda içeren film (moda içeren ne demekse). Hepimiz sürekli böyle bir liseye gitmekten korktuğumuz ve bazılarımız hep böyle liseye gitmek istediği için hem o gençliğinizi yakalayabilir hem de bu ikonik sarı takımın nerelerden geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz.

    10. Dior & I (2014)

    Bu bir Dior belgeseli. Raf Simons ve ekibinin Dior için yaptığı hazırlıkları ve bu süreçte nelerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan güzel bir belgesel. Eğer bir moda haftasına nasıl hazırlanıldığını ya da Dior’un içinde yaşamak nasıl bir duygu merak ediyorsanız mutlaka hemen şimdi açmalısınız.

    11. Breathless (1960)

    Jean Luc Godard’ın, bu filmi bir çok nedenden dolayı sinema tarihinde kült haline geldi. Ancak bizi ilgilendiren kısmı başrol oyuncusu Jean Seberg ve onun karakterinin zamansız Paris tarzıyla ikonik hale gelmesi.

    12. Pretty Woman (1990)

    Hepimiz yazı bitmeden o şarkıyı açtıysak bu gazla Julia Roberts’ın o güzelliği ve iki stili de şahane bir şekilde taşıdığı o filmi de hemen açabiliriz! Fazla söze gerek yok!

    İyi seyirler.

    Kaynak


    Yorumlar (2)
    • Dizilerden de kesinlikle gossip girl filmlerde bence emma da olmaliydi 🙂🙂🙂

      • Hepsi çok güzel filmler benim şahsi fikrim en iliklere kadar hissedilenler sex and the city ve marie antoinette

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.