The White Buffalo ve Sons of Anarchy Üzerine

The White Buffalo ve Sons of Anarchy Üzerine
  • 2
    0
    0
    0
  • Shakespeare'ın ölümsüz eseri Hamlet'ten esinlenilerek senaryosu yazılan "Sons of Anarchy" geçtiğimiz Eylül ayında ilk bölüm yayın tarihinin üzerinden geçen 10. yılını kutladı. Kurt Sutter tarafından "SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original)" ismiyle yaratılan motosiklet çetesinin hikayesini konu alan Sons of Anarchy her ne kadar 7 sezon sürmüş olsa da hâlihazırda bir diğer Sutter yapımı olan "Mayans M.C." ile serüvenine devam ediyor. 6 yıl süren dizinin böylesine uzun soluklu olmasının altında ise Sons of Anarchy'ye ahenkle eşlik eden şarkılar yatıyor. 91 bölümlük yayın ömrüne 500'ü aşkın şarkı sığdırılmasına rağmen öne çıkmayı başarabilmiş bir isim var. Jake Smith. Dinleyicileri onu daha çok "The White Buffalo" olan sahne adıyla tanıyor. Diziye özel hazırlamış olduğu beste ve yorumlarla ilgi odağı olan The White Buffalo için Türkiye'deki dinleyicilerinin gönlünü Sons of Anarchy aracılığıyla fethettiğini söyleyebilmek mümkün. Dikkat! The White Buffalo'nun Sons of Anarchy'e eşlik ettiği şarkılara göz atmadan önce spoiler içerdiğini unutmayınız.

    1. The White Buffalo & The Forest Rangers - The House of The Rising Sun

    YouTube platformu üzerinde 40 milyonu aşkın görüntüleme sayısına ulaşmayı başaran "The House of The Rising Sun" The White Buffalo'nun The Forest Rangers grubu ile ortaklaşa çalışması sonucunda çıkmış bir şarkıdır. Eserin asıl sahibi The Animals olsa da şarkı sözleri Sons of Anarchy temasına uygun bir şekilde düzenlenerek yeniden yazılmıştır.

    2. The White Buffalo - Oh Darlin' What Have I Done

    Hareketli bir ezgiye sahip olan "Oh Darlin' What Have I Done" sorgulayıcı tavırlarıyla Sons of Anarhcy'e eşlik eden bilinirliği yüksek şarkılar arasında yer almaktadır. Ayrıca şarkı The White Buffalo'nun 2010 yılında yayınlamış olduğu “Prepare for Black and Blue – EP” isimli albümde bulunmaktadır.

    3. The White Buffalo - The Whistler

    Derinden gelen bir ıslık sesiyle bizi karşılayan "The Whistler" The White Buffalo'nun 2013 tarihli "Shadows, Greys & Evil Ways" albümünde bulunmaktadır. Ek olarak Jake Smith bu albümde yer alan 14 şarkıyı da Joey White isimli bir gencin kız arkadaşından uzakta olduğundan dolayı yaşadığı bir takım sıkıntılar ve gencin savaşta vurulması üzerine yazdığını belirtmiştir.

    4. The White Buffalo - The Matador

    The White Buffalo'nun "The Matador" adını vermiş olduğu şarkı aynı isimle nam salmış olan bir savaşçıyı konu almaktadır. Söz ve müziği tamamen Jake Smith'e ait olan şarkı 2005 yılında "The White Buffalo E.P." isimli albüm ile birlikte yayınlanmıştır.

    5. The White Buffalo - Damned

    "Lanetli" anlamına gelen "Damned" isimli şarkı The White Buffalo tarafından 2009 yılında yayınlanmıştır. "Hogtied Revisited" isimli albümde bulunan şarkı için aşk dolu bir cam şişesinin kırıklarından doğduğunu söyleyebilmek mümkün.

    6. The White Buffalo - Wish It Was True

    Jake Smith'in 2012 tarihli "Once Upon a Time in the West" isimli albümünde yer alan ''Wish It Was True'' adından da anlaşılacağı üzere pişmanlıklar üzerine yazılmış bir şarkı.

    7. The White Buffalo - Set My Body Free

    The White Buffalo'nun Joey White için yazmış olduğu bir başka şarkı olan "Set My Body Free" 2013 tarihli "Shadows, Greys & Evil Ways" albümünde yer almaktadır.

    8. The White Buffalo - Sweet Hereafter

    The White Buffalo'nun 2009 yılında ''Hogtied Revisited'' albümüyle beraber yayınladığı "Sweet Hereafter" isimli şarkı "ölüm" ve "ölümden sonraki yaşam" gibi ifadelerin kullanıldığı dinsel bir tema ile karşımıza çıkmaktadır.

    9. The White Buffalo & The Forest Rangers - Come Join The Murder

    SAMCRO'nun asil başkanı Jax Teller'in motosiklet üzerindeki son yolcuğuna eşlik eden "Come Join The Murder" isimli şarkıyı The White Buffalo The Forest Rangers ile birlikte seslendirmiştir. Şarkının sözleri Sons of Anarchy'nin senaristi Kurt Sutter ve Bob Thiele Jr. tarafından final sahnesine özel olarak yazılmıştır.
    "Doubt thou the stars are fire; Doubt that the sun doth move; Doubt truth to be a liar; But never doubt I love."
    ― William Shakespeare, Hamlet

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.