En iyi arkadaşı annesi olanlara - Petite Maman İncelemesi

En iyi arkadaşı annesi olanlara - Petite Maman İncelemesi
  • 1
    0
    0
    0
  • Petite Manan (2021) : 

    7/10

    Bana göre son yılların en iyi filmlerinden olan Portrait of a Lady on Fire'ın yönetmeni Céline Sciamma'nın bu sene çıkan tatlış filmi.

    Kaybetmiş olduğu anneannesini hastanede buruk bir biçimde son yolcuğuna uğurlayan, ailesiyle birlikte annesi ve anneannesinin hayatlarının çoğunu geçirdiği ormanın içindeki küçük bir eve yolculuk yapan küçük karakterimiz Nelly'in etrafında gelişiyor filmimiz. Bu eve anneannenin veya diğer bireylerin eşyalarını almak için gelen aileden annemiz Marion'un nedeninini bilmediğimiz , belki de daha sonra öğreneceğimiz ayrılığıyla beraber gün içi sosyalliği iyice eksilere düşen Nelly, babasıyla beraber kaldığı bu dönemde vakit geçirmek için oyun oynarken evin arka bahçesinde fantastik bir şekilde annesinin küçüklüğüyle tanışır. Bu tanışma ilk başta şaşırtıcılıkla karşılansa da beraber geçen vakitle beraber keyifli ve sorgulayıcı sekanslara dönüşecek ve film boyunca neşemize neşe katacak. Oysa ki bu ikilinin ne çok ortak yönü varmış.

    Filmin yaratıcılığı gayet hoşuma gitti. Neşeli yanlarının yanında düşünmemizi gerektiren yanları olan filmde , Nelly'nin annesinin hayatına ettiği etki hakkında araştırmalar görüyoruz. Yaşına göre olgun bir kişiliğe bürünmüş olan Nelly ile küçülmüş Marion'un tezatlığı filmin ilk sahnelerindeki atıştırmalık yedirme olayını bağdaştırdığını düşünüyorum. Eline 2. fırsatlar geçen çocuk karakterimizin pişmanlıklarını bir daha tekrarlamayacağı hatta telafi edeceğini gösterdiği sahneler de gayet güzeldi. Müzik yönünden biraz eksik olsa da bir şey kaybettirmiyor Petite Maman. Oyunculuklarımız hakkında da bir şey söyleyemeyeceğim ki minikler bu işin altından gayet iyi kalkmışlar. Huzur veren atmosferi ve 1 saat 12 dakikalık kısacık süresiyle çoğu uzattıkça uzatan filmlere taş çıkartan yapım bu yandan da ders niteliğinde. 

    BAFTA Ödülleri'nde Yabancı dilde en iyi film kategorisine aday gösterilen Metascore'u 94 bu filmi tavsiye ediyorum, keyifli okumalar diliyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.