Sevgi de bir amaç olabilir - Nicolas Cage'in Oyunculuğuyla Pig incelemesi

Sevgi de bir amaç olabilir - Nicolas Cage'in Oyunculuğuyla Pig incelemesi
  • 2
    0
    0
    0
  • Pig (2021) : 

    6/10

    Nicolas Cage'nin sonunda doğru düzgün bir filmde oynadığı Pig filmini inceliyorum.

    Karısının ölümü sonrası travma yaşayan ve büyük seçimlerde bulunan Rob adlı karakterimiz, şehirden izole bir şekilde yaşadığı yeşilliklerin arasındaki kulübesinde, en yakın arkadaşı domuzu ile hayatını idame ettirir. Bazı becerilerinden dolayı önemli bir canlı olan domuzumuz bir gece vakti ticari amaçlar için kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılır. Hayatının 2. önemli kaybını yaşamak istemeyen Rob, adeta köpeğini kaybeden John Wick'imsi bir intikam duygusuyla yanıp tutuşur ve arayışa girer. Böylece filmimize girişimizi yaparız.

    Edindiği bilgilerle birlikte Portland şehrinin yolunu tutan Rob'un burada tanınmış bir geçmişi olduğunu görürüz. Kendisi ünlü bir restaurantın eski usta şefidir. Şehirde geçirdiği dakikalarda geçmişiyle karşı karşıya kalması duygusal anların yaşanmasına neden olur. Yaşam tarzıyla herkes tarafından hor görülen Rob, kimliği açığa çıkınca hemen saygın bir kişiliğe dönüşür ki insanların ikiyüzlülüğü bu sahnelerde güzel gösterilir. Yaşadıklarının derinliği nedeniyle birçok insana hayat dersi verilen filmde domuzun takibine devam edilirken şoke eden olay olur. Kaçırılmasını sağlayan kişi gayet tanıdık biridir. Hatıralara atıfta bulunan güzel düşünülmüş bir intikamvari final sekansıyla buruk bir his bırakan film başladığı yere kayıp bir şekilde geri döner. Peki bu kovalamacanın adı intikam hırsı mıdır? Yoksa karşılıksız sevgi midir?

    1.30 saatlik kısa süresiyle keyifli bir seyir zevki olan Pig, önemli derslerin çokça olduğu bir film. Çağımızın da sorunlarından biri olan kendin için değil başkaları için yaşamanın yerilmesi beni etkileyen düşüncelerdendi. Bunun yanında sevdiğin işi yap olayı da üstelenenlerden. Bir intikam hikayesinde şiddetin oldukça az olması ve yönetmenimizin gayet zekice bir intikam planı kurgulaması kaliteyi arttırmış. Şef olanların birbiriyle bağdaştırabileceği , ders alabileceği sahnelerde gayet iyiydi. Şoförü diyebileceğimiz yan karakterimizle kötü olayları birlikte yaşaması negatif bir dostluk ilişkisini doğru yerlere doğru götürdü. Güzel görünen yemek ve atıştırmalıkları görüntülenmesiyle beraber yaşamda kendimizin seçemeyeceği kuralların olduğunu söyleyip incelemeyi sonlandırıyorum. 

    Çok üst düzey bir film olmamasına rağmen sevilebilecek konusuyla ilginizi çekebilir. Metascore'u 82 tavsiye ederim keyifli okumalar. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.