Küresel Moda Markalarından Ukrayna Halkına Destek

Küresel Moda Markalarından Ukrayna Halkına Destek
  • 1
    0
    0
    0
  •     Ukrayna'yı savunmak için çok sayıda lüks moda markası ve bağlı oldukları holdingler, Rusya'daki ticareti geçici olarak durdurma kararı aldı.  Alexander McQueen, Balenciaga ve Gucci gibi markaların da sahibi olan Fransız lüks şirketler grubu Kering, Ukrayna halkını desteklemek için bağış yaptığını duyurdu.

        Kering, ayrıca Ukraynalı mültecilere yardım ve destek sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Mülteciler Ajansı'na önemli bir bağış yapacak. "Bu anlaşmazlığın barışçıl bir şekilde çözülmesini umuyoruz"  ifadelerini kullanan yönetim kurulu, Ukrayna bayrağının renklerinde "Barış" kelimesini yazan bir resimle sosyal medyada duyurdu.

       Balmain'in yaratıcısı Olivier Rousteing ve Balenciaga'nın sanat yönetmeni Demna Gvasalia, sosyal ağları üzerinden Ukrayna bayrağı renklerinde paylaşımları ile seferber oldu. Olivier Rousteing, sosyal medyada ki paylaşımının açıklamasında "Düşüncelerimiz ve dualarımız Ukraynalılarla. Onların haysiyetlerinden, dayanıklılıklarından ve özgürlüğe bağlılıklarından ilham alıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Ukrayna'ya yönelik saldırıları kınayan ve Instagram'a Ukrayna bayrağını koyan Balenciaga'nın sanat yönetmeni Gürcistan asıllı Demna Gvasalia, Ukraynalı mültecilere insani yardımı desteklemek için Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'na bağışta bulunduğunu duyurdu. Balenciaga 12 milyondan fazla takipçisini biyografilerindeki bağlantı aracılığıyla Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'na bağış yapmaya teşvik ediyor. Balenciaga önümüzdeki günlerde Ukrayna'daki durum hakkında güncel haberlerin ve bilgilerin aktarımı için sosyal ağlarını açacağını belirtti.

        Ayrıca Balenciaga, Sonbahar-Kış/22 koleksiyonunu “korkusuzluğa, direnişe ve sevgi ve barışın zaferine adanmış” özel bir gösteriyle tanıttı. Demna Gvasalia, gösteri notlarına "Böyle bir zamanda moda alaka düzeyini ve gerçekten var olma hakkını kaybediyor.”  ifadelerini yazdı. Gösteride modellerin kar fırtınasına rağmen korkusuz yürüşü ise, Ukrayna halkının gücünü ve dayanıklılığını simgelemekteydi.

         Kenzo, Givenchy, Fendi, Marc Jacobs, Louis Vuitton ve Dior gibi markaları içerisinde bulunduran şirket olan LVMH yönetim kurulu açıklama yaptı. Ukrayna'daki savaştan etkilenenler için Uluslararası Kızıl Haç Derneği'ne 5 Milyon Euro bağışta bulundu.

        H&M Rusya'ya satış ve ticareti belirli bir süre durdurduğunu belirtti. Ayrıca "Mercedes Benz Fashion Week Russia" iptal edildi. Vogue Ukraine, markalara ve tasarımcılara sosyal medya üzerinden Rusya'ya ambargo çağrısında bulundu.

    Kaynak:1,2

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.