Advertisement

Bir Başkadır Dizisi

Bir Başkadır Dizisi
  • 0
    0
    0
    0
  • Bir Başkadır Dizisi Yazarı, Oyuncular Kimlerdir? Nereden İzlenir?


    Bir Başkadır dizisi, senaristliğini Berkun Oya’nın yaptığı, Netflix platformu üzerinde 1 sezon yayınlanan bir dram dizisi. Oyuncu kadrosunun da dikkat çektiği dizide baş rolleri Öykü Karayel ve Fatih Artman paylaşıyor.

    Bir Başkadır, adının hakkını verir nitelikte bir dizi. Çünkü gerek oyunculuklar gerekse konu derinliği, bir solukta izleyip bitirmeye yetiyor. Alışılmış Türk dizi yapılarından çok farklı. Öyle ki her gün karşılaştığımız insanların hayatlarını farklı bir pencereden görür gibiyiz. Bunda oyunculukların iyi olması da büyük etki gösteriyor. Özellikle dizinin Meryem karakterini canlandıran Öykü Karayel oyunculuktan öte adeta canlandırdığı karakterle bütünlenmiş durumda. Meryem’in; hayalleri, hayat mücadelesi, düşünceleri, hisleri sanki Öykü Karayel’e ait gibi…

    Bir Başkadır Dizisinin Konusu Nedir, Dizide Neyi Anlatıyor?


    Bir Başkadır dizisinin konusunu tek bir sözcük anlatmaya yetiyor. Hayat… Yaşama odaklanışımız ve algılayış biçimimiz onu kişisel süzgecimizden geçirdikten sonra şekilleniyor. Diğer bir anlatımla hiçbir zaman salt hayat gerçeklerini görmüyoruz. Ya da görmekten kaçıyoruz. Bir Başkadır dizisi o kadar sade ve duru ki bu bizi heyecanlandırıyor ve farklı olduğunu kabullendiriyor. İşte asıl mesaj da bu; faklı olan aslında saf olandır.

    Bir Başkadır dizisi Türkiye gelenek ve göreneklerini de tam anlamıyla yansıtmayı başarmış. Bizi bize yansız bir şekilde anlatmayı, günlük alışkanlıklarımızdan başlayarak yapıyor. Bu da seyircinin diziye bir daha bağlanması için yeterli olmuşa benziyor. Aynı zamanda baskıcı toplumu da farklı karakterler üzerinden anlatmaya çalışıyor. Toplumun kişilere biçtiği rollerin dışında bir anlatış bu. Ali Sadi Hoca, kızının açılmasına hoşgörü ile yaklaşırken Yasin, kardeşini baskılayarak sindiriyor. Bu da aslında kişilere örtülü olarak yüklenilen bu rollerin ne kadar da yapmacık, gerçekten uzak olduğunu anlatıyor.

    Bir Başkadır Dizisi 1. Sezon Fragmanı

    Bir başkadır dizisi 2. Sezon fragmanı henüz yayınlanmadı. İlk sezon fragmanı ise Netflix Youtube kanalında mevcut. 2. Sezonun ne zaman seyirciyle buluşacağı ise henüz netleşmiş değil. Ancak ilk sezonda yapıldığı gibi tüm sezonların tek seferce Netflixten yayınlanması ihtimali çok yüksek. Bekleyip göreceğiz.

     
    Bir Başkadır 2. Sezon Olacak mı ? Ne Zaman Başlayacak ?


    Bir başkadır 2. Sezon olacak mı? Sorusu, dizinin ilk sezonunun yayınlanmasının üzerinden uzun bir süre geçmesi nedeniyle sıkça sorulmaya başlandı. Ancak dizinin yayıncısı Netflix, bu soruları henüz yanıtsız bırakıyor. Dizinin çok beğenilmesi ve üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala etkilerinin devam etmesi, projenin sona erdirilmeyeceğinin bir kanıtı niteliğinde. Özetle Netflix, her ne kadar Bir başkadır 2. Sezon olacak mı? Sorusunun cevabını bizlere vermese de dizinin 2. Sezonunu yayınlayacağı bir gerçek. Ancak dediğimiz gibi herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Son yapılan açıklamalardan haberdar olmak için Netflix twitter hesabını takip edebilirsiniz.

    Dizideki Karakterlerin Yollarının Kesişmesi


    Bir Başkadır dizisi birbirinden farklı hayatların, olmadık yerlerde kesişmesini çok iyi bir açıdan izleyiciye aktarmış durumda. Farklı sosyo-ekonimik kesimlerden insanların birbirleri ile olan etkileşimleri dizinin izleyicide farklı bir merak uyandırmasında da etkili olmuş durumda. Ancak dizi, Kader mi ? Tesadüf mü ? Yoksa yalnızca hayatın akışı mı ? sorularının cevabını henüz vermiş değil.

    Bir Başkadır dizisinde izleyiciye verilen ve kısmi olarak izleyicinin hayal gücüne bırakılan kör noktalar da yok değil. Ancak dizideki bu kör noktalar, popülerlik kazanmak ve gereksiz bir gizemden yaratmaktan ziyade dizinin aslında herkesten birer parça taşıdığını izleyiciye kavratmayı amaçlamaktadır. Son olarak bir cümle ile Bir Başkadır dizisini açıklamam gerekirse; “yolları, ister kader deyin ister tesadüf, bir şekilde kesişmiş insanların küçük hayatlarının çarpıcı işlenmesidir.”

    Kaynak: https://www.filmdiziyorumlari.com/bir-baskadir-dizisi-konusu/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.