Advertisement

Anne With An E Dizisi

Anne With An E Dizisi
  • 0
    0
    0
    0
  • Anne With An E Dizisi Hakkında


    Tür: Dram

    IMDb: 8.7/10

    Rotten Tomatoes: %53

    Yapımcı: Suzan Murdorch

    Anne With An E 2017 yılında çekilmeye başlamış; ırkçılığı, dini baskıları, sosyolojik durumları, eşitsizliği ve psikolojik travmaları ele alan bir dram dizisidir. Anne With An E disizi toplam 3 sezon sürmüş ve ilk bölümünden, sona erene kadar daime ses adından konuşturmayı başarmıştır. Dizinin ilham kaynağını, Lucy Maud Montgomery’nin Anne of Green Gables isimli klasik çocuk edebiyatı eserinden almaktadır. Her ne kadar tamamıyla örtüşmese de dizi içerisinde kitaptan bariz izler görmek mümkündür.

    Anne With An E dizisi, ulusal ve yerel çapta birçok ödülün sahibi olmuştur. Bu ödüller arasında en önemlisi ise 2017 – 2018 yılları arasında aldığı Kanada Ekran Ödülü’dür. Anne With An E dizisi , Kanada Ekran Ödülünü En İyi Dramatik Dizi dalında elde etmiştir. Dizi, birçok ülkede uyarlanarak yeniden yayınlanmıştır. Yakın bir zamanda baş rolünde Beren Gökyıldız’ın da yer alacağı Yeşil Vadinin Kızı adıyla, Türkiye’de de uyarlanarak ekranlarda yerini alacak.

    Anne With An E Dizisinin Konusu


    Green Gables çiftliğinde hayatlarını sürdüren kardeşler Matthew Cuthbert ve Marilla Cuthbert, yetim bir çocuğu evlat olarak edinmeye karar verirler. İki kardeş daha önce hiç evlilik yapmamıştır. Hem bir aileleri olmamasından hem de çiftlikte kendilerine bir yardımcı olması amacı ile bir erkek çocuk istemektedirler. Her ne kadar erkek çocuk evlat edinmek isteseler de Matthew, istasyona geldiği sırada Anne isminde bir kız çocuğuna denk gelir.

    Anne; henüz 13 yaşında, yetimhanede büyümüş, daha önce birkaç yerde temizlikçi olarak çalışmış konuşkan ve tatlı bir kızdır. Matthew, bu kız çocuğunu alarak çitliğe gelir. Ancak diğer kardeş Marilla, Anne’ye bir türlü ısınamaz ve onu yeniden yetimhaneye göndermek ister. Anne, daha önce yetimhanede yaşadığı kötü olaylar nedeniyle yeniden oraya dönmek istememektedir. Bu sebeple Matthew ve Marilla Cuthbert kardeşlerin çiftliğinden kaçar. Bu kaçış sonrasında Marilla, pişmanlık duyar ve Anne’yi evlat edinmeye karar verir. Ve hayatı temizlikçi olmaktan çok diğer çocuklar gibi şekillenmeye başlar. Ancak sorunlar bu sefer de başladığı yeni okulunda devam eder. Dizi, evlat edinildikten sonra Anne’nin okulda yaşadığı zorbalıklar ve uğradığı ayrımcılıklar etrafında şekillenmektedir.

    Anne With An E Dizisi Hakkında Merak Edilenler

    • Çok büyük bir kitle tarafından takip edilen dizi, Netflix ve CBC’nin ortaklıklarının sona ermesinin ardından iptal edilmiştir. Hayranlarının sosyal medyada sürdürdükleri tabiri yerindeyse direniş ile yapımcılar 4. Sezonun çekimlerine başlanılması kararı almıştır. Ancak birçok farklı gerekçe ile bu karardan da dönülmüştür.
    • Anne With An E dizisinin sevilen şarkısının adı “Ahead by a century” ve söyleyen grup The Tragically Hip’tir.
    • İlk sezonun ilk 5 bölümünde kadınlar, kalan 2 bölümünde ise erkeklerin yönetimi söz konusudur. Yönetimle kastedilen çekim ekibidir.
    • Anne With An E dizisinin ilk uyarlaması bu değildir. 1919 yılında baş rolünü Mary Miles Minter’ın canlandırdığı ilk dizi çekilmiştir.
    • Dizinin 1. Sezonundaki bölümlerin başlıkları, 1847 yılında Charlotte Brontë’nin kaleme aldığı Jane Eyr romanından alıntılardır. 2. Sezonda ise 1871 yılında George Eliot’un kaleme aldığı Middlemarch romanı, bölüm başlıklarına kaynak olmuştur. Son sezonun bölüm başlıklarını ise 1818 yılında Mary Shelley tarafından kaleme alınan Frankenstein romanından alıntılar oluşturur.
    • Her ne kadar magazinsel bir bilgi olsa da Anne rolünü canlandırmak için toplam 3 kıtadan 1800 kişi seçmelere katılmıştır.

    Kaynak: https://www.filmdiziyorumlari.com/anne-with-an-e-dizisi/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.