Popüler Sonbahar Stilini Yakalamak İçin 8 Nokta

Popüler Sonbahar Stilini Yakalamak İçin 8 Nokta
  • 1
    0
    0
    0
  • Eylül ayına girmemizle beraber havalar her ne kadar soğuyup tam istediğimiz şekilde bir sonbahar ayı yakalayamasak da Instagram ve Pinterest için pek de benzer şeyler söylenemez. Onlar şimdiden bal kabaklı turta, loş ortamlar ve sıcak bir kahvenin eşliğinde sonbaharın gelişini kutluyorlar. Bunu yaparken de tabi ki kombinlerimizi ve kıyafetlerimizi de eksik etmiyoruz. Gelin hep birlikte henüz sonbahar bitmeden bu dönemlerde en popüler olan sonbahar stilinin 8 noktasına daha yakından bakalım.

    1.Çizgili triko kazaklar

    Her dönemin vazgeçilmez stil parçalarından biri çizgili triko kazaklar sonbahar aylarında kışlık dolaplarımıza eklenen birinci parça olabilir. Öyle ki giyen herkesi old money stiline yükselten bu parça yine sosyal medya camiasında oldukça popüler. İsterseniz etek isterseniz siyah pantolon ile şıklaştırabileceğimiz bu parça kot pantolonlar ile beraber de oldukça spor/şık bir görüntü yakalamamızı sağlıyor.

    2.Trençkot mevsimi

    Havaların tam geçiş döneminde en çok tercih edilen ve herkesin aynı anda giyinmesiyle beraber etrafı trençkot bahçesine dönüştürmemize bakılacak olursa tabi ki bu parçada bu ayların en favori parçası. Ancak ben tam gününü tutturamayıp hep en sıcak ya da en soğuk günlerde giyenlerden olduğum için maalesef bu konuda şansım yaver gitmedi. Ancak sizin şansınız yaver giderse içinize ne giyerseniz giyin bu dönemde çok moda olan yerlere kadar bol bir trençkot ile kombinlemenizle beraber stiliniz iki puan yukarı çıkacaktır.

    3.Loafer ve yüksek platform ayakkabılar/postallar

    Dolaplarımızda sahip olmayı en sevdiğim parçalar loafer ve postallar olabilir. Soğuk günlerde ayağımızı hem korur hem de rahatlığıyla hiç yokmuşçasına bizi rahat ettirirler. Eh tabi ki cool görünmeleri de cabası. Uzun beyaz çoraplar, dizlikler ile bu sene loaferları kombinlemek oldukça moda. Old school tarzını yakalayabileceğiniz bu stil ile sonbahar bitmeden loaferları gün yüzüne çıkartma zamanı geldi denebilir.

    4.Renkli atkı ve şallar

    Havalar henüz atkı takacak kadar soğumadı ben de farkındayım. Ancak soğuk olduğunu düşündüğünüz bir günde dolabın derinlerinde kalmış renkli atkılara şans vermenizde fayda var. Eğer hiç yoksa mutlaka bir tane edinmelisiniz sizi bütün kış soğuktan korurken aynı zamanda tarz sahibi görünmenize de çok yardımcı olacak harika bir kurtarıcı parça.

    5.Dik yaka sweatshirt

    Dik yaka sweatshirt nedir ve onu diğerlerinden ayıran nedir diye sorarsanız bu sweatshirtin aşırı spor duranların yanında biraz daha ciddi kalması diyebiliriz. Sonuçta sonbahar stili oluşturmaya çalışıyoruz ve hiçbirimizin beden eğitimi dersine gidiyor gibi görünmek istemeyiz. Bu stilde en çok tercih edilen ise lacivert, kahverengi ve beyaz tonlarında yani daha doğal ve nötr tonlarında olanları.

    6.Oversize blazer ceket

    Hem kapsül dolabımızda hem de sonbaharın olmazsa olmaz diğer parçalarından biri de oversize blazer bir ceket. Geçmiş dönemlerde daha kısaları ve daha üste oturan stilleri modayken, son dönemlerde 2-3 beden büyük ve uzun olanları hala popülaritesini koruyor. Tavsiyem bedeniniz çok küçük veya omuzların çok darsa tam beden olanlarını almanız yönünde aksi durumlarda maalesef biraz Müslüm Gürses gibi dolaşma ihtimalimiz oluyor.

    7.Midi/mini etek ve çizme kombini

    Gerçek hayatta henüz bu kombini gerçekleştirme fırsatı bulamasam da her dönem ve özellikle de sonbahar stili için inanılmaz vazgeçilmez ve inanılmaz iyi duran bir kombin önerisi. Dilerseniz mini etek/postal kombini dilerseniz midi etek/çizme kombini yapın. Seçtiğiniz desenler ile eğer 90lar stilini seviyorsanız bu stili de çok yakından yakalayacaksınız demektir.

    8.Doğal renklere yakın nötr renkler ve desenler seçmek

    Sonbahar denince hepimizin aklında yerlere düşmüş sarı, turuncu yapraklar yağmurdan dolayı ıslanmış toprak kokusu geliyor büyük ihtimalle. İşte aynı uyumu kıyafetlerimizde yakalamak ve yazın o renklerini üzerimizden artık atmak için daha doğal toprak tonları  ve doğaya yakın nötr renkler seçmemiz için bir fırsat. Sıkıcı olmak veya tarz sahibi olmak ise tamamen sizin elinizde.

    Bol şans!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.