2022 Yılında Her Yerde Göreceğimiz Renkler

2022 Yılında Her Yerde Göreceğimiz Renkler
  • 1
    1
    0
    0
  • 2020 ve 2021 yıllarında pandeminin de etkisiyle beraber yalın ve rahat renkler trend olarak kendilerini gösterdi. 2022 yılıyla beraber artık trend olarak çok daha cesur ve çarpıcı renkler göreceğiz gibi görünüyor. Yani renkler bu yıl geri döndü diyebiliriz. Profesyonellerle yapılmış anketler sonucunda ortaya çıkan bu yılın renklerine bir göz atalım.

    Yeşil 

    Yeşil, birkaç yıldır trend oluyor ve 2022’de de onu trend olarak göreceğiz. Doğaya daha yakın hissettiren yeşil renk aynı zamanda verdiği sakinleştirici etkisinin yanı sıra oldukça şık bir renk. Doğrudan tüketiciye yönelik boya şirketi Clare'in kurucusu Nicole Gibbons, “Cesaret ve çok yönlülüğün mükemmel dengesini arıyorsanız, yeşil kesinlikle sizin için” diyor. Benjamin Moore, adaçayı tonlu Ekim Sisi'ni 2022 rengi olarak seçti ve "Yeşil, renk çarkında daha sıcak sarı renk ailesi ile mavinin daha soğuk tonları arasında yer alır ve kişisel tarzınız ne olursa olsun kombinasyonlar oluşturmayı kolaylaştırır." Şeklinde bir açıklama yaptı.

    Mavi

    Trend tahmin ve analiz şirketi WGSN’den Gemma Riberti 2022'nin kesinlikle mavi bir döneme, özellikle de “açık gökyüzünün hafifliğini çağrıştırırken aynı zamanda parlak orta tonlu mavi, serin ve sıcak” bir dönem getireceğini düşünüyor. Kendilerini "Doğal tonları veya diğer orta tonları güven verici bir sadelikle, ancak tüketicilerde iyi yankı uyandıran pozitiflikle tamamlamak için iyi çalışıyoruz." Şeklinde tanımlıyor.

    Mor

    Pantone'un yakın zamanda 2022'de yılın rengi olarak Very Peri'yi tanıtması, bir zamanlar iç renk dünyasının fazla cesur bulunan  olan menekşe ve morun alt tonlarına karşı daha genel olarak sıcak bir tavrın göstergesidir. Her zaman asilliğin sembolü olan mor renk geçmişte modernizmden uzak ve fazlaca cesur görünmesine karşın günümüzde sahip olduğu çeşitli tonlarla iç mekanlarımızın daha fazla parçası olmaya başladı.

    Kahverengi

    Cesur renk ifadelerinin popülaritesine rağmen, bazı insanlar hala alanlarını olabildiğince sakin ve dinginlikle doldurmaya çalışıyor. Clare'in kurucusu Nicole Gibbons, "Nötr bir boya paleti, bir alana sıcaklık ve çok yönlülük getirmenin yanı sıra, bir odayı anında rahat ve konforlu hissettirebilir." Diyor. 2022 yılında kahverengi rengi iç mekanlarda rahatlığı ve sakinliği ifade etmek için en çok kullanılan renklerden biri olacak gibi görünüyor.

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.