Advertisement

Return to Space - SpaceX Belgeseli

Return to Space - SpaceX Belgeseli
  • 0
    0
    0
    0
  • Return to Space – SpaceX Belgeseline konu olan Demo-2 görevi, SpaceX uzay şirketinin belki de en önemli görevlerinden bir tanesi. Bu önemli görevin bir belgesel haline getirilmesinde de Elon Musk’ın kısa sürede inanılmaz başarısının önemi büyük. Çünkü belgeselde yalnızca uzay görevi değil aynı zamanda SpaceX şirketinin kuruluşundan günümüze geçen süreci de ele alınmış durumda. Netflix yapımı olan ve ilk fragmanı yayınlanan Return to Space isimli belgesel, 7 Nisan 2022 tarihinde seyirci ile buluşacak.

    Uzaya Dönüş

    Tür: Belgesel

    Oyuncu: Elon Musk

    Yönetmen: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi 

    Süre: 2 sa. 8 dk.

    Yayın Yılı: 7 Nisan 2022

    Mayıs 2020 yılında, SpaceX’in başarılı uzay araştırması faaliyetleri şirketin adının duyulmasına yetti. Ancak belirtmek gerekir ki şirket yalnızca uzay araştırması olarak değil Elon Musk’ın da sahibi olması nedeniyle tanınıyor. Popüler kültürün de etkilerinin görüldüğü belgeselin yönetmen koltuğu bir hayli iddialı. Belgeselin yönetmen koltuğunu, iki Oscar ödüllü yönetmen Jimmy Chin ve Elizabeth Chai Vasarhelyi paylaşıyor.

    Return to Space Belgeselinin Konusu


    Return to Space diğer adı ile Uzaya Dönüş, SpaceX uzay araştırmaları şirketinin batma aşamasından zirveye tırmanışını anlatan ve Elon Musk’ın bu uğurda sarf ettiği 20 yıllık emeği anlatan bir belgesel. Space Shuttle 2011 yılında emekli olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri üzerinde başlatılmış olan ilk mürettebatlı görevi konu alan belgesel, bu görev için seçilen teknik mühendislerin ve astronatların yaşadıkları deneyimleri ayrıntılı ve bir o kadar da sanatsal bir şekilde izleyiciye sunuyor.

    Return to Space, daha çok NASA’da görevli ve SpaceX’in Demo-2 projesinde görevli astronaltlar Bob Behnken ile Doug Hurley ve onların aileleri etrafında şekillenmiş durumda. Belgesel, hem bu denli sıcak bir portre çizerken hem de izleyiciyi uzay prejesinin heyacanlı akışı içerisine çekmeyi amaçlar nitelikte.

    Return to Space Ne Zaman Yayınlanacak?


    NASA’da görevli iki astronot Doug Hurley ve Bob Behnken’in, özel bir uzay ve havacılık şirketi olan SpaceX ile gerçekleştirdikleri Demo-2 kod adlı uzay görevini anlatan belgesel, 7 Nisan 2022 tarihinde Netflix’te izleyicisi ile buluşacak. Return to Space, şuandan bile hem uzay meraklılarını hem de Elon Musk’ın hayranlarını heyecanlandırmış görünüyor. Daha fazla belgesel önerisi için sitemi takipte kalın.

     

    Kaynak: https://www.filmdiziyorumlari.com/return-to-space-spacex-belgeseli/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.