''Zenginleri Vergilendirin'' Temalı Elbisenin Tasarımcısı Vergi Kaçakçısıymış!

''Zenginleri Vergilendirin'' Temalı Elbisenin Tasarımcısı Vergi Kaçakçısıymış!
  • 0
    0
    0
    0
  • ABD’de Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerinden Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in ilk kez katıldığı Met Gala’da siyasi mesaj vermek için giydiği çok konuşulan '' Zenginler Vergilendirilsin'' temalı elbisesinin tasarımını yapan şirketin vergi kaçakçısı olduğu ortaya çıktı.

    New York Post, Cortez'in elbisesini tasarlayan, Aurora James'in kurduğu tasarım şirketi Brother Vellies'in, tasarlamış oldukları ''Zenginler Vergilendirilsin'' temalı kıyafetle verdikleri mesaja tamamen ters olarak hareket ettikleri ve vergi kaçırdıklarını ortaya çıkardı ve haberini yazdı.

    Habere göre, Brother Vellies, New York'ta çalışanlarının 15.000 dolarlık ödemelerinin vergi payını iletmediği için 3 soruşturma başlatıldı.

    Bu olay aslında yeni değil. Şirketin vergi borçlarının pandemi öncesi, 2018 ve 2019 yıllarına ait olduğu ve hakkında 2015 yılından bu yana 15 soruşturmanın açıldığı kaydedildi.
     
    İç Gelir Servisi'nin, maaş vergilerinin ödenmemesi nedeniyle şirket hakkında toplam 103.220 dolarlık 6 haciz kararı aldığı belirtildi.

    Tasarımcı Auro James'in şirketinin 41 bin 666 dolar pandemi yardımı aldığı da ortaya çıktı. Bunun yanında, şirketin son yıllarda işçi maaşlarını yatırmaması ve işçileri sigortasız çalıştırması nedeniyle soruşturmaya tabi tutulduğu belirtildi.

    Kira ödemelerini de yapmamışlar

    Öte yandan, James'in kiraladığı dükkanların sahiplerine de zamanında ödeme yapmadığı ve birçoğuyla davalık olduğu ortaya çıktı. Buna göre James, 2019'da Manhattan'da tuttuğu dükkan için 5 bin dolar eksik ödedi ve mal sahibi kendisine dava açtı. Ağustos 2020'de ise başka bir mal sahibi Brooklyn'deki dükkanda sözleşme zamanından fazla kaldığı ve 25 bin dolar borçlandığı için James'e tahliye davası açtı. 

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.