Amadeus

Amadeus
  • 1
    0
    0
    0
  • Dünya müzik tarihinin en unutulmaz bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri’nin şahane hikayesinin anlatıldığı Amadeus'u geçtiğimiz 23 Nisan’da zorlu performans sanatlarında izleme şansım oldu. Böyle önemli bir günde bu şahane işi izlemiş olmanın verdiği mutluluğu ve gösteri ile alakalı yapacağım yorumlardan önce sizlere projenin teknik kısımlarından bahsetmek istiyorum.

    Peter Shaffer’in kaleminden çıkma bu eser Işıl Kasapoğlu’nun rejisörlüğünü yaptığı, Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment iş birliği ile tiyatro severlerle tekrar bir araya geldi. Başrollerinde ise Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Okan Bayülgen (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz (Costanze) var. Bu etkileyici oyuncu kadrosunun yanı sıra sahnede 12 kişilik koro ve 10 kişilik canlı orkestradan oluşan 35 kişilik dev bir müzisyen ekip ile toplamda 55 kişilik bir kadrodan bahsediyoruz. Buraya kadar yazdıklarım bile ne kadar emek harcanmış bir iş olduğunun göstergesi. Gösteri bizlere mozart'ın hayat hikayesini anlatırken en yakın dostu ve rakibi Salieri’nin gözünden izleme fırsatı da sunuyor.

    Gelelim bir seyirci olarak beni etkileyen ve gösteriyi şiddetle tavsiye etmeme sebebiyet veren kısımlara:

    Sahne tasarımı ve kostümler kusursuz, oyunculukları konuşmaya bile gerek yok Selçuk Yöntem ve Okan Bayülgen' in ses ve mimikleri size yaşattıkları duygular mükemmel ve şahaneler, orkestra ve koro tek kelime ile inanılmazdı ve bence gösteride sizi bağlayan önemli unsurlardandı. Ekipte başrolünden yan oyuncusuna kadar herkes uyum içerisinde ve bu size güven veriyor mutlu ayrılacağınızı garanti ediyor. Ayrıca bu gösteri kısmen de olsa interaktif bir gösteri oyunun içerisine bazı sahnelerde seyirciyi de alıyor ve bu etkileşim vurucu oluyor sizi sizden alıyor, gösteri bitiminde yaşadığınız haz ise tarifi mümkün olmayan bir duygu.

    Kısacası son yıllarda gittiğim en muhteşem gösteri, spoyler olmaması açısından anlatamadığım daha birçok olay var bence herkes izlemeli ve bu anı yaşamalı Kral Lear gibi sahnelere veda etmeden önce bu güzide gösteriye gitmelisiniz.

    E hadi ne duruyorsunuz bir bilet alın ve koltuktaki yerinizi alın...

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.