Tarihin İzleri: Kleopatra Plajı

Tarihin İzleri: Kleopatra Plajı
  • 1
    0
    0
    0
  • Güzelliği ve zekasıyla tarihteki en güçlü kadınlar arasında yerini alan Kleopatra, bir Mısır Kraliçesidir. Günümüzde en çok adı geçen kadın hükümdarlardan olan ve hayatı kitaplara, hatta filmlere konu olan hırslı bir karakterdir. Tüm yaşamı boyunca yaptıkları güzelliği kadar dikkat çeken Kleopatra akıllıca davranışlarıyla da kendinden söz ettirmektedir.

    Rivayete göre Roma Generali Antony, Alanya ve çevresini Mısır Kraliçesi Kleopatra’ya armağan etmiştir. Kleopatra’nın yüzmek istediğinde kullanabilmesi için kaleden direk plaja inen bir tünel bulunduğu da söylentiler arasındadır. Bu yüzden Mısır Kraliçesinin Akdeniz’e çıktığı her seferde Alanya’ya uğrayarak geldiği bu plaj adını Kleopatra’dan almıştır.
    Tatil seçeneklerinden yat kiralama ile yatta yolculuk yapmanın belki de en avantajlı tarafı, daha önce adını dahi duymadığınız plajları keşfetmek olacaktır. Tarihin izlerini taşıyan koylarda, önceki dönemlerde yaşamış insanlar hakkındaki efsaneleri dinlemek, hayal etmek ve onların denize girdiği yerleri deneyimleme tatili daha keyifli hale getirecektir.

    Yatta yolculuk yaparken, kendinizi hiç bu kadar özgür ve rahat hissetmediğinizi anlayacak, tüm bunlara konforun ve güvenin eşlik ettiği huzurlu bir tatil bulacaksınız. Denizin sonsuz güzelliğinde ilerlerken, zamanın tümünü gülerek, eğlenerek ve dinlenerek geçirip, dilediğiniz koyda mola vererek tarihin derinliklerine dalabileceksiniz. Tıpkı Kleopatra plajı gibi geçmiş dönemde yaşayan insanların izlerine rastlayabileceğiniz Antik Kent ve Kaya Mezarlarını gezerek kültürel bir yolculuk da yapabilirsiniz.

    Bir diğer adı Hamam Koyu olan Kleopatra plajında, Antik Likya döneminde inşa edilen hamam ve Bizans Manastırı kalıntıları bulunur. Bu kalıntılar arasından çıkan suyun Kleopatra’nın güzelliğinin kaynağı olduğu ve cilt hastalıklarına da iyi geldiği söylenmektedir.

    Göcek koyları arasında, tertemiz denizi ve doğasıyla dikkat çeken koy, yat kiralama ile yatta yolculuk yapanların en sık durduğu yerdir. Ulaşımın sadece teknelerle sağlandığı Kleopatra plajı, çam ve zeytin ağaçlarının yanı sıra birbirinden renkli balık çeşitlerine de ev sahipliği yapar.

    Bu yaz tatilinize farklı bir boyut katıp, yatta yolculuğun benzersiz konforundan yararlanmak isterseniz, deneyimli ve güvenilir bir ekibe sahip Blue Voyage Yacht Charter ile bu ayrıcalığı yaşayabilirsiniz.

    Bunlar gibi daha sayamadığımız birçok koy ve plaj bulunan bu kıyılarda yol alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, profesyonel bir ekiple rotanızı oluşturmak olacaktır. Güvenli şekilde konaklayıp, lezzetli yemekler tadabileceğiniz Blue Voyage Yacht Charter’ı kesinlikle denemeli ve bu ayrıcalığı yaşamalısınız.

    Kaynak: Tarihin İzleri: Kleopatra Plajı
     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.