Kitap Tavsiyesi (1)

Kitap Tavsiyesi (1)
  • 2
    0
    0
    0
  • Merhabalar dostlar bu yazımda mutlaka okumanızı tavsiye edeceğim kitapların bir kısmını sizlerle paylaşacağım. Kitapların içeriği veya konusuyla alakalı bilgi vermeden sadece genel yorumlarda bulunacağım...

    Gelelim Kitaplara:

    Stefan Zweig'ın en sevdiğim kitaplarından birisi satrançtır 2. Dünya Şavaşı'nı ve nazi zulümlerini değişik bir dil ve hikaye ile harmanlamış okurken sizleri duygudan duyguya sürükleyecek bir kitaptır şiddetle tavsiye ederim.

    Franz Kafka'nın toplumsal baskı, yalnızlık, dışlanmışlık ve yabancılaşma temaları muhteşem bir dil ve hikaye ile anlattığı kitaptır.

    Bilim kurgu romanlarının üstadı H.G. Wells 'in gerçekçi bir dille yazdığı bu eserini okumanızı mutlaka tavsiye ediyorum. Öyle ki Orson Welles'in 1938'de romandan uyarlandığı bir radyo oyununu gerçek sanan dinleyicilerin panik içinde sokağa dökülmesi, yapıtın imgelemi tetikleme gücünü ortaya koymuştur.

    Orwell 'in distopik dünyasında totaliter bir merkezi tek partinin yönetiminde korku, propaganda ve beyin yıkama ile halk ve hayatı nasıl manipüle edildiğini anlattığı bu eseri gerçekten bir başyapıttır.

    1940’lardaki “reel sosyalizm”in eleştirisi olan bu roman, dünya edebiyatında yergi türünün başyapıtlarından biri olarak kabul edilir.

    70 sayfalık bu bilim kurgu romanında Jules Verne Bilim kurgunun babası olduğunu kanıtlamıştır.

    MÖ 6. yüzyılda yazılmış askerî taktikler ve savaş üzerine bir çalışmadır. Savaşın sadece sayılardan ibaret olmadığını tüm gerçekliği ve stratejileri ile bizlere anlatır.

    Çehov bu kitabında karakterler arasındaki felsefi çatışmaya odaklanır, okunması gereken kitaplar arasındadır.

    Burjuva sınıfına mensup bir adamın hayatındaki değişimi anlatır 

    Doktor olarak yardıma ihtiyaç duyan bir insana el uzatmanın vicdani yükümlülüğüyle kendi karmaşık duyguları arasında sıkışıp kalan bir adamın hikâyesidir.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.