Winx Kızlarının İkonik İlham Perileri

Winx Kızlarının İkonik İlham Perileri
  • 7
    0
    1
    0
  • Her gün bir yeni bilgi köşemizde bugün!

    Winx Club kızlarını hepimiz ortaokula giderken yakından takip ediyorduk. Gerek arkadaşlıkları gerek kıyafetleri gerekse başlarına gelen olayları. 2004 yılında hayatımıza giren bu popüler çizgi film serisi İtalya'nın en bilinen animasyon şirketi olan Rainbow'un kurucusu Iginio Straffi tarafından hayata geçirilmiş. Ana karakter Bloom'un ve arkadaşlarının başına gelen olayları takip ederken her kızın kendine özgü bir tarzı, bir hobisi hatta renkleri bile vardı. Öyle ki bu ana karakterler 21. yüzyılın başlarında en popüler olan ünlü isimler örnek alarak oluşturuldu. E hazırsanız başlayalım!

    1. Bloom, Britney Spears'tan ilham alınarak oluşturulmuş baş karakter.

    2. Stella, moda bilgisi ile ön planda olan bu tatlış peri dönemin en çok konuşulan isimlerden biri olan Cameron Diaz'dan ilham alınarak oluşturulmuş.

    3. Flora, naifliği ve doğaya olan sevgisiyle bildiğimiz 'bronz' tenli güzel perimiz Jennifer Lopez'den ilham alınarak oluşturulmuş.

    4. Miusa, Bloom her şarkı söylediğinde tribe soktuğumuz Miusa büyük ihtimalle ruhunda Britney kanı taşıdığı için Bloom'un önüne geçmiyordu. Ancak Miusa da dönemin yine en bilinen ve tanınan ikonlarından biri olan Lucy Liu'dan ilham alınarak oluşturulmuş.

    5. Tecna, grubun her zaman mantık tarafı olan ve duygusallığa yer bırakmayarak her şeyi hep mantığıyla düşünen Tecna Pink'ten ilham alınarak oluşturulmuş. Her ne kadar sonradan saçları Miusa ile birlikte uzatılmış olsa da orijinal Tecna'nın saçları her zaman pembe kısadır!

    6. Layla (Aisha), gruba sonradan dahil olmuş spor delisi bir periydi. Layla oluşturulurken günümüzün de kraliçelerinden biri olan Beyonce'dan ilham alınmış.

    Dönemin en ünlü ve işinde başarıları kadınlarından ilham alınarak oluşturulan bu periler Staffi'nin açıklamasıyla 'bugünün kadınlarını' temsil etmesi amacıyla böyle bir projede hayata geçirilmiş.

    Peki Winx perileri dışındaki Trix cadıları (Queenleri) kimden ilham alınarak oluşturuldu? Bunun yanıtı henüz Staffi'nin açıklamalarında yer almıyor.

     Sizce kimden ilham alınarak oluşturulmuşlardır?

     

     

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.