French Bulldog Cinsi Eğitimi! Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Karakteri

French Bulldog Cinsi Eğitimi! Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Karakteri
  • 0
    0
    0
    0
  • Günümüzde en çok tercih edilen ırkların biri haline gelmiş olan French Bulldog, küçük ama çevik yapılarıyla herkesin dikkatini çekmektedir. Eğitilmeye aşırı eğimli olan bu sevimli dostumuz ile birliktelik geçirmek çok iyi ve eğlencelidir. Neşeli mi neşeli olan dostumuz ile birlikte her aktiviteye kolayca katılabilir hale gelinmektedir. Sadakatinden asla şüphe etmeyeceğiniz Fransız Buldog ırkı itaat konusunda da fazlasıyla iyi performans göstermektedir. Fransız Buldoklar iyi bakıldığında, bütün sorumlulukları tamamen yerine getirildiğinde her şeyi öğretebileceğiniz size ve hayatınıza tamamen uyum sağlayabilen köpekler haline gelmektedir. Onları rahatlıkla sahiplenebilir ve rahatlıkla ev ortamında besleyebilirsiniz. Yalnız kalmaktan asla hoşlanmazlar ve sürekli ilgiden aşırı şekilde hoşlanırlar.

    French Bulldog Tarihçesi

    Sahipleneceğiniz köpeğin tarihçesini bilmek atalarının nerelerde ortaya çıktığını bilmek Fransız Bulldog Tarihçesini tam anlamıyla bilmek çok önemlidir. Eski dönemlerde ilk olarak İngiltere’de 1800 lü yıllarda ortaya açıkmış ve adından da yavaş yavaş bahsetmeye başlamıştır. İngiltere İngiliz Bulldoğun minyatür versiyonu olarak üretilmeye başlamıştır. Bazı kaynaklarda adı Minyatür Bulldog diye de geçmektedir. Sevimli dostumuzu 18. Yüzyıldan beri adından çokça söz ettirmiştir. Eski dönemlerde Fransa’ya götürülmesi ile adı tamamen değişmiştir ve Fransız Buldog olmuştur. Her verilen eğitimi hızlıca kavrayabilme yeteneğine sahip olduğu için o dönemde birçok eğitimler verilmiş ve başarılı olunmuştur. Sahiplerine karşı olan saadeti ve mutlulukları ile aşırı ilgi gösterilmesinden fazlasıyla hoşlanırlar French Bolldog Tarihi 19. Yüzyıldan sonra iyice dünyada tanınmaya başlamış ve birçok ünlü isminde sahiplenmesinde de adını çokça duyurmuştur. Çok iyi işiten kulakları vardır. Yarışmalara en iyi eğitmenlerle hazırlanıp en iyi performansı göstermişlerdir. Günümüzde de itaatkârlığı ve söz dinleme yeteneğinin fazla olması ile insanların dikkatini çekmiş ve çokça sahiplenilmeye başlanmıştır.

    French Bulldog Özellikleri

    Farnsız bulldog özelliklerinden en belirgin olanı minyatür köpek olarak küçük yapıda olmalarıdır.  Farklı ve kendine has görünümleriyle onları diğer köpeklerden ayırt etmek gayet kolaydır. Fransız bulldogların fiziksel özellikleri, tüyleri çok kısadır ve fazla uzamazlar. Tüy renkleri sarı, beyaz, siyah ve kaplan desenli olmaktadır. Bu dönemde karşımıza genellikle siyah beyaz tüy yapısına sahip dostlarımız ile karşılaşırız. Tüylerinin kısa olması da tüy bakımlarının bizi yormadan kolayca yapılması konusunda da bize çokça yardım eder. Aşırı sevimli göz yapıları vardır. Yani size baktığında içinizi anlamsız bir şefkat kaplar. Siyah, öne doğru çıkık, genellikle koyu renk gözleri vardır. Suratları basık ve içe doğrudur surat yapısı hafiften pug cinsine de benzetilmektedir. Burunları fazlasıyla iyi koku alır ve siyah renge sahiptir. Onları diğer köpeklerden ayıran bir diğer özellik ise kulak yapılarıdır. Kulakları çok iyi işitir ve çok iyi duymaktadır. Yukarı doğru dik ve hafif oval yapılı kulaklara mevcutturlar. Kulaklarının yarasaya benzemesi ile de daha çok dikkat çekmektedir. Fransız bulldogların boyları fazla uzamaz genellikle 30 cm e kadar uzayabilirler. Ağırlıkları ise genellikle 9 ila 13 kilo arası değişmektedir.

    Fransız buldoğu karakter özellikleri ise en önemli olanı itaatkâr yapısıdır. Sahibine karşı aşırı tutumlu ve dikkatli davranırlar. Onlar aslında diğer canlılarla iyi anlaşırlar fakat sevdiklerini kıskanabilirler. Genelde agresif yapıları yoktur. Agresif oldukları tek konu dışarıdan bazı canlıları tehdit olarak algılayabilirler. Bunun sonucunda da sahibini korumak için fazlasıyla korumacı tavır sergilerler. Sık sık ilgi gösterilmelidir. İlgisizlik onları içe kapatabilir. Strese girmeye meyilli oldukları için şefkatle yaklaşmak çok önemlidir. Soğuğa pek dayanıklı olmayan kürkleri olduğu için ev ortamında beslemek onlar için en doğru olanıdır. Oyunculuk özellikleri fazladır. Ona kolaylıkla her şeyi, onu sıkmayacak şekilde öğretebilirsiniz.

    French Bulldog Bakımı Ve Beslenmesi

    French Bulldog Bakımı fazlasıyla kolaydır. Bu nedenle köpek sahiplenmek isteyen hayvan severler için iyi bir alternatif olmaktadır. Bakım konusunda sizi asla yormazlar, tüyleri kısa olduğu için arada bir taranması onu rahatlatacak ve kopmuş kısa tüylerden kurtulmuş olacaktır. Rutin bakımlarının göz temizliği, kulak temizliği, tırnak kesiminin de düzenli yapılması onu oluşabilecek bütün sorunlardan koruyacak ve hastalanmaması için iyi bir koruyucu olacaktır. Olası bir diş eti problemi yaşanmaması için de düzenli diş fırçalamasını yapması gerekir.

    French Bulldog Beslenmesi için dikkat etmeniz gereken konu besin değeri yüksek mamaları seçmektir. Aktiviteler yapmayı seven bu oyuncu dostlarımızın gün içerisinde kaybettiği enerjiyi yiyeceği besinlerden alması gerekir. Yetişkin Fransız Bulldog Beslenmesini günde 3 öğün şeklinde azar azar yapmanız olası bir obezite problemini de ortadan kaldıracaktır. Obezite olmaya çok yatkın vücut yapısı vardır bu nedenle verilecek öğünlere çok dikkat edilmesi gerekir.

    French Bulldog Eğitimi

    French bulldog eğitimi hangi eğitimleri alabilir konusunda fazla araştırma yapmanıza gerek yok. Çünkü aktif ve sürekli hareket etmeyi seven köpeğinize her Fransız bulldog eğitimini aldırabilirsiniz. Sadece eğitimlerde önemli olan önceliktir. İlk olarak vermeniz gereken eğitim Yavru French Bulldog Tuvalet Eğitimidir. Tuvalet eğitimi köpeğinizin yavruluk döneminde alması gereken en önemli eğitimlerdendir. Bunun nedeni henüz hiçbir kötü alışkanlığı olmayan dostunuza bir şeyler öğretmek kalıcı ve başarılı olacaktır. Fransız Buldoğu Tuvalet Eğitimi verildikten sonra bir nevi hayatınız kolaylaşacak ve gerçekten kaliteli bir birliktelik geçirmiş olacaksınız. Evde Fransız Buldoğu Tuvalet Eğitimi, dostunuzuz tuvalet ihtiyacını evin belirli bir alanında karşılaması gerektiğini öğreten bir eğitimdir. Bunun yanı sıra Dışarıda Fransız Buldoğu Tuvalet Eğitimi de vardır. Bu eğitimde ise köpeğinize tuvaletini evdeyken tutmasını dışarı çıkınca yapması gerektiği öğretilir.

    Fransız Bulldoğu Temel İtaat Eğitimi bir diğer eğitim türüdür. bu eğitim hayatınızı kolaylaştıracak niteliktedir. Tamamen dostunuz ile daha iyi anlaşmanızı ve daha kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Öğretilen gel, otur, otur bekle, yat, yat bekle, hayır, aferin, takip gibi komutlar ile sokağa çıkıldığında bile rahatlıkla köpeğinizi kontrol altında tutmanızı sağlamaktır.

    Fransız Bulldoğu İleri İtaat Eğitimi Dostunuzuz tamamen size bağlandığı eğitim türüdür. Bunu nedeni temel itaat eğitiminde öğretilen her şeyin tasmasız bir şekilde yapılmasıdır. Köpeğini asla sizin sözünüzden dışarı çıkmaz ve size fazlasıyla itaat eder. En önemlisi ise dışarı çıktığınız zaman etrafındaki hiçbir şeye saldırmazlar ve sizin yanınızda sakin bir şekilde yürümeye devam ederler. French bulldog dostunuz ile gönül rahatlığıyla dışarı çıkabilir ve bunun ile birlikte rahatça gezebilir hale gelirsiniz. Bunun yanında Fransız Bulldoğu Sosyalleşme Eğitimi de verilmesi ileride yaşayacağınız tüm davranışsal sorunları çözmenizde büyük öneme sahiptir. Fransız bulldog köpeği diğer canlılarla pek anlaşamaz.  Böylelikle havlama, saldırma gibi davranış gösterebilir. Bu sorunların ortadan kalkması için French Bulldog Sosyalleşme Eğitimini mutlaka aldırmalısınız. İleride fazlasıyla sıkıntı yaşanabilen bir konu olduğu için dostunuzla aranızdaki güven bağını sağlamca tutmak gerekir. Oluşabilecek tüm sorunlardan dostunuzu ancak böyle koruyabilirsiniz. French Bulldog Koruma Eğitimi için pek uygun değildir. Fazlasıyla çevik ve kuvvetli yapıları vardır fakat küçük ırk köpeklerden olduğu için pek uygun görülmezler. Onlar daha ok size itaat eden ev köpeklerindendir.

    Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat GÜNGÖR

    https://muratgungork9.com/french-bulldog-egitimi-ve-irk-ozellikleri/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.