Haritaların Sırrı

Haritaların Sırrı
  • 0
    0
    0
    0
  • Aidiyet hissi. Var olmayı dayanılabilir kılmanın ilk şartıdır. Basitçe yaşadığın evin, ailenin ve toplumun bir parçası olduğunu kabul etme ve kabul ettirme içgüdüsü. Peki ya tüm insanlığa çatı olan bu uçsuz bucaksız Dünya?
    2021 Nobel Edebiyat ödülü sahibi ve dünyasını; ülkelerin, kıtaların yani insanlığı dizginleyen sınırların dışında bir yere kurmuş olan Abdulrazak Gurnah'ın perspektifinden: Dünya ve Haritalar.
      

    “I speak to maps. And sometimes they something back to me. This is not as strange as it sounds, nor is it an unheard of thing. Before maps, the world was limitless. It was maps that gave it shape and made it seem like territory, like something that could be possessed, not just laid waste and plundered. Maps made places on the edges of the imagination seem graspable and placable.”
      ***
    "Haritalarla konuşurum. Hatta bazen onlar da bana geri dönüş yapar. Bu sanıldığı kadar tuhaf bir şey değil, duyulmamış bir şey de değil. Haritalardan önce dünya uçsuz bucaksızdı. Dünyaya şekil veren, onu yalnızca israf ve yağma değil de sahip olunabilecek bir bölge gibi gösteren haritalar oldu. Haritalar hayal gücünün dibindeki yerleri bile kavranabilir kıldı. "




    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.