Corpse Bride: Ölü Gelin

Corpse Bride: Ölü Gelin
  • 0
    0
    0
    0
  • Ölü Gelin Filminin Konusu ve Hikayesi


    Tür: Animasyon, Romantizm

    Süre: 77 dakika

    Yönetmen: Tim Burton, Mike Johnson

    Senarist: John August, Caroline Thompson, Pamela Pettler

    Müzik: Danny Elfman, John August

    IMDb: 7.3

    Ölü gelin filmi, Kraliçe Victoria zamanında küçük bir kasabada hayatını sürdüren Everglot ailesinin etrafında şekillenmektedir. Everglot ailesi, ülkede aristokratların geri plana düşmesi sonucunda ekonomik sıkıntı içerisine girmiştir. Bu ekonomik sıkıntıları aşmalarının tek yolunu ise kızları Victoria Everglot’u, kasabanın ileri gelen ailelerinden olan Van Dort ailesinin oğulları Victor  ile evlendirmekte bulurlar.

    Everglot ailesi de kasabada ileri gelen köklü bir aile olduğundan bu anlaşmalı evlilik Van Dort ailesinin de hoşuna gitmektedir. Ancak ölü gelin filminin baş kahramanı olan Victoria ile Van Dort ailesinin oğlu Victor, birbirlerini hiç tanımamaktadırlar. Ancak yapacakları hiçbir şey de yoktur.

    Düğünden bir gün önce birbirlerini ilk kez gören Victoria ile Victor, yıldırım aşkına tutulurlar. Hatta Victor, o kadar heyecanlanır ki prova yaparken yeminini unutur. Bunun üzerine çok utanan Victor, ormana kaçar ve burada saatlerce evlilik provası yapmaya başlar. Provayı bir ağaca karşı yapan Victor, yüzüğü ağacın ince bir dalına takar ve ağaca evlilik yemini etmeye başlar. Fakat bilmediği bir şey vardır. Yüzük taktığı dal, ölü gelinin parmağıdır.

    Ölü gelin filminin asıl heyecanlı olmaya başladığı kısım da bu olaydan sonra geliyor. Torak altında uzun zamandır yatan ölü gelin, yüzük parmağına takıldığı an gözlerini açar ve Victor ile evlendiklerini söyler. Victor henüz şoku atlatamadan, onu alır ve ölüler diyarına götürür. Ölü gelin Emily Victor’u bırakmasa da Victor, bir şekilde oradan kaçıp aşık olduğu nişanlısı Victoria’nın yanına gitmek ister.

    Her ne kadar animasyon olsa da içerdiği tarihsel mesajlar çok keskin. Galasını geçtiğimiz yıllarda Venedik Film Festivali’nde yapan ölü gelin filmi, geçmiş dönem İngiltere’sinin kasvetini ve baskıcılığını gözler önüne seriyor. Bir diğer mesaj ise yaşayan insanların ölülerden daha mutsuz ve umutsuz olması. Bu takdir edersiniz ki günümüzde daha da hissedilir bir hal almaya başladı. Yıkım, savaşlar, hastalıklar ve daha nice insanlık dramına maruz kalarak yaşam mücadelesi veren insanların hayatı, kim bilir belki de ölü gelin filminde anlatılmak istenenin ta kendisidir.

    Ölü Gelin Filmi Fragmanı

    Ölü gelin filminin fragmanı resmi Youtube kanalında yayınlandı. Aynı zamanda filmi birçok platformdan izlemekte mümkün. Ama fragmandan bir ön izlenim edinmeden direkt filmi izlemeyin. Bu tavsiyem yalnızca bu film için değil, izleyeceğiniz tüm film ve diziler içindir.

     
    Ölü Gelin Filmi Karakterleri ve Seslendiren Sanatçılar


    Ölü gelin filminin seslendirme kadrosu bir hayli güçlü. Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson ve daha birçok ünlü isim bu filmde yer alıyor. Hangi ünlü kimi seslendiriyor haydi birlikte bakalık.

    • Victor Van Dort – Johnny Depp
    • Ölü Gelin (Emily) – Helena Bonham Carter
    • Victoria Everglot – Emily Watson
    • William Van Dort – Paul Whitehouse
    • Nell Van Dort – Tracey Ullman
    • Maudeline Everglot – Joanna Lumney
    • Finis Everglot – Albert Finney


    Ölü Gelin Filminin Müzikleri


    Ölü Gelin Filmi Müziklerinden bahsetmeden, film önerisi yazımızı bitirmek olmazdı. Film müzikleri, özel olarak yazıldı ve bestelendi. Yerel bazda birçok ödülün de sahibi olan film müziklerinin yazarları Danny Elfman ve John August’dır. Aşağıda sizler için derlediğimiz ve bir Spotify listesi oluşturduğumuz müzikleri dinleyip, iyi olup olmadıklarına karar verebilirsiniz.

     

    Kaynak: https://www.filmdiziyorumlari.com/olu-gelin-filmi/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.