Rafflegraphy Holders Röportajı #4 Dave Markel

Rafflegraphy Holders Röportajı #4 Dave Markel
  • 0
    0
    0
    0
  • Sizin için fotoğraf ne ifade ediyor? 
    Fotoğrafçılık, hayatımın çok zor bir döneminden kendimi çıkarmanın bir yoluydu. Evliliğim başarısız olduğu için fotoğrafa çekildim ve onu aşkımı kaybetmenin acısından uzaklaştırmanın bir yolu olarak kullandım.

    Çektiğiniz birkaç fotoğrafı bize gösterip arkalarındaki hikayeyi anlatır mısınız?

    Eylül 2016'ydı ve fotoğrafçılık yolculuğumun ilk yıllarındaydım ve öğleden sonra geç saatlerde çekime gittim. Aurora vakti olduğunu biliyordum ve şehrin batısında Six Mile tepesi denilen bir bölgeyi kontrol etmeye karar verdim. Güzel kompozisyonlar aramak için yeni bir yere gittiğimde olduğu gibi etrafta dolandım. Bu bölgedeki küçük göllerden birine, aslında eski Kanada-ötesi otoyolunu kaplayan insan yapımı bir göl olan Morgan Gölü denir. Güneş batmaya başladığında, aurora olasılığını tahmin ederek buraya yerleştim. Gün batımını çektim ve sonra hava kararınca saatlerce oturdum. Bekledim, bekledim ve biraz daha bekledim ama birkaç saat sonra ufukta sadece soluk yeşil bir parıltı vardı. Gece yarısına doğru şehre geri dönmeye başlamaya karar verdim. Küçük bir renk patlaması gördüğümde neredeyse otoyola geri dönmüştüm, bu yüzden batıdaki iki garip beyaz renkli yayı fark ettiğimde durdum ve çekim yapmaya başladım. Bu görüntüyü yakaladım.

    Sanki fırtınanın kendisinden güç alıyormuş gibi heyecan verici bir hücumla karanlığa doğru yarış… Doğru yere girebilmeniz için bir sonraki hamlesini hissetmeye çalışırken fırtınayı okumanın heyecanı.

    Sonunda, fırtınanın öfkesini karaya saldığı sırada kamera kaydı. Zamanda bir flaş, ardından fırtına geceye karışmadan önce bir başkası yakalandı.

    Bu sıradan sahne iki kısa örnek için olağanüstü hale geldi ve sonra karanlığa döndü.

    Asla tekrarlanmayacak.


    Fotoğraf çekerken ilhamı nereden alıyorsunuz?
    Yaşadığım acıyı iyileştirmek için doğayı kullandım. Bir ailenin dağılması yıkıcıdır ve patikalarda yürürken ve etrafımı saran doğal güzelliğe kendimi kaptırırken huzur buldum. Gördüğüm sahneleri yakalamaya çalışırken odak buldum. Geçmişin acısını ve geleceğin endişesini üzerimden atabildim ve gördüklerimin içinde mevcut olabildim.


    Rafflegraphy’e başvurma motivasyonunuz nedir?
    Tyler bana bir DM gönderdi ve bunun NFT alanında büyümenin bir yolu olacağını düşündüm. Ailemin çöküşünden 5 yıl sonra tam zamanlı bir fotoğrafçı olmaya hazırım, görülmenin ve duyulmanın yollarını arıyorum. Hagia’nın ve Rafflegraphy’nin başarmaya çalıştıklarına inanıyorum.


    Gerçekleştirmeyi umduğunuz hedeflerinizde Rafflegraphy’nin size nasıl bir katkı sağlayacağını düşünüyorsunuz? 
    Kendimi geliştirmenin ve tekrardan yaratmanın bir yolu olarak görüyorum.

     

    Bu yarışmanın bir fotoğrafçı olarak kariyerinizi büyütmede ne gibi yardımları olacağını öngörüyorsunuz?
    Bu yarışmanın kariyerimde farklı bir yol açacağına inanıyorum. 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.