Modacı Vural Gökçaylı Hayatını Kaybetti

Modacı Vural Gökçaylı Hayatını Kaybetti
  • 1
    0
    0
    0
  •      79 yaşında hayatını kaybeden Vural Gökçaylı, Türkiye’de Haute Couture’ü en iyi temsil eden modacılardan biridir. Fransız Haute-Couture’ünün altın çağında Fransa’da ilk adımlarını atan tek Türk modacıdır. Givenchy’de bir yıl boyunca staj yapmış, bu süreçte Audrey Hepburn, Madame Simpson ile tanışmıştır.  1967’de Amsterdam’da bir modaevinde tasarım yapmaya başlamış ve  Osmanlı motiflerini geometrik desenlerle birleştirdiği tasarımlarıyla dikkat çekmiştir. 1968’de ünlü Fransız şarkıcı Sylvie Vartan’ın butiği için tasarımlar yaptı. Hazır giyim alanındaki ilk ve son çalışması oldu.

       1968 sonlarında Türkiye’ye dönen tasarımcı, Rumeli Caddesi’ndeki Saray Apartmanı’nda ilk atölyesini kurdu.  Hitit, Selçuklu ve Osmanlı gibi Anadolu kültürlerinden ilham alarak koleksiyonlar tasarladı. Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Jale Yılmabaşar gibi sanatçıların eserlerini ipek üzerine bastı. Yurtdışındaki temsilciliklerde ve yurtiçinde önemli gecelerde defileler düzenledi. Kariyeri boyunca birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.

        Vural Gökçaylı'nın vefat haberini modacı Ferhan Aral sosyal medya hesabından duyurdu. Ferhan Aral paylaşımında “Büyük ustayı kaybettik. Moda dünyasından bir ekselans geçti. Işığıyla bizleri büyüledi. Dünyayı kendine hayran bıraktı. Atatürk ve ilkelerinin yılmaz savunucusu duayen tasarımcı Vural Gökçaylı. Acımız büyük nurlar içinde uyusun“ ifadelerine yer verdi.

        Cemil İpekci de sosyal medya hesabından paylaşım yaparak “Türkiye bir büyük Haute Coutre duayeni, üstadını kaybetti. Vural Gökçaylı. Rabbim yolunu ışık eylesin, nurlarda yatsın. Sevgili eşine, evlatlarına ve sevenlerine sabır versin. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.Kaynak: 1,2


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.