Yılın Kadın Sanatçısı

Yılın Kadın Sanatçısı
  • 3
    0
    0
    0
  • KIRK BEŞLİKLER DÖNEMİ

    1975-1982:

    Müzik kariyeri 1970 yılında Altın Ses yarışmasında altıncı olmasıyla başladı. 1975 yılında ise Selen Sezen adıyla ilk 45’liği olan “Haydi Şansım” albümünü çıkardı. Çok az satan bu albümü ikinci 45’liği olan Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma izledi. 1976 yılına gelindiğinde ise üçüncü 45’liği ve aynı zamanda uzun süre kendisini 45’likler listesinde bir numara yapacak olan Olmaz olsun/Vurdumduymaz’ı çıkardı. Daha sonrasında aynı yılda Bebek Belediye Gazinosu’nda sahne almaya başlayan Aksu 1977 yılında Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45’likleri ve ilk 33’lüğü olan “Allahaısmarladık” albümlerini yayımladı.

             1978 yılında Hurşid Yenigün’ün iki bestesi için söz yazan Aksu, Gölge Etme/Aşk kırkbeşliğini yaptı. Yine aynı yıl, piyasadaki en eski Sezen Aksu albümü olma özelliğini taşıyan “Serçe”, LP olarak piyasaya çıktı. 1979 yılında İlk Gün Gibi/Yalancı ve Allahaşkına/Sensiz İçime Sinmiyor kırkbeşlikleri piyasaya çıktı. Aynı yıl sanatçı, sinema sektöründe de göründü. Sanatçının ilk filmi, başrolünü Bulut Aras ile paylaştığı; "A Star is Born" (Tr: Bir Yıldız Doğuyor) filminden uyarlanan ve bir Atıf Yılmaz filmi olan Minik Serçe oldu. Sanatçı bu tarihten sonra “Minik Serçe” adıyla anılmaya başladı.

             1980 yılında Sevgilerimle  albümünü çıkartan sanatçı 1981’de Sezen Aksu Aile Gazinosu adlı müzikal için çalışmalar yaptı. Sanatçı, 10 Temmuz 1981’de Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde Sinan Özer ile evlendi. O dönemlerde sanatçının Özer’den 4, 5 aylık gebe olduğu konuşuluyordu. 8 kasım 1981’de Aksu, oğlu Mithat Can Özer’i dünyaya getirdi. Sanatçı aynı yıl aralık ayında Sezen Aksu Aile Gazinosu için tekrar çalışmaya başladı.

             1982 yılında Şan Müzikholü’nde Sezen Aksu Aile Gazinosu gösterime girdi. Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Altan Erbulak ile aynı oyunu paylaşan Aksu, sahnede yedi farklı karakteri canlandırdı. Sonrasında Firuze albümünü yayımlayan sanatçı aynı yıl, dönemin popüler dergisi Hey tarafından “Yılın Kadın Sanatçısı” seçildi.1983 yılında Aksu, Hey’in Geleneksel Oskar Konseri’nde  de  Yılın Kadın Sanatçısı olarak katıldı.

     

    ~ÖFA~


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.