ERMİŞ BİZE NE ANLATIYOR?

ERMİŞ BİZE NE ANLATIYOR?
  • 4
    0
    0
    0
  •           Ermiş benim defalarca okduğum ve hayatımda önemli yere sahip olan bir eser. Halil Cibran tarafından 20. yüzyılda yazılmış ve Amerika'da dönemin en çok okunan kitabı seçilmiştir. Kitabın konusuna gelindiğinde ise;

              El Mustafa(İslam dininin peygamberi Muhammed peygamber olduğu iddiaları vardır.) adlı bilge bir kahin 12 yılını Orphalese kentinde geçirdikten sonra kendisini eve götürmek üzere gelen gemiye binmek için hazırlanır. Halk bunu duyunca çok üzülür ve kendisine insanlık ve hayatın genel durumuyla ilgili sorular yöneltilir bunun devamında ise bu konular üzerine El Mustafa'nın nasihatları ve çevresindeki insanlarla diyalogları geçmektedir.

              Kitap ince ve şiir biçiminde yazılmış olduğundan sıkılmadan hızlıca bitirmek mümkündür fakat gerçekten hissederek, üzerinde düşünülerek ve anlayarak okumayı gerektiren bir kitap olduğunu düşünüyorum ve herkesin bir kere bile olsa okumasını tavsiye ediyorum. Kitapla ilgili hoşuma giden ve ilgimi çeken bir diğer unsur ise kitaptaki metinlerin İncil'in beşinci bölümüne içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralelellik göstermesidir. Aynı zamanda yazarın anne ve babasının hristiyan olduğunu düşünürsek El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği ihtimali de vardır.


    ~OFA~


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.