Güzel senaryo filmlerini özlemişiz. - Nightmare Alley İncelemesi

Güzel senaryo filmlerini özlemişiz. - Nightmare Alley İncelemesi
  • 1
    0
    0
    0
  • Nightmare Alley (2021) :

    7/10

    Guillerme Del Toro'nun uzun zaman sonra çıkardığı , yönetmenimizin filmlerinden bildiğimiz fantastik dünyalara çok benzemeyen, Edmund Goulding'in 1947 tarihli filmi olan Nightmare Alley'in uyarlamasını inceliyoruz.

    Ana karakterimiz Bradley Cooper'ın oynadığı Stanton, babasıyla birlikte yaşadığı bir olay sonrasında evinden ayrılır. Bu ayrılıştan sonra nereye gideceğini bilmeyen Stanton'u bir arayış içinde görürüz. Şans eseri eski dönem lunaparklarından birinde iş bulan ve burada uzun bir süre vakit geçiren Stanton, bu lunaparktaki zihin okuma gösterileriyle bilinen mentörü Pete ile tanıştıktan sonra öğrenimi ve kendini geliştirmesiyle iyi bir zihin okuyucu daha doğrusu analiz etme ve plan program dahilindeki numaralarda uzman birine dönüşür. Bu küçük kasaba lunaparkını kariyerine engel olarak gören ana karakterimiz, keyifli bir yandan da zorlu zamanlarda tanıştığı hayatının aşkı sahne sanatçısı Molly ile şehre kendilerini tanıtmak ve yeni bir hayat kurmak için yola çıkar. Bu yolculuk belki de kendisini tanımasına daha yardımcı olacaktır.

    2. bölüme geçtiğimizde şehirde gayet iyi bir şekilde gösterilerine devam eden bu ikilinin hayatı, tanıştıkları Cate Blanchett'ın performansıyla gördüğümüz karakter psikolog Dr. Lilith Ritter'ın dahilinde katmanlı bir şekilde kötüye gidecektir. Bu doktor ile karmaşık bir ilişki içinde olan Stanton, yapılan işbirlikleriyle birçok önemli kişinin hayatına yalanla dolanmış umut vaat edici sözcükler ekleyecek. Bunun bir iyilik mi yoksa kötülük mü olduğunun farkında değil ki filmimizin son çeyreği bu iki soruyu iyice ana konu olarak alıyor ve hoş bir karma final sahnesiyle keyifli 2.30 saatimizin sonunu getiriyor.

    Ben bu filmin senaryosunu ve yönetimini gayet başarılı buldum. Lunapark ışıklandırmaları , freak show temaları benim her zaman çok sevdiğim şeylerdi. Bu filmin de uzun bir zamanını alan bu tema, sahne tasarımlarıyla da çok güzel durmuş. Kostüm dizaynını da beğendiğim film sanki sizi güzel bir hikayeli kitabın içinde hissettiriyor. Müzikleri için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Akılda kalıcı bir müzik göremedim maalesef. Oyunculuk alanında geniş ve deneyimli kadrosu olan film yapılan rollerle arşa çıkmasada isteneni veriyor. Bradley Cooper'ın karakterindeki kişilik gelişimi ve Cate Blanchett ile oynadıkları kötülük ve zeka düellosu yaşatan sahneler filmde favorilerimdi. Sıkılmadığım bir 2.30 saatlik eğlence olan Nightmare Alley'in sekansları çok inişli çıkışlı olsa da sonuna kadar merak içinde bekliyorsunuz. Sahne sanatçılarının klasikleşmiş  hırs , ego , intikam duygularını görebileceğiniz bu filmi kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü şu son dönemlerde hikaye filmlerinden daha çok durum veyahut evren filmleri görüyoruz. Bu da bir beyin tazeleme ve normalleşmiş sinema hayatınıza devam etmenize yardımcı olabilir. İyi okumalar.

    Ek bilgi : Film 4 dalda Oscar'a aday olmuştur. IMDb'si ise hak etmediği şekilde 7,2'dir. 
       


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.