Rafflegraphy Holders Röportajı #2 Omar El Towayer

Rafflegraphy Holders Röportajı #2 Omar El Towayer
  • 0
    0
    0
    0
  • Sizin için fotoğraf ne ifade ediyor? 


    Fotoğraf benim için hem bir ışınlanma yöntemi hem de anlık bir "Sessiz" butonu. Fotoğraf makinemdeki deklanşöre bastığımda, bir anlığına dünya donmuş ve sessize alınmış gibi oluyor. Çekim yapıldıktan ve başkalarıyla paylaşıldıktan sonra, sanki onları bulunduğum yere ışınlıyormuşum gibi, onlar da benim gördüklerimi görebiliyorlar. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, bir an için onları kendime getiriyorum. Aynı şey başka biri tarafından paylaşılan bir çekim gördüğümde de geçerli. Kısa bir an için, oldukları yere ışınlanabiliyor ve ne gördüklerine onların gözünden bakabiliyorum. Özet olarak fotoğraf benim için sessizce uçup harika yerleri keşfedebilme özgürlüğüdür. 


    Çektiğiniz birkaç fotoğrafı bize gösterip arkalarındaki hikayeyi anlatır mısınız?

    Son 20 yılı aşkın süredir sahildeki bu balıkçı teknesine sahibim. Çocukluğumuzu hatırlıyorum, içine girip keşfederdik. Yıllar geçtikçe yavaş yavaş çürümeye ve kaybolmaya başladı. Bu eski tekneden geriye kalanları, her şey bitmeden ve bir hatıradan başka bir şey haline gelmeden önce çekmemin zamanının geldiğini düşündüğümü hatırlıyorum. Bu çekimi yaptıktan kısa bir süre sonra o tekne tamamen gitmişti.

    Bir gün, birdenbire, Redbull Car Park Drift dünya finalini Kahire'de çekmek isteyip istemediğim soruldu. İlk başta hayır dediğimi hatırlıyorum çünkü daha önce böyle bir şey yapmadığım için ne bekleyeceğimi, nasıl çekeceğimi, neyle çekeceğimi bilemedim. Biraz düşündükten sonra, gidip denemem ve ne yapabileceğimi görmem gerektiğine karar verdim. En yorucu çekim günlerinden biriydi ama aynı zamanda en eğlenceli çekim günümdü. Fırsat buldukça muhtemelen bunlardan daha fazlasını yapacağım.

     

    Fotoğraf çekerken ilhamı nereden alıyorsunuz?


    Dokuz yaşımdan beri fotoğraf çekiyorum ve ilham aldığım şey hiç değişmedi. Ben anı yakalamak istiyorum. Başkalarının dikkatini çekmeyen anları gördüğümde onu yakalıyorum ve sonsuza kadar orada kalıyor böylece. 


    Rafflegraphy’e başvurma motivasyonunuz nedir?


    Fotoğraf koleksiyonerleriyle bağlantı kurmanın yanı sıra, diğer fotoğrafçıları içeren büyük bir şeyde yer almak, çalışmalarını, süreçlerini görmek ve onlarla daha fazla bağlantı kurmak istedim. Belki bir gün onlarla bir yere çekim yapmaya gidebilirim.


    Gerçekleştirmeyi umduğunuz hedeflerinizde Rafflegraphy’nin size nasıl bir katkı sağlayacağını düşünüyorsunuz? 


    Umarım herkesle uzun süreli bir ilişki kurabilir ve koleksiyonerler, köklü fotoğrafçılar ve yeni yetişen fotoğrafçılar arasındaki mesafeyi azaltabiliriz. Her şey oluşturulan bağlantılarla ilgili bana göre.


    Bu yarışmanın bir fotoğrafçı olarak kariyerinizi büyütmede ne gibi yardımları olacağını öngörüyorsunuz? 


    Bence fotoğraf yarışmalarına ve etkinliklerine katılmak, nerede olduğunuzu öğrenmenin, başkalarının ne yaptığına ilk elden tanık olmanın ve onların sanatlarından ve süreçlerinden öğrenmenin harika bir yoludur.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.