Güne Kahveyle Başlamanın Etkili 7 Faydası

Güne Kahveyle Başlamanın Etkili 7 Faydası
  • 12
    0
    0
    4
  • Eğer siz de kendinize "Ben kahvesiz bir gün geçiremem." diyenlerdenseniz; emin olun en doğru olan yoldasınız. 

    3. Yüzyılda Etiyopya'lı Khaldi adındaki bir keçi çobanı tarafından keşfedilen ve yüzlerce yıl öneminden hiçbir şey kaybetmeden gelebilen bu mucize buluş bir çoğumuzun rahatlama aracı olarak kullanılmaktadır. Öyle ki içerisinde barındırdığı zenginlikle hem bize enerji verir hem de beden ve zihin sağlığı açısından destekli etkileyiciler gösterir. 

    Kahve, besin değeri yüksek olan ve değerli mikro besin ögeleri içeren bir içecektir. Bir fincan kahve; içerdiği riboflavin (B12 vitamini) ile günlük gereksinimin %11'ini, pantotenik asit (B5 vitamini) ile günlük gereksinimin %6'sını, mangan ve potasyum mineralleri ile günlük gereksinimin %3'ünü, manganez minerali ve niasin (B3 vitamini) ile günlük gereksinimin %2'sini karşılar. Bu nedenle sağlıklı olduğu kadar da besleyici olduğu söylenebilir. (Kaynak: https://www.medicalpark.com.tr) 

    Peki güne kahve ile başlamak ne gibi etkiler yaratır?

    1-) Özellikle rutin hayatın içerisinde yaşayan çoğu insan güne negatif bir enerji ile uyanır. Bunun sebebi; bugünün, dünden bir farkı olmayacağı düşüncesidir ki haklıdırlar da. Kahvenin en büyük ve en çok bilinen etkisi de burada devreye giriyor; size büyük bir enerji verir. Merkezi sinir sistemimizi uyararak zindelik, dinçlik ve uyanıklık verir.

    2-) Özellikle gece güzel geçtiyse ve alkol tüketiminde bulundaysanız sabaha bir baş ağrısı çekmeniz muhtemeldir. Bu nokta da doğru kahve tercihi ile bu baş ağrısının önüne geçebilirsiniz. 

    3-) Aç karnına tüketilen kahve metobolizmada hızlanma sağlar ve yağ yakımının önünü açmış olur. Bu da size gün içerisinde daha fazla kalori yakma imkanı vererek kilo vermenizi kolaylaştırır. 

    4-) Bu madde özellikle kalp hastası olan ya da genetikten kaynaklı kalp hastası adayı olan kişiler için çok önemli. Sabahları doğru miktarda ve türde içilen bir bardak kahve kalp krizi riskinizi azaltır. Ayrıca Vücudu kolon kanseri, karaciğer kanseri, cilt kanseri, şeker gibi hastalıklara karşı korur.

    5-) Mental hastalıklar günümüzün en büyük sorunlarından biri. Malesef artık insanlar çok rahat bir şekilde zihin sağlıklarını kaybedebiliyor ve bu onları yaşamdan zevk alamaz bir hale sokuyor. Bu nokta da kahve size iyi bir çözüm sayılabilir. Çünkü sabah içtiğiniz kahve sizi depresyona girme riskinden de koruyabiliyor. 

    6-) Sindirim sistemi bozuklukları yaşayan kişiler de kahve yardımıyla bağırsak hareketlerini düzene sokabilir ve sistemlerine kolaylıklar sağlayabilirler. 

    7-) Kahve düşünmenizi sağlar dostlar. Bir müzik eşliğinde sakin bir odada, yalnız geçirilen kaliteli birkaç dakika size olumlu etkiler yaratır. Daha güzel düşünmenizi, olaylara bir netlik getirmenizi ya da marjinal birkaç hedef koymanız konusunda etkili bir seçenektir. Kahve bir kalite göstergesidir. Ancak burada lütfen dikkat edin; bu etkiyi marketten aldığınız paket kahvelerde bulamazsınız. Sizin için aşağıya birkaç iyi hissettiren sade kahveyi bırakıyorum. 

    Birkaç Kahve Önerisi

    Bu noktada size sade kahvelerden birkaç tane önereceğim. Çünkü içtiğimiz bu altın değerindeki içeceğin faydalı etkilerini görmek için bunu sade tüketmek önemlidir. Sütün, şekerin ya da şurupların işin içine girdiği bir kahve tatlılık bakımından sadelere oranla daha iyi olsa da gösterdikleri etki o kadar değildir. Hatta faydalı tüm özellikleri öldürdükleri bile söylenebilir. Bu notkada sabahları ayılmak için latte içen arkadaşlara ya da türevleri olan; uykusuz kalabilmek için mocha içen kişilere sadece gülüyorum. Havalı olun. Hava atmaya çalışmayın. 

    Filtre Kahve

    Americano Kahvesi

    Espresso Kahvesi


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.