5 Ülke 5 Film (2)

5 Ülke 5 Film (2)
  • 5
    0
    0
    0
  • 5 Ülke 5 Film (1)

     

    Twarz (Polonya)

    Polonya’da yaşayan Jacek, dünyanın en büyük İsa heykelinin inşaatında çalışmaktadır. Yaşadığı korkunç kaza sonucu Jacek'İn yüzü paramparça olur. Hemen ameliyata alınan Jacek'e Polonya’nın ilk yüz nakli uygulanır. Geçirdiği operasyondan sonra yeni yüzüne kavuşan Jacek yaşantısına geri döndüğünde bir şeylerin ters gittiğini hissetmeye başlar. Yeni yüzüyle birlikte yeni bir kimliğe bürünmüştür.

     

    Arrugas (İspanya)

    Miguel ve arkadaşları, yakın zamanda bakımevine gelen ve Alzheimer'in ilk aşamasında olan Emilio'ya, ümitsiz vakalar için 'destek'  bölümü olarak bilinen en üst kata götürülmemesi için yardım eder. Emilio'yu 'kurtarmak' için yaptıkları planlar, sıkıcı yaşantılarına renk getirecektir. Bazılarına göre hayatları artık sona yaklaşıyor olsa da onlar için aslında her şey yeni başlamaktadır...

     

    Dokhtar (İran) 

    Farzaneh isimli İranlı bir kız ailesinin tutumu ve baskıya meilli bir ülkede yaşadığı için serbest olamamanın üzüntüsünü yaşar. Diğer arkadaşları özgür, sosyal hayatlarını sürdürürken kendisinin onlar gibi imkanı yoktur. Arkadaşı Farzaneh'i bir davete çağırır Farzaneh bu davete gitmek için ailesinden izin istesede red cevabı alır. Genç kız davete gitmenin bir yolunu bulur ve anne babası uyurken evden ayrılır ve davetli olduğu mekana arkadaşlarının yanına gider burada eğlenceli zaman geçirir fakat artık eve gitme vakti gelmiştir bu arada yağmurun şiddeti artınca Farzaneh'in hayatı tamda yağmurun deli gibi yağdığı gün değişecektir.

     

    Evge (Ukrayna)

    Mustafa, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta en büyük oğlunu kaybeder. Acılı baba, oğlunun cesedini Kırım’a gömmeye karar veriri. Mustafa’nın cesedi ülkesine götürmek için küçük oğlu ile birlikte çıktıkları yolculuk, ikisinin ilişkini derinden etkiler.

     

     A Vida Invisível (Brazilya)

    18 yaşında olan Eurídice ve 20 yaşında olan Guida, tutucu ebeveynleri ile yaşayan iki ayrılmaz kız kardeştir. Geleneksel bir yaşamın ağırlığı altında ezilmiş olmalarına rağmen, ikisinin de hayalleri vardır. Eurídice ünlü bir piyanist olmak, Guida ise gerçek aşkı bulmak istemektedir. Dramatik bir şekilde babaları tarafından birbirlerinden koparılırlar. Ayrı yaşamaya mecbur edilen kardeşler birbirlerini bulmanın umudunu hiçbir zaman kaybetmeyeceklerdir.

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.