En Üstün Yarı Tanrı Herkülün Hayatı ve Yaşadıkları Bölüm-1

En Üstün Yarı Tanrı Herkülün Hayatı ve Yaşadıkları Bölüm-1
  • 5
    0
    0
    0
  • Bu yazımın konusu Yunan mitinde Heracles, Roma mitinde ise Herkül ismi ile bilinen kişi olucak. Herkülün annesi Alkmene normalde Amphitryon ile evlidir. Ama baş tanrı Zeus Alkmene'ye aşık olur ve kocası kılığına girerek yanına yanaşır ve onu elde eder. Alkmene aynı gün asıl kocasıyla da birlikte olmuştur ve bu birleşmelerin sonucunda ikiz çocukları olucaktır. İkizlerden Herkül Zeusun İfiklis ise Amphitryon'un oğludur. Herkülün Zeusun oğlu olduğunu anlayan Hera öç almak için hırsat aramaya başlar ve hikayemiz de burada başlıyor.

     

    Heranın Herkül'e olan nefreti daha o doğmadan başlamıştır. Kral Amphitryon ilk doğan çocuğuna tahtını vericektir normalde Herkül ilk doğan çocuk olucaktı ama doğum tanrıçası olan Hera Herkülün doğumunu geçiktirdi ve kardeşi İfiklis ilk doğan çocuk oldu. Böylece Hera daha doğarken bile Herkülün krallık hakkını elinden almıştı, buna rağmen Heranın nefreti tükenmemişti Zeusun kendisini aldatması sonucu doğan bütün çocuklara sonsuz bir nefret duymaktaydı hatta öldürülmesi gerektiğini düşünmekteydi. Nitekim bunun için de çabaladı, Herkülün daha bebekliğinden beri tanrısal bir gücü vardı ve bu güç Heranın canını sıkmaktaydı. Hera, henüz iki yaşındayken onu öldürmesi için 2 yılan gönderdi. Ama şaşkınlık vericek bir şekilde Herkül iki yılanı da yakaladı sonra da elleriyle sıkarak öldürdü. Ama Heranın Herkül'e yapacağı zülümler uğratacağı haksızlıklar yeni başlıyordu. Bunu yorumlayan alimler onun dünyada yaşayan en güçlü varlık olacağına dair kehanetler verdiler, Herkülün tanrısal gücü daha o yaşlardan bilinmeye başlamıştı. Herkül dönemine göre oldukça iyi bir eğitim aldı savaşmayı ok atmayı at sürmeyi ve güreşmeyi kusursuz bir şekilde başarıyordu. Hera yalnızca Herkül'e değil onun çevresine de felaketler göndererek onun doğla bir şekilde ve ya bir canavar saldırısıyla ölmesini istiyordu, Herkül henüz 18 yaşındayken Hera Herkülün babasının sürüsüne saldırması için büyülü bir aslanı musallat etti ancak Herkül henüz 18 yaşında olmasına rağmen aslanı çıplak elleriyle öldürmeyi başardı. Aslanın derisini yüzün postunu ise sırtına geçirdi kafasınıysa miğfer yaptı, Bu olaydan sonra Thebes kralı Creon büyük kızı Megarayı ödül olarak herkül'e verdi.

     

    Evlenmelerinin ardından tanrılar bu çifte armağanlar verdiler. Hermesten bir kılıç, Apollondan yay ve oklar, Hephaistostan altın bir göğüslük, Poseydondan bir at ve Athenadansa bir giysi hediye edildi. Tabii ki hera Herkülün bu popülerliğinden ve sürekli felaketlerden kurtulmasından bıkmıştı artık madem fiziksel olarak zarar verilmiyorsa zihinsel bir zarar verilmeliydi ve türlü halisünasyonlarla türlü aldatmacalarla Herkülü devirmeye çalışıcaktı ve bunda başarılı olucaktı. Hekülün üç tane çocuğu olmuştu ve Hera Herküle gönderdiği illüzyonlarla üç çocuğunu üç canavar gibi görmesini sağladı, gördüğü varlıkların evlatları değil de vahşi birer yaratık olduğunu zanneden Herkül çoçuklarını ve İfiklisin iki çocuğunu da ateşe atarak öldürdü. Gerçegin farkına vardığında ise derin bir deprosyana kağıldı, bunun üzerine gönüllü olarak sürgüne gitti ne yapacağını bilemez bir şekilde bütün bu olanların sebebini ararken bir delfi kahinine akıl danıştı...

     

    icg

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.