Bir Kırık Gençlik

Bir Kırık Gençlik
  • 2
    0
    0
    0
  •          

              Fatma Sezen Yıldırım 13 Temmuz 1954 tarihinde Denizli’nin Sarayköy ilçesinde dünyaya geldi. Annesi Şehriban Hanım, Selanik’ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır. Babası Sami Yıldırım ise Rize’nin Pazar ilçesinde doğmuş Laz kökenli bir Matematik öğretmenidir. Aksu, üç yaşına kadar Denizli’de oturduktan sonra ailesi ile İzmir’e taşındı. 

              Gençlik yıllarında birçok sanat dalına merak saldı. Bir süre Cengiz Bozkurt’tan resim dersleri aldı. Resim dersleri aldığı zamana tiyatro ve dans derslerini de sığdırdı. Bu sürede asi kişiliğiyle dikkat çeken Fatma Sezen Yıldırım, dansöz olma hayali kurmaya başladı. “Sanatçı, daha sonrasında bu konuyla ilgili “Allah babama acıdı da şarkıcı oldum” demiştir.

              Fatma Sezen, 1970 yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı ve jüri başkanlığını Ajda Pekkan’ın yaptığı ‘Altın Ses’ yarışmasında 6. Oldu. (Diğer bir pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştur ve Sezen’den önce ilk albümünü çıkarmıştır.) 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine giren Fatma Sezen 1974 yılında üç şarkısını bir plak şirketine gönderdi. Aynı yılın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenerek Aksu soyadını alan sanatçı aynı zamanda plak yapımı için okulu bırakarak İstanbul’a yerleşti.

     

    ~ÖFA~


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.