Günlük Hayatınızı Eğlenceli Hale Getirecek 7 Hobi Önerisi

Günlük Hayatınızı Eğlenceli Hale Getirecek 7 Hobi Önerisi
  • 5
    0
    0
    0
  • 1-) KİTAPLARLA ARAYI İYİ TUTUN

    Aslında kitap okumayı bir hobi olarak görmekten ziyade bir gereklilik ve zorunluluk hali olarak görmek çok daha doğrudur. Ancak günümüz toplumunda artık bu ihtiyaç hali, insanlığın çok büyük bir kısmı tarafından tarihin tozlu sayfalarına kaldırılmıştır. Yine de şunu belirtmekte fayda var; her tür insan ve her tür insan zevki için muhakkak bir kitap vardır. Özellikle bunu günlük hayatına uyarlayan kişiler için hem monotonluk sona erer, hem de bambaşka bir dünyanın kapısı aralanmış olur kendisine. Bu yüzden kitap okumayı ister hobi ister zorunluluk olarak görün, farketmez. Bunu uygulayın yeter. 

     

    2-) ÇALMA LİSTELERİ OLUŞTURUN

    "Ben tek bir müzik tarzı dinliyorum abi yaaa" diyenlerden olmayın. Her türlü müzik türüne şans verin. Hiç tahmin etmeyeceğiniz bir melodi, bir tını, bir nota sizi alıp çok başka yerlere götürebilir. Unutmayın ki tek bir müzik türü bile dinliyor olsanız; o tür zamanında başka bir türden esinlenerek ortaya çıktı. Kendinize güzel çalma listeleri oluşturun. Hem aradığınızı bulmak kolaylaşır, hem kaostan yırtarsınız hem de kendiniz küçücük de olsa yeni bir şey ortaya koyarsınız. 

     

    3-) KESİNLİKLE BİR SANAT DALINA YATKINLIĞINIZ VARDIR!

    Çağlar boyunca hangi tip insanlardan hangi tip eserler ortaya çıktığını hepimiz gördük. Kendinizi 'iş yapamaz' ya da 'bir şeyi beceremez' olarak görmekten vazgeçin. Sanatın o büyüleyici dünyasına girmekten çekinmeyin. İçine daldıkça göreceksiniz ki sizin de bu evin yapımında koyacak bir tuğlanız olacak. Farklı tarzlarda kendinizi sınayın. Kimse sizden yüzyıllar boyunca unutulmayacak eserler çıkarmanızı beklemiyor. Kendi iç huzurunuz için sizin hoşunuza gidecek eserler çıkarın, yeter. 

     

    4-) YARATICILIĞINIZI KULLANMAYI BİLİN

    Hayal gücünün bir sınırı yoktur. İşe hayal etmekle başlayın. Kafanızda bir şey tasarlayın. Örneğin; bir takı, bir fotoğraf kolajı ya da bir video. Ne tasarlarsanız tasarlayın bunu hayal gücünüzde sınırlı bırakmayın. Üretmek için harekete geçin. 

     

    5-) "ÇIKAR CEBİNDEKİ TELEFONU GÖSTER" DİYENLERE İNAT ÇIKARIN CİHAZLARI VE FOTOĞRAF ÇEKİN

    Çoğumuz oturduğumuz yerlerde ne tür güzelliklerin olduğunu çok uzun zamandır orada yaşamaktan dolayı göremez. Bir nevi körleşmiş gibi oluruz. Halbuki gittiğiniz bir yerin fotoğrafını çekmek kadar basit bir şeyin, ileride baktığınız zaman size ne gibi duygular yaşatacağını tahmin edemezsiniz. 

     

    6-) GEZMEKTEN YORULMAYIN; DAHA FAZLA GEZİN!

    "Ya para mı var abi?" dediğinizi duyar gibiyim. Buna karşın size tek bir örnek vereceğim. Geçen yaz bir arkadaşım cebinde 50 lira varken dünya turu atmaya karar verdi. Gittiği yerlerde günlük iş yaptı, birkaç takı boncuk sattı ama hiçbir olumsuzluğun onu durdurmasına izin vermedi. Kaldı ki sizden dünya turu atın demiyorum. Yanınızda bulunan bir şehre bir haftasonu tatili bile düzenlesiniz yaratacağı pozitif etki çok yüksek olacaktır. 

     

    7-) KOLEKSİYON YAPMAK MÜKEMMEL BİR ŞEY!

    Bütçenize uygun bir şey seçin ve koleksiyonunu yapmaya başlayın. İlk zamanlar elbette koleksiyonun küçüklüğünden dolayı pek bir zevk alamazsınız. Ancak belli bir süre sonra topladığınız şeylerin bir oda büyüklüğünde olduğunu görünce de geçer karşısına saatlerce onları izlersiniz. Dünyanın en güzel duygularından biri...


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.